HISZPANIA [6814]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marcin

Hola!

Języka hiszpańskiego uczę się dopiero pierwszy rok, ale już myślę o wyjeździe na obóz językowy, aby przyspieszyć trochę tą moją naukę. Czy ktokolwiek był już na takowym obozie? Jeśłi tak, to czy byliście zadowoleni? Czy trzeba już solidnie znać język, aby tam jechać?

Saludo
    Martin
  • Anonim

z tego co wiem szkoły które organizują takie wyjazdy gwarantują wszystkie poziomy nauczania. I tak np The Tower I Alhambra organizują to w ten sposób, że kurs zaczyna się w każdy poniedziałek dla tych którzy już coś umieją, a dla zupelnie początkujących sa 3-4 terminy przez całe wakacje. musisz podzwonić i popytać. Ja wybieram się za rok z jedną z powyższych szkół, jeszcze nie wybrałam z którą. ceny się pokrywają.
  • A

ja byłam 2 razy z ENFOREX'em - tego nie ma w polsce, trzeba przez internet wszystko załatwiać. sama dolot (madryt, marbella, salamnca, i mnostwo innych lokalizacji) - bylam nieletnia wiec to byl OBÓZ, ale baaaardzo zadowolona. nikogo z polski, wiekszosc z USA (pocwiczysz sobie ang;) ) i duza czesc hiszpanów uczacych sie tam angielskiego

jesli jestes pelnoletnia, to ci wynajmuja jakies mieszkanko w centrum miasta, ale nie znam sie na tym

http://www.enforex.es
  • mary

w polsce mozna jechac juz z enforexem, a dokladniej to przez biuro atas. sama zastanawiam sie czy sie nie wybrac
  • >>zielona półnutka in Bcn<<

ja bylam w zeszlym roku w granadzie w szkole don quijote, maja cala siec i mnostwo lokalizacji, poznalam tez szkole w valencji, bardzo polecam, mozna mieszkac u rodziny, w mieszkaniach albo rezydencji, rozne godziny lekcji do wyboru, duzo poziomow i zajebisci nauczyciele
    http://www.donquijote.org/
  • Marcin

Hmmm... fajnie się zapowiada. Już posłałem do nich prośbę o broszurkę i cennik.
  • Zosia

Spytaj się w swojej szkole. Wiem, że przez parę lat Academia de la lengua organizowała wyjazdy do szkoły w Salamance. Byłam na takim wyjeździe, ceny były korzystniejsze niż gdzie indziej. Porównaj ceny z i to, co jest w ofercie i zdecyduj dokąd jechać, bo CZY JECHAĆ, to nie ma się nad czym zastanawiać - takie wyjazdy bardzo dużo dają.
    Polecam też zakwaterowanie u miejscowej rodziny. Mieszkając z Hiszpanami nauczysz się więcej niż w samej szkole.
  • Anonim

to prawda ze z ofert enforexu mozna korzystac w Polsce; tyle, ze wychodzi to troche drozej niz zalatwianie wszystkiego samodzielni; niemniej jednak bardziej polecalbym wykupienie kursu w Polsce z tego wzgledu, ze wszystkie formalnosci zalatwiaja za Ciebie; masz ubezpieczenie i opieke itp.polecam lingwiste (firma sprawdzona i z tradycja juz) w razie czego moge podac szczegoly i warunki wyjazdu. pozdrawiam
  • Zosia

Ofertę Enforexu ma wiele biur podróży zajmujących się wyjazdami językowymi. Jednak ceny te są różne. Zwróć uwagę na tzw. wpisowe lub inaczej nazwaną opłatę, która idzie dla biura. Najczęściej nie ma jej przy ofercie, a jest ona zamieszczona w Warunkach Uczestnictwa wpisana gdzieś malutkim literkami!!
  • Kiediska

ATAS jest najdsroższy na rynku!!! tak zdzieraja, np. u nich 2 tyg w anglii to w sts czy ef 3 tyg !
  • Zosia

Orientujesz się może ile teraz kosztuje wpisowe (doliczane do ceny kursu) w STS?
  • Marcin

Hmmm... Academia organizuje takie cuś? To dobrze się składa, bo ja sięwłaśnie u nich uczę :)

Ale na serio taki wyjazd ma sens, jak ja się uczę dopiero pierwszy semestr?
  • A

tak. bardzo duży sens. tzn najwięcej się wynosi z rozmów z hiszpanami, a lekcje jak lekcje - raz się nie przyjdzie, raz się nie będzie słuchać, raz się nie zrozumie... ale są świetne warunki do kontaktów z hiszpanami które później można utrzymywac
  • Kiediska

ja nie mam pojecia , gdzies wywalilam katalog z STS-u, ale wejdz na stronke, tam wszystko jest
  • Zosia

Nie widzę nigdzie tego regulaminu na stronie. Nie sądzą, żeby się wycofali z tej opłaty. Chciałam wyjechać z nimi 2 lata temu. Wybrałam sobie ofertę, cena była mniej więcej taka jak u innych, warunki bardzo korzystne.... aż do momentu przeczytania tego regulaminu czy warunków uczestnictwa (nie pamiętam jak oni to nazywają), który był gdzieś na końcu katalogu i tam znalazłam dopiero tę opłatę, która wynosiła kilkaset złotych - wkurzyło mnie to bardzo, że ją tak ukryli i dlatego zrezygnowałam z ich usług.
    Dlatego radzę czytać katalogi a nie tylko ofertę, która jest na stronie internetowej - tam nie zawsze jest wszystko umieszczane!!!
  • Marcin

No dobra, w takim razie muszę nad tym poważnie pomyśleć. Jeszcze tylko zapytam się w Academii czy przypadkiem w tym roku nie organizujątakiego czegoś.
  • Kiediska

http://www.sts-education.com/polish... zobaczcie tu, jest przykladowy kurs na malage
  • Zosia

Sprawdź też ofertę Furnel Travel http://www.furnel-wyjazdy.pl/ Mają oni biuro (niedaleko Academii de la lengua) przy ul. Kopernika 3. Można ich odwiedzić, wypytać o kursy i wziąć katalog i na spokojnie w domu wszystko posprawdzać.
  • Anonim

Podziele sie tym co znalazlem... Jade do Alicante, bo nad morzem... ale to jest najtansza szkola... i mozna jechac takze do innych miast hiszpanii... http://www.alhambra-instituto.org
  • PUSHTET:D

HOLA:)

Ja polecilabym z wlasnego doswiadczenia bo dwa lata temu bylam i w te wakacje tez jade z Enforexem...naprawde swietni nuczyciele,daja na koniec ceryfikat i w miare duzy wybor maist...to prawda ze atas nie jest najtanszy ale polecam bo jest sprawdzony i bardzo dobry! Najlepiej na takie kursy jechac samemu bez nikogo ........jest swietnie poznajesz ludzi z calego swiata jestes "zmuszona" do mowienia po hiszpansku, a nawet jak poznasz kogos kto nie umie jeszce po hiszpansku to podszkolic mozan angielski:) Ja jak mowialm bylam 2 lata temu i do tej pory pisze maile smsy itp. z ludzmi ktorych tam poznalam...jescze raz BARDZO POLECAM...i pozdrawiam...m