uczymy się hiszpańskiego [3765]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Oksana

Właśnie piszę pracę o rynku książki i zależy mi na tym abyście napisali swoje spostrzeżenia na temat dostępności do książki hiszpańskiej.

Czy czytacie w tym języku ? Jeśli nie to co jest tego powodem: niedostateczne umiejętności czy brak dostępu do tego typu książek?

Na jakim etapie nauki zaczęliście czytać książki po hiszpańsku?

Czy książki są w Polsce w przystępnych cenach? Czy kupujecie za granicą? Preferujecie zakupy na aukcjach internetowych czy macie upatrzone księgarnie/antykwariaty?

Czy dotarliście do bibliotek z hiszpańskojęzycznym księgozbiorem , jeśli tak to jaki to typ bibliotek/ (szkolne, publiczne, naukowe, )?

Jaki typ literatury was interesuje?

Czy wśród waszych znajomych czytanie po hiszpańsku jest popularne?
  • olek

jeśli chodzi o moje przygody, w wawie do dyspozycji jest biblioteka w cervantesie z której nie której nie korzystam bo uznaję czytania 'na czas', oraz księgarnia hiszpańska, jeśli miałbym uogólnić ceny są pi x drzwi 1,5 raza wyższe od polskich odpowiedników więc do przełknięcia
    z dostępnością nie ma problemu, przez net możdna zdobyć praktycznie wszyskto, niestety standardowa cena książek za którymi się rozglądałem to 20 euro + przesyłka - cena zaporowa, często ratuję się więc ebookami których jest sporo + czasem drukarką :) no i okazje na allegro
  • ellie.

Biblioteka, to tylko Cervantes, więcej nie znam.

A księgarnia hiszpańska? Cóż, moim zdaniem jest bardzo drogo.
    70 zł za zwykłą książkę? Nie na moją kieszeń; )
    Ja zaczęłam normalnie czytać po hiszpańsku gdzieś po pół roku,
    no, ale to bardzo, bardzo intensywnej nauce :)

Moi znajomi raczej za bardzo nie czytają po hiszpańsku, może ze dwie osoby.
    Co mnie interesuje raczej trudno powiedzieć, po prostu nic konkretnego.

| |

dla wszystkich miłośników pięknej mowy kastylijskiej, zarówno tych początkujących, jak i zaaw...

Fotki

Miejsca grona (0)