- 1
- 2
-
Mały
Interesuje mnie wasze zdanie na temat tego rapera. Spotykam wielu ludzi którzy podaja się za prawdziwych znawców hip hopu ale gdy pytam się czy znają Big L'a to okazuje się że tylko z kawałka Gangstarr'a - Full Clip(Big L rest in peace wiecie ocb) cieakaw jestem czy to zjawisko masowe. To raper którego kawałki to klasyka wyróżniająca się z tłumu charakterystycznym flow i niezwykle ciekawymi rymami.
Jeśli ktoś zna twórczość Big L'a to tutaj jest lista albumów gdzie są jego kawałki...jeśli coś tu pominąłem to bardzo proszę o uzupełnienie bo z chęcia usłyszę coś czego jeszcze nie słyszałem.
Big L - Lifestylez Ov Da Poor and Dangerous
Big L - The Big Picture
Big L - Unreleased
D.I.T.C. - All Love
coś jeszcze jest???czy D.I.T.C. wydało jeszcze jakaś płytę -
Grono.Net
Big L - Lifestylez Ov Da Poor and Dangerous. Swietna plyta. W kawalku Da Graveyard zadebiutował Jay-Z, przy okazji: był to jego pierwszy i ostatni dobry kawalek.
Big L - The Big Picture - niezla kompilacja posmiertna.
chyba jest jeszcze składanka D.I.T.C. - Worldwide. Ale moge sie mylic, mialem jakas skopana kopie dawno dawno temu.
-
Anonim
mimo że tak mało dane mu było pozostawić po sobie to uważam Go za jednego z najlepszych raperów w historii,
"Big L - Lifestylez Ov Da Poor and Dangerous. Swietna plyta. W kawalku Da Graveyard zadebiutował Jay-Z, przy okazji: był to jego pierwszy i ostatni dobry kawalek."
zgadzam się w 100%, płytka po prostu genialna, MVP- ten kawałek to już totalny geniusz (z którego oczywiście musiał zerżnąć The Game :/), co do Cartera też się zgadzam <piona>; )
Big L jest jeszcze na obydwu częsciach "Harlem's finest"- Jego freestyle :)
Big L rest in Peace- ten kawałek kojarzy mi się szczególnie (luv Ya; *)
RIP Big L
-
Anonim
i fucked more bitchez than u spoke to... :D:D mój ulubiony wers Big L'a... -
-
The M
-
Anonim
przede wszystkim to jest jeszcze album takowy:
D.I.T.C- D.I.T.C z ak wspanialym kawalkami jak chociazby Thick, Ebonics czy Get yours...
BIG UP! -
Anonim
-
Anonim
najlepszy track z DITC to time to get this money ! A Big L to najlepszy raper prócz Biggiego jaki był moim zdaniem :) -
Mały
Big L - Put it On - to największy kozaczek
Cieszę się że jednak ktoś docenia takiego mistrzunia jak Big L
peace -
MOKA-T
szukajcie a znajdziecie.....jest taki album 2x winyl.....ciekawe i zaskakujace bonus tracki.(d.i.t.c.)szczegoly rozsiane na http://www.xxx.xxx:)peace -
MOKA-T
-
MOKA-T
merci beau... znaczy dziekuje bardzo:)...to nie tytul albumu rzecz jasna.pozdrawiam -
Kacper
"I wouldn't give a bitch 10 cents to put cheese on a Whopper.." hehe cholernie trafny kawalek i jeden z moich ulubionych
Shout out to Harlem -
Anonim
tak ebonics jest w remixie premiera na tym albumie masz racje Czacha... -
Jun1or
Stary Big L, legenda Harlemu. Wielki talent trzeba przyznac...w kazdym razie kojarze i mysle, ze sporo osob zna jego tworczosc. -
five nine
"and ask Beavis, I dont get nothing But-head"
brak pytan, typ byl strasznym skurwielem jesli chodzi o pancze. krol podwojnych w swoim czasie. i to wszystko sprawialo ze mimo sredniego glosu byl i tak jednym z lepszych. dobry, dobry...
pjona. -
Grono.Net
-
Kacper
"Some bitches are like boomerang.. dont matter how far I throw 'em they come back"
:D -
Mały
"And yes I'm living slick and my pockets are thick
I need surgery to get chicks removed from my (chill)" he... -
Grono.Net
no oczywiscie wiadomo ze Big L to jeden z tych genialnych rapperów. Szkoda wielka ze nie moge pojsc na jego koncert, ale coz...
..Jego nie mozna nie znac.
Big L Rest In Peace
- 1
- 2