-
F.
juz niedługo olimpiada :D I etap historia do roku 1795:D:D hym ale jestem ciekawa co bedzie:D:D startujecie? -
Niklai
ja tak, chociaz jeszcze na zadnym wykladzie nie bylem; p moze dam rade na fuksa/pamiec tego co juz umiem bo nie licze na intelekt -
Köttbullar
-
N.
Ja tez ide na olimpiade:) Kochani Olimpiada jak zawsze wypracowanie, wybór spejalności lekturki i pytania z ogolnej:) 19/20 pażdziernik. juz nie długo jeszcz enei nie umiem.. ehh -
-
N.
A załozycielka tematu chyba mowiła o konkursie przedmiotowym:) a to łatwizna:) nie popatrzyłam na Twój wiek.. w gimnazjum to sie nazywa Konkurs Przedmiotowy w Liceum Olimpiada! -
Michał
Konkurs gimnazjalny to banał, nie porównuj tego do Olimpiady Historycznej:) -
N.
Zgadzam sie z Tobą... banał.. Ale Olimpiada to jest taka loteria...;/ boje sie troche.. za mało pracuje -
ola
mmm olimpiada jest loteria. jedyna rzecz ktorej nie mozna zawalic to wypracowanie na okregowym- musi dostac przynajmniej cztery i miec to cos, zeby potem przejsc weryfikacje do centrala:) bo w trakcie weryfikacji polowa nominowanych wylatuje....ale to największa przygoda życia:) i warto w obecnej sytuacji, przynajmniej giertychowska matura nie będzie taka straszna:) powodzenia wszystkim:)) -
ola
a jakie wybieracie epoki??? średniowiecze jest lekkie, łatwe i przyjemne tzn. w porownaniu z innymi:)) jak starożytność znowu będzie oceniał prof. Lengauer to współczuje:) -
mila :]
przygotowac to i by sie można dobrze...ah tlyko co zrobić wóczas z tym slodkim lenistwem:> -
Paulisia. :))
-
El Niña, abiekt znaleziony
Ach, elektryzujące słowa- OLIMPIADADA HISTORYCZNA! Szkoda, że to już ostatnia w moim zyciu... Ale mam nadzieję, że po raz trzeci posiedzę sobie kilka dni w hotelu "Rzemieślnik" w Gdańsku (czytaj: doświadczę uścisku ręki prof. Staszewskiego, tj. przew. KC- jakby ten skrót nie brzmiał- gratulującego mi tytułu finalisty albo, co daj Boże, laureata) -
N.
Ja bym chciała napisać dobrze ta olimpiade:) Ja wybrałam okres od XVw do 1795:) mniej wiecej w skrocie Nowozytność:) Może lepiej byłohby żeby to było Średniowiecze.. ale trudno Nowozytność! Najbardzije boje sie tego wypracowania bo nie miałam sposobności wcześniej pisać.. na konkursie.. ehh;/ -
مـاكدالينا
Jezeli mowimy o tym samym konkursie to na na nim bedzie tylko wylacznie wypracowanie. ja w przeciwienstwie do innych strtuje w konkursie z marszu zobacze co tak naprawde umiem z histry :) -
-
Anonim
Jak byłem dzieci w waszym wieku dzieci, to też przygotowywałem się do Olimipady. Pamiętam jak dziś noce przy dzbanku zimnej kawy, otwartym oknie, z wyciągniętymi nogami na drugi fotel, fajkami co 1,5 godziny i nocami zarwanymi do 6, a póżniej do Liceum... było i nie wróci;)... przez najbliższe 3 miesiące do sesji zimowej na historii i italianistyce;) -
Ungabunga
-
-
N.
Wypracowanie to chyba że w Twoim liceum dużo nauczycieli tak robi na pierwszym etapie.. ale potem to już nie bedzie tak dobrze.. lekturki pytania i wypracowanie ale w sumei najwiecej zalezy od wyprocowania co tu duzo gadać.. właśnie sobie jedno pisałam..:( ale nie skonczyłam bo.. jestem zmeczona.. -