-
Oksana
Właśnie piszę pracę o rynku książki i zależy mi na tym abyście napisali swoje spostrzeżenia na temat dostępności do książki hiszpańskiej.
Czy czytacie w tym języku ? Jeśli nie to co jest tego powodem: niedostateczne umiejętności czy brak dostępu do tego typu książek?
Na jakim etapie nauki zaczęliście czytać książki po hiszpańsku?
Czy książki są w Polsce w przystępnych cenach? Czy kupujecie za granicą? Preferujecie zakupy na aukcjach internetowych czy macie upatrzone księgarnie/antykwariaty?
Czy dotarliście do bibliotek z hiszpańskojęzycznym księgozbiorem , jeśli tak to jaki to typ bibliotek/ (szkolne, publiczne, naukowe, )?
Jaki typ literatury was interesuje?
Czy wśród waszych znajomych czytanie po hiszpańsku jest popularne?
-
olek
jeśli chodzi o moje przygody, w wawie do dyspozycji jest biblioteka w cervantesie z której nie której nie korzystam bo uznaję czytania 'na czas', oraz księgarnia hiszpańska, jeśli miałbym uogólnić ceny są pi x drzwi 1,5 raza wyższe od polskich odpowiedników więc do przełknięcia
z dostępnością nie ma problemu, przez net możdna zdobyć praktycznie wszyskto, niestety standardowa cena książek za którymi się rozglądałem to 20 euro + przesyłka - cena zaporowa, często ratuję się więc ebookami których jest sporo + czasem drukarką :) no i okazje na allegro -
ellie.
Biblioteka, to tylko Cervantes, więcej nie znam.
A księgarnia hiszpańska? Cóż, moim zdaniem jest bardzo drogo.
70 zł za zwykłą książkę? Nie na moją kieszeń; )
Ja zaczęłam normalnie czytać po hiszpańsku gdzieś po pół roku,
no, ale to bardzo, bardzo intensywnej nauce :)
Moi znajomi raczej za bardzo nie czytają po hiszpańsku, może ze dwie osoby.
Co mnie interesuje raczej trudno powiedzieć, po prostu nic konkretnego.
- Przeglądaj grona w kategorii Nauka
- Przeglądaj grona w okolicy Hiszpania
- Załóż własne grono tematyczne