-
Vill
Moglibyście coś polecic? Przede wszystkim zależy mi na realizacji programu całego roku - 120 h (najlepiej w ogóle nie w trybie B1.1-B1.2 itd. tylko B1-B2 jak na UW). Wszystkie dotąd znalezione przeze mnie szkoły proponuja max. 60 h w ciągu miesiąca i przeście w tym czasie o pół poziomu... -
Jendker
ja szukam chętnych wlasnie na B1, zdzwonilem do paru szkol- myslalem o ofercie:
http://www.wcsrn.edu.pl/
co prawda realizuja jeden semestr w jeden miesiac, ale maja dobra opinie i b.niskie ceny- wiec- moze warto sie zainteresowac, tez chce zrobic caly rok w wakacje, zeby spokojnie zaczac B2 w pazdzierniku :)
-
Vill
Ja bym chciała zrobić do B2 w wakacje. I to najlepiej - nie przez całe; p Albo przynajmniej jak najbardziej się do tego poziomu zbliżyć... Teraz jestem po skończonym kursie B1 (z drobnymi brakami, ale być może sama uzupełnię ostatnie lekcje; ) )
Tylko własnie o to chodzi, że w j. hiszpańskim pojęcie semestru jest względne... Spotkałam się z nastepujacymi podziałami:
skala UW:
semestr 1 - A1
semestr 2 - A2
semestr 3 - B1
semestr 4 - B2
skala Instytutu Cervantesa
semestr 1 - A1
semestr 2 - A2
semestr 3 - B1.1
semestr 4 - B1.2
semestr 5 - B2.1
semestr 6 - B2.2
skala z którą spotykałam się czasem w innych szkołach
semestr 1 - A1.1
semestr 2 - A1.2
semestr 3 - A2.1
semestr 4 - A2.2
semestr 5 - B1.1
semestr 6 - B1.2
semestr 7 - B2.1
semestr 8 - B2.2
(zdarza się, że z poziomem A.0, więc aż 9 semestrów!)
Mnie zależy na jak najszybszych postępach. Szukam szkoły, w której robi się 1 poziom w 1 semestr - tak jak to liczy UW. Reszta strasznie śmierdzi mi wyciąganiem kasy :/
W ogóle wszystkie te szkoły strasznie się rozdrabniają... 48 godzin w miesiac? Intensywny kurs wakacyjny to przynajmniej 60 h. A najlepiej 120 - wtedy w miesiąc robi się 2 poziomy. Chodziłam na taki w zeszłym roku na UW i poszłabym w tym... gdyby był mój poziom.
Polecam Ci, Jendker, lipcowy kurs hiszpańskiego 120 h w Szkole Języków Wschodnich UW (zaczynają uczniowie na poziomie A2, kończą na poziomie B1) 1200 zł więc cena za 1 zajęcia porównywalna do tego Twojego -> http://www.studium.uw.edu.pl/?id=15...
Szkoła którą Ty poleciłeś chwali się, że przygotowuje do DELE w 8 semestrów... Do tego DELE Iniciial? Na poziomie B1? Trochę wolno... -
Jendker
wow, dzieki, dzieki za info..ale jestem zapisany juz na ten kurs :) dokladnie na ten na uw u mezy. z tym, ze wciaz mam wątpliwosci, bo, o ile jestem zainteresowany ciezka praca, to wymiar troche i mnie zwala z nog .. to jest codziennie, od poniedzialku do soboty, 4 ha dziennie! nie wiem, czy sie wyrobie na tyle. mialem nadzieje, ze uda mi sie rozlozyc to na dwa miesiace, no ale jesli nie znajda sie chetni, to pojde na to i trudno.
szkoda, ze jestes poziom wyzej, wtedy mozna by sie gdzies razme zapisac i zwiekszyc prawdopodobienstwo otwarcia sie grupy.
Zgadzam sie ze wiele szkol to wyciagarki pieniedzy (sin fronteras- non stop jakies gry i zabawy, zabieraja czas na nauke heh) jesli chodzi o szkole ktora polecilem , moja kolezanka uczy tam anglika, poleca, ponadto oni nie wlasciwie celow zarobkowych- to fundacja, z tradycjami, nastawiona na studentow i doktorantow ..
jakbys cos wiedziala, nowego, to daj znac tu :)
ja tez,
pozdrawiam
J. -
-
Vill
Znalazłam świetną szkołę, ale boję się, że grupa na moim poziomie nie zostanie otwarta. daltego zachęcam do zapisów na poziom B1 lub B2 z hiszpańskiego!
http://www. katedra. edu. pl (należy usunąć spacje)
50 godzin za 350zł!(płacimy tylko za lektorów i materiały)
- Zajęcia prowadzą świetni IBERYŚCI (z doświadczeniem pracujący w szkołach językowych)
- Zajęcia w mały grupach, 6-12 osobowych.
- Zajęcia w CENTRUM WARSZAWY - metro POLITECHNIKA
- Każdy dostaje materiały dydaktyczne
- no i przede wszystkim: SZYBKO PRZECHODZI SIĘ NA KOLEJNE POZIOMY MIMO, ŻE TO TYLKO 50 H! Bez niepotrzebnego wyciągania kasy, skrupulatne wykładanie gramatyki i ćwiczenia z językiem. 1 miesiąc = 1 poziom (np. z A0 na A1, albo z A1 na A2)
Zajęcia od poniedziałku do piątku w godzinach:
1. 17:30 - 19:00
2. 19:00 - 20:30
choć przy otwarciu nwoej grupy będziemy mieli na to wpływ
START 5 lipca 2010! -
Jendker
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Hiszpania
- Załóż własne grono tematyczne