Historia [2992]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • kasia.

ze swiata oczywiscie Kaligula i jego kon :DD

z Polski... hmmmm... mysle, ze wodzu Mieszko I byl dosc interesujacy
  • Anonim

hmmm ja bym wybrala Valda Palownika-Dracule postac jak najbardziej kontrowersyjna :DD
  • Anonim

To ja wpisuję Tomasza Czapskiego/ starosta knyszyński!/ cóż to za persona była! Mężczyzna moich najblizszych 6 miesięcy! I oczywiście bezkonkurencyjny ZYGMUNT AUGUST/ Wspaniały/ - Mężczyzna mego życia!
  • Anonim

Ludwik XVI
  • wiolka

J.Piłsudski nasz wybawca i opiekun
  • Aś;]

Jan III Sobieski
  • świstak

proponuje Aleksandra (Ale. ale ale ale heheh kabaret ) Lisowskiego !

p.s. takie wyliczanki nie mają sensu heheh prawie każdy ma inne zdanie hahaha i o dziwo ma racje hahahahahahaahahahhahhaahhaha hehehehehehehe
  • Sedes-fan

Bernard Law Montgomery....... dobry dowódca cieszący się szacunkiem żołnierzy.... ten numer z samochodem na pustyni..... stare, a niemcy się nabrali. Nie jestem studentem, ale historię kocham mimo iz nie posiadam takiej wiedzy jaką bym chciał.
  • Bajbars

Hannibal Barkas - postać zarazem słynna która przeszła do legebdy dzięki swym wyczynom, a zarazem tak mało poznana.
  • Dorotka

Kobiety
    a Polska:
    Bona
    Jadwiga
    Emilia Plater
    Maria Konopnicka
    Raheza
    b Świat
    Joanna Szalona
    Izabela Kastylijska
    Katarzyna królowa portugalii
    Maria Antonina
    Joanna Dark
    Maryja
    Katarzyna Wielka

Mężczyźni
    a Polska
    Mieszko I
    Bolesław Wielki
    Wojciech
    Bolesław Śmiały
    Władysław Warneńczyk- za pewną ballade którą o nim znam o tym jak "Jedzie jedzie król Władysław by poskromi Bisurmana"
    Jan III
    ks Józef Poniatowski
    Jan Paweł II

B Świat
    Jezus
    Allach
    Budda
    Konfucjusz
    Sokrates
    Karol Wielki
    Filip Piękny
    Ferdynand Aragoński
    Henryk VIII
    Kolumb
    Kartezjusz
    Leonaro da Vinci
    Iwan IV
    Otton III
  • Tańcząca Z Wilkami

Napoleon I Bonaparte, i bitwy. Wszystkie, bez wyjątku, nawet te nie udane. To od dłuższego czasu mój ulubiony wódz. B. ciekawa postać, miał trudną młodość... Grand.
  • Anonim

Jakub de Molay.
    i templariusze jako bohater zbiorowy :)
  • Szorstki

Jan Zamoyski
  • Tańcząca Z Wilkami

Dołączam do tego jeszcze Lenina i Stalina, ich życie jest pełne tajemnic. Poniatowski, Piotr I Wielki, Henryk VIII, Elżbieta I Wielka, William Wallace, Emilia Plater, Piłsudski, Marek Aureliusz, Kaligula, August, jak mi jeszcze coś wpadnie to zapodam.
  • Szorstki

Tak to mozna wszystkich wymienic ... :P
  • Anonim

czlowiek?
  • Konrad

Rympał Giertych (Roman)
  • Mała

Elżbieta Batory
  • bzyq

Jezus z Nazaretu-Syn Boży
    Adolf Hitler- za to ze teksty do np.przmowien pisali mu wiekszymy literami, zeby fuhrer nie musial zakladac okualrow.jakby to wygladalo-wodz III rzeszy rasy nordyckiej, nadludzi i okulary:)
    Jan III Sobieski- za milosc do Marysienki:)i za to, ze zatrzymal Islam pod Wiedniem, teraz takiego kogos brakuje.
    Henryk Walezy- za to, ze abdykacja i ucieczka z kraju w stroju kobiety musiala wygladac komicznie.
    Katarzyna Jagiellonka- za aparycje:)nikt nie chcial jej poslubic:)nawet tranzwestyta Walezy
    Churchill Winston Churchill-za to, ze byla to holywoodzka postac:) i za wszelkie anegdoty o nim, chociaz huge minus za stosunek do Polakow.
  • Dilando

Lizander,Alkibiades,Leon idas,Aleksander Wielki,Hamilkar i Hannibal Barkas, Cezar,Henryk V,Jan III Sobieski,Stefan Batory,Napoleon,Adolf Hitler, Michael Wittman,
| |

Inspiruje, bawi, daje do myślenia... Regulamin grona Historia: 1.Dyskryminacja na tle rasowym, na...

Fotki

Miejsca grona (0)