-
Anonim
Macie jakieś pomysły co do tematu wypracowania na maturze? :)
Skoro było już: "ekspesja a impresja", "plama a kreska", "renesans a barok", "klasyczność a nieklasyczność", "motyw dziecka w Młodej Polsce", "sztuka historyczna XIX wieku", "polski impresjonizm a ekspresjonizm", "tematy mitologiczne XVIII i XIXw".
-
Anonim
Jeszcze to znalazłam:
-Scharakteryzuj malarstwo holenderskie i flamandzkie epoki baroku (próbna 2003)
-przemiany w antycznej rzeźbie greckiej uwzględniając uwarunkowania historyczno – polityczne (próbna 2003)
-secesja na terenie Europy (próbna 2003)
-architektura kościoła jezuickiego (2002)
-środowisko krakowskie około 1900r. (2002)
-motywy śmierci u romantyków XIXw (2002) -
Anonim
-
Anonim
może wizerunek kobiety, chociaż nie bo był matki.
a może sposoby przedstawiania Boga
albo autoportrery
albo jakieś porównanie jak na próbnej...
ciekawe czy może XX wiek
aaaaaa -
-
Ewaaa Dylan
Ja osobiście mam ciche podejrzenia, że w tym roku będzie coś ze sztuką portretową, malarstwem holenderskim albo różnorodne ujęcia pejzaży... Ot, taka podświadomość, a jak będzie , zobaczymy . :) -
Anonim
-
Ewaaa Dylan
-
Domi. ★
Na próbnej rozsz. było "czy barok można nazwać kontynuacją renesansu" -
Anonim
-
Ewaaa Dylan
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
cos mi sie zdaje, że wg nowych zasad uznali by to za zbyt trudne sądząc po tematach z próbnej :P -
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Ewaaa Dylan
Na próbnej pierwszy temat "Czy uwazasz ze barok jest kontynuacją renesansu, odpowiedź uzasadnij" , drugi temat "Przedstaw róznorodne ujęcia malarstwa mitologicznego w XVIII wieku."
Ciekawe, czym nas w tym roku zaskoczą ... Ogólnie to mam dziwne przeczucie , że padnie pytanie o jakieś polskie grupy artystyczne, kapiści, formiści, itp., nie mam talentu do wróżb, ale kto wie ... :-) -
Anonim
ten drugi temat to jak dla mnie stworzony, roczniki im sie pomyliły czy jak ? :D
a ten pierwszy temat hmmm...jakis taki...dla mnie bez ładu. no ale kto co lubi :] teraz mysle sobie ze na taki temat napisałabym poprostu: nie nie uważam odpowiedz swa uzadaniam tym iż mam prawo do własnego zdania :D
co nie zmienia faktu ze na maturce pewnie bym napisala elaborat (ziewajac jednoczesnie z nudów; -P tak czy siak trzymam za was kciuki a najwazniejsze to olac sprawe i podejsc na luzie, naprawde; -D przynajmniej dla mnie poskutkowalo :-D
|
|
ars auro gemmisque prior- czyli sztuka cenniejsza niz zloto...
Miejsca grona (1)
-
Instytut Teatralny im. Zbigniewa Raszewskiego Jazdów, Warszawa
- Dodaj miejsce