-
lamalia
>Bono animo es! napisał
>Chciałbym zacząć historię sztuki na UKSW II stopnia.
>Jestem po filozofii. Czy ktoś wie, jak dużo przedmiotów
>trzeba nadrobić?
Wszystkie...?
To zależy co miałeś na studiach z zakresu sztuki. -
Kunstesser
>enka napisała:
>Mam pytanie. Weszłam sobie na stronę UW i widnieje tam
>coś takiego:
>
>Maksymalną liczbę punktów możliwych do zdobycia w
>postępowaniu kwalifikacyjnym uzyskują:
>
>LAUREACI następujących olimpiad przedmiotowych szczebla
>centralnego:
>
> * Olimpiady Artystycznej (sekcja plastyki)
>
>Czy oznacza to, że jeśli ktoś wygra olimpiadę, to ma
>wejściówkę od razu? I nie musi zdawać dodatkowego
>przedmiotu, np. historii albo geografii?
Przecież masz odpowiedź w swoim cytacie. -.-" -
Anonim
Przy natłoku informacji lepiej się upewnić. I po co ta zgryźliwość? Taa... -
Kunstesser
>enka napisała:
>I po co ta zgryźliwość? Taa...
Ty ją tam widzisz, moja drog.a.
PS Proszę. -
-
Anonim
-
Kunstesser
>enka napisała:
>Trudno jej nie dostrzec, mój drogi. Mam nadzieję, że
>ulżyło.
Top się, toń. Ja nie lubię pluskać się w kałużach.
po wodzenia przyszła HaeSarko i żeby po Tym Ci się w życiu wiodło. :} -
Barbara
ktos wie jakie byly progi punktowe w tym roku na UW na historie sztuki?? Jesli ktos z was sie dostal to piszcie prosze ile mielisci punktow:) -
emalia
to ja przy okazji zapytam ponownie o łódź, czy są osoby z tamtejszej historii sztuki? zadowolone? jaki był próg punktowy w zeszłym roku i ilu mniej więcej jest chętnych na miejsce?
planuję ubiegać się o przyjęcie na UW, UKSW i UŁ. może na temat dwóch pierwszych uczelni ktoś posiada informacje na temat ilości chętnych? i ile osób w tym roku z naszego skromnego grona się wybiera? -
lamalia
>planuję ubiegać się o przyjęcie na UW, UKSW i UŁ. może
>na temat dwóch pierwszych uczelni ktoś posiada informacje
>na temat ilości chętnych?
Co do UKSW to zwiększyli liczbę osób przyjmowanych na I rok z 40 do ok. 75, podejrzewam że próg nie poszedł wysoko w górę. Nie mam bladego pojęcia ile było chętnych na jedno miejsce, podejrzewam że w jakiejś ulotce powinno być, ale nie posiadam takich rzeczy.
-
Wojtek
na UKSW na I roku (s. dzienne) jest obecnie ok. 65 osób, było więcej ale część zrezygnowała. moim zdaniem nie było ciężko się dostać :) -
lamalia
No to plus przesiew po pierwszej i po drugiej sesji to tak między 50 a 60 zostanie. Lepsze to niż 17 osób na roku; p -
Barbara
-
nanibylandia
ciężko go oszacować, bo co roku starają się osoby z różną ilością punktów...
ja właśnie kończę studia na UW i nie pamiętam już jaki był próg w tym roku, lecz nie ma co się tym za bardzo kierować :) zawsze jest inaczej, a historia sztuki na UW cieszy się cały czas dużą popularnością, więc próg jest zapewne wyższy niż niższy, ale jak najbardziej do pokonania! -
zuzanna
Ja wiem, czy dużą popularnością?
Przy ostatniej rekrutacji to było raptem 2,97 osoby na miejsce, wcześniej 1,98. W porównaniu z tłumem walącym na kierunki związane z mediami i pieniędzmi, okoliczności są całkiem przyjazne.
Wszystko zależy od tego, czy trzeba zdawać historię sztuki - jeśli tak, to kandydatów jest mniej. W tym roku będzie więcej, bo nie ma obowiązku zdawania hs na maturze (w zeszłym roku nawet nie dopuszczali bez niej do listy rankingowej).
Ale to raczej niszowy kierunek, można być dobrej myśli :-)
Dla zainteresowanych cyferkami (informacje o liczbie kandydatów, progów brak):
http://rekrutacja.uw.edu.pl/index.p... -
nanibylandia
pisząc o dużej popularności miałam na myśli nie historię sztuki jako kierunek, bo wiadomo, że inne cieszą się znacznie większym zainteresowaniem :) Ale jeśli już ktoś wybiera historię sztuki, to wydaje mi się że UW i UAM oraz UJ są uczelniami przyciągającymi najwięcej chętnych.