-
~`8&> Drożdżu <&8~`
gdzies czytalem ze vtec byl najoszczędniejszy, i tak myslalem o zmianie glowicy na vtec itd co wy o tym myslicie? -
~`8&> Drożdżu <&8~`
a i jeszcze jedno, czy centralny zamek w hani z 93 roku byl na pilot, bo mam przy kluczykach jakis pilos, i nie wiem czy jest dla jaj czy powinien dzialac, bo sam zamek tez nie dziala, tylko jak otwieram kluczykien drzwi to sie wszystkie otwieraja, a jak chce zamknac to juz nie chodzi, na pilocie dioda sie swieci jak naciskam guzik, ale reakcji brak... -
Mrówa
hah to ladnie ja mialem fajna akcje bo mialem brak pilota ale po zdjeciu deski rozdzielczej i dobraniu sie do kabli znalazlem male szwabskie pudeleczko z napisaem auto alarm o dziwo kupujac Hanie nie mialem centralnego zamka a teraz mam ^^ wiec polecam zobaczenie pod schowek pasazera widzialem jak gostek mial 3 takie same jeden przy drugim xD -
~`8&> Drożdżu <&8~`
tez mam cos takiego, tyle ze w innym samochodzie, ale ladniejszy jest oryginalny pilot, niz ten badziewny; p i sie zastanawiam, czy one mialy pilot czy nie, bo jak mialy to naprawie stara centralke, a jak nie to szwabem bd musial sie zadowolic;d a tak wogole, widze ze kolega tez nie lubi niemieckich zabawek; ) mam racje? -
-
Mrówa
no srednio ... wole troche techniki ^^ niz prostoty samej w sobie 2 kable a pilota nima no i h*j by strzelil -
~`8&> Drożdżu <&8~`
mam pytanie, musze wymienic sworznie wahacza dolnego, i nie wiem jak je wymontowac, nie sa one przykrecone, wiec jak sa zamocowane i jakiej firmy wybrac nowe? pozdrawiam -
tazu
mam prozbe potrzebuje schemat silnika d15b7 oraz jakis opis o tym motorku, poniewaz nie wiem czy wymieniac na vteca czy tylko wymienic glowice -
®Martini®
Mozesz sie bawic w mini me ale chyba w wypadku D15 to lepsza opcja cos SWAPowac chyba ze myslisz nad czyms dmuchanym wtedy przy Dserii lepiej zostac. -
Gośka
Witam
Mam pytanie kupiłam ostatnio hondę civic kombi 1.4 z 2000 roku i co jakiś czas mi " pikała " ostatnio coraz częściej a dzisiaj poprostu zgasła i nie ma mowy o jej odpaleniu czy ktoś może coś poradzić ??
Pozdrawiam -
A.
-
Gośka
Dzięki
Po wymianie akumulatora było ok, a teraz znowu to samo może ma brak ładowania ale wizyta w warsztacie mu HANI się należy.
Pozdrawiam Gośka -
Anonim
Polecam sprawdzić ładowanie. Jeżeli sama nie ogarniesz to proponuje poprosić o pomoc jakiegoś kolege napewno sobie da rade :)
Dla pomocy:
http://img520.imageshack.us/i/39875...
http://img155.imageshack.us/i/85484... -
~`8&> Drożdżu <&8~`
chce kupic civicka VI gen z 1.4, ale wiem ze na tym silniku ona nie jezdzi, a mam jeszcze stara honde z 1.5 silnikiem na dwu punktowym wtrysku, no i mam pytanie, czy da sie podmienic same bloki, tz w nowym civicku zostanie wszysko z 1.4 tylko blok zostanie wymieniony na ten 1.5, bd mi to wszystko pasowalo? pozdr -
~`8&> Drożdżu <&8~`
chcialem wymienic sam licznik kilometrow, bo stary mialem w milach, tyle ze ktos zaczal sie bawic wskazowka i tez ma odpaly, np trzeba go puknac zeby zacza dzialac, a po przekroczeniu 140 km/h opada nagle do 170, a gdy zwalniam spada nagle do 190 200 220 .... i tak az do zera i juz nie wraca do normalnej pozycji, czy moge cos z nim zrobic zeby zacza dzialac? z tego co wiem to wskazowka jest na elektro magnesie, wiec nie da sie zepsuc. prosze o porade
- Przeglądaj grona w kategorii Motoryzacja
- Przeglądaj grona w okolicy Polska
- Załóż własne grono tematyczne