Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

szukam osoby ktora studiuje, lub studiowala w Hiszpanii, najchetniej w Madrycie, Barcelonie lub Salamance...chetnie dowiedzialabym sie paru niezbednych informacji dot. studiow,formalnosci i nie tylko:)

pozdrawiam
  • Anonim

ja studiowałam rok w Wlencji w ramach stypendium socrates-erassmus
    jakie masz pytania?
    moze bede umiala pomóc :-)
  • Dziewczyna Clooneya

Ja bylam 9 miesiecy na Erazmusie w Madrycie (Universidad Complutense), ale jak chcesz zalatwiac sobie studia indywidualnie, to zupelnie inna historia...
  • Anonim

Studia bede zalatwiac indywidualnie,poniewaz narazie nie mam innej mozliwości. Chodzi mi raczej o studia pelne/magisterke..wyjazd na rok raczej mnie nie interesuje.Chcialam sie dowiedziec cos o egzaminach wstepnych,o wykladach o calej organizacji zajec, kierunkach, i ogolnie jak to wszystko TAM wyglada. Poniewaz bede najprawdopodobniej chciala wynajac mieszkanie, moze ktos polecilby mi cos sprawdzonego:)))
  • dementia

Egzamin wstępny jest centralny, potem według wyników przyjmują Cię na dany kierunek albo nie. Najblizsza selectividad jest we wrześniu, jesli się na niej stawisz, masz szansę zacząć od roku 2005/2006

Potrzebna Ci będzie ponadto nostryfikacja tytułu (w zalezności od potrzeb maturalnego lub studenckiego)

Wydaje mi się, że informacje można dostać na stronie instytutu cervantesa, a na pewno u radcy ds. edukacji w ambasadzie hiszpańskiej na mysliwieckiej 4

Jeśli chcesz bardziej wyczerpujące informacje nt. selectividad to na priva.
    Ja własnie czekam na wyniki swojej...
  • A

dementia a gdzi ezdawałeś?? ja w Madrycie a Ty? kiedy będą wyniki?
  • dementia

ja w berlinie.
    Wyniki ponoc jutro dostepne na stronach unedu. Przynajmniej w wersji convalidables, którą zdawałam...
  • A

no tak tak... tylko że ja nie mogę się połapać w tej ich stronie... :(

zobaczymy, nie wiem czy wogóle będę zakwalifikowana bo nie dostarczyłam im jeszcze wyników polskiej matury... ehh chyba nici ze studiów ze względu na stronę formalną.

suerte!
  • olita alias pani menadzer

ale moje drogie da sie tez bez selectividada...ale nie od zera...ja no jakos bede kombinowac zeby stosunki sobie skonczyc w valencji....jestme juz po licencjacie wiec mysle ze dam rade:) ale narazie nie chce mi sie za to brac:)
  • dementia

zdalam. pytanie czy mi starczy na jakies ciekawe studia.
    ehh
  • A

dementia - możesz podać adres www strony gdzie są ogłoszone te wyniki?? coś dokładniejszego nić http://www.uned.es ?? dzięki :)

ps napewno Ci się uda!
  • cez

Mam prosbe, przetlumaczcie mi to plizz:
    besitos muy fuertes y gordos
    dziekuje i pozdrawiam
  • Anonim

no wiec
    'mocne i wielkie buziaki...i'
    ...de nada :)
  • dementia

wchodzisz na http://www.uned.es
    klikasz na entrar i wyskakuje Ci strona główna.
    na stronie głównej masz: stronę lewą (linki), środek i stronę prawą z banerkami.
    Zdaje siezę trzeci banerek od góry licząc to jest consulta de los resultados.

Zdać zdałam, ale pewnie stypendium nie dostanę:(
  • A

KU*** nie mają mnie w bazie!!! cóż to ma być?
  • Sylwia

ejo jak ktos zna dobrze hiszpanski niech do niego napisze :) juliofgm@hotmail.com chce przyjechac na wakacje i szuka dziewczyny z warszawy:P
  • dementia

Spróbuj zmienić jakąś literkę... Moja znajoma miała swój numer dowodu z Z i okazało się że wzięli jej Z za 2... Popróbuj takich wariacji.
    poza tym jest telefon do unedu, nie wahaj się dzwonić. ja złożyłam reklamację z jednego przedmiotu, mozę mi to cos podciągnie.

dziubasku- jeśli twój znajomy chce dziewczyny z warszawy to niech się sam pofatyguje:)
  • Sylwia

ee źle to napisałam faktycznie:) nie to miałam na myśli :) ale już nie aktualne buziaki dla was:)
  • Anonim

jestem juz coraz blizej:))) maturka z hiszpanskiego poszla zajebiscie:)) dziekuje wszystkim za informacje:) jesli macie jeszcze cos waznego to piszcie!!!:)
  • dementia

EEEEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAA AAAAAAAAAA
    nienawidzę biurokracji, niezależnie czy poska czy hiszpańska.

Tyle pieprzenia się ze studiami:(
| |

Grono dla miłośników kraju kwitnącej oliwki, gorącego flamenco i najpyszniejszego różowego wi...

Fotki

Miejsca grona (1)