uczymy się hiszpańskiego [3765]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Vill

Moglibyście coś polecic? Przede wszystkim zależy mi na realizacji programu całego roku - 120 h (najlepiej w ogóle nie w trybie B1.1-B1.2 itd. tylko B1-B2 jak na UW). Wszystkie dotąd znalezione przeze mnie szkoły proponuja max. 60 h w ciągu miesiąca i przeście w tym czasie o pół poziomu...
  • Jendker

ja szukam chętnych wlasnie na B1, zdzwonilem do paru szkol- myslalem o ofercie:

http://www.wcsrn.edu.pl/

co prawda realizuja jeden semestr w jeden miesiac, ale maja dobra opinie i b.niskie ceny- wiec- moze warto sie zainteresowac, tez chce zrobic caly rok w wakacje, zeby spokojnie zaczac B2 w pazdzierniku :)

• Vill

Ja bym chciała zrobić do B2 w wakacje. I to najlepiej - nie przez całe; p Albo przynajmniej jak najbardziej się do tego poziomu zbliżyć... Teraz jestem po skończonym kursie B1 (z drobnymi brakami, ale być może sama uzupełnię ostatnie lekcje; ) )

Tylko własnie o to chodzi, że w j. hiszpańskim pojęcie semestru jest względne... Spotkałam się z nastepujacymi podziałami:

skala UW:
    semestr 1 - A1
    semestr 2 - A2
    semestr 3 - B1
    semestr 4 - B2

skala Instytutu Cervantesa
    semestr 1 - A1
    semestr 2 - A2
    semestr 3 - B1.1
    semestr 4 - B1.2
    semestr 5 - B2.1
    semestr 6 - B2.2

skala z którą spotykałam się czasem w innych szkołach
    semestr 1 - A1.1
    semestr 2 - A1.2
    semestr 3 - A2.1
    semestr 4 - A2.2
    semestr 5 - B1.1
    semestr 6 - B1.2
    semestr 7 - B2.1
    semestr 8 - B2.2
    (zdarza się, że z poziomem A.0, więc aż 9 semestrów!)

Mnie zależy na jak najszybszych postępach. Szukam szkoły, w której robi się 1 poziom w 1 semestr - tak jak to liczy UW. Reszta strasznie śmierdzi mi wyciąganiem kasy :/

W ogóle wszystkie te szkoły strasznie się rozdrabniają... 48 godzin w miesiac? Intensywny kurs wakacyjny to przynajmniej 60 h. A najlepiej 120 - wtedy w miesiąc robi się 2 poziomy. Chodziłam na taki w zeszłym roku na UW i poszłabym w tym... gdyby był mój poziom.

Polecam Ci, Jendker, lipcowy kurs hiszpańskiego 120 h w Szkole Języków Wschodnich UW (zaczynają uczniowie na poziomie A2, kończą na poziomie B1) 1200 zł więc cena za 1 zajęcia porównywalna do tego Twojego -> http://www.studium.uw.edu.pl/?id=15...

Szkoła którą Ty poleciłeś chwali się, że przygotowuje do DELE w 8 semestrów... Do tego DELE Iniciial? Na poziomie B1? Trochę wolno...
  • Jendker

wow, dzieki, dzieki za info..ale jestem zapisany juz na ten kurs :) dokladnie na ten na uw u mezy. z tym, ze wciaz mam wątpliwosci, bo, o ile jestem zainteresowany ciezka praca, to wymiar troche i mnie zwala z nog .. to jest codziennie, od poniedzialku do soboty, 4 ha dziennie! nie wiem, czy sie wyrobie na tyle. mialem nadzieje, ze uda mi sie rozlozyc to na dwa miesiace, no ale jesli nie znajda sie chetni, to pojde na to i trudno.

szkoda, ze jestes poziom wyzej, wtedy mozna by sie gdzies razme zapisac i zwiekszyc prawdopodobienstwo otwarcia sie grupy.

Zgadzam sie ze wiele szkol to wyciagarki pieniedzy (sin fronteras- non stop jakies gry i zabawy, zabieraja czas na nauke heh) jesli chodzi o szkole ktora polecilem , moja kolezanka uczy tam anglika, poleca, ponadto oni nie wlasciwie celow zarobkowych- to fundacja, z tradycjami, nastawiona na studentow i doktorantow ..

jakbys cos wiedziala, nowego, to daj znac tu :)

ja tez,

pozdrawiam

J.
  • Vill

Znalazłam świetną szkołę, ale boję się, że grupa na moim poziomie nie zostanie otwarta. daltego zachęcam do zapisów na poziom B1 lub B2 z hiszpańskiego!

http://www. katedra. edu. pl (należy usunąć spacje)

50 godzin za 350zł!(płacimy tylko za lektorów i materiały)

- Zajęcia prowadzą świetni IBERYŚCI (z doświadczeniem pracujący w szkołach językowych)
    - Zajęcia w mały grupach, 6-12 osobowych.
    - Zajęcia w CENTRUM WARSZAWY - metro POLITECHNIKA
    - Każdy dostaje materiały dydaktyczne
    - no i przede wszystkim: SZYBKO PRZECHODZI SIĘ NA KOLEJNE POZIOMY MIMO, ŻE TO TYLKO 50 H! Bez niepotrzebnego wyciągania kasy, skrupulatne wykładanie gramatyki i ćwiczenia z językiem. 1 miesiąc = 1 poziom (np. z A0 na A1, albo z A1 na A2)

Zajęcia od poniedziałku do piątku w godzinach:
    1. 17:30 - 19:00
    2. 19:00 - 20:30
    choć przy otwarciu nwoej grupy będziemy mieli na to wpływ

START 5 lipca 2010!
  • Jendker

napisalem Ci na priva :)
| |

dla wszystkich miłośników pięknej mowy kastylijskiej, zarówno tych początkujących, jak i zaaw...

Fotki

Miejsca grona (0)