-
mam jakiś dziwny przypływ uczuć bo często moje pole służby daje mi się we znaki ale muszę to teraz napisać
kocham harcerstwo. a wy? -
Anonim
Ja kochałam harcerstwo kiedy w nim byłam i teraz chyba też je kocham, mimo, że już do niego już nie należę. -
Kermito
-
Anonim
kocham kocham kocham kocham
innem słowom - bardziej
jak pewną pannę :D -
-
karol
ja chyba również.... teraz powoli zaczynam chyba bardziej, niż kiedykolwiek :] -
Maka
Wiele wskazuje na to, że kocham, miłością - jak to dziś Krzysiu Myszkowski na koncercie ujął - "beznadziejną, bo pierwszą i na całe życie". Kocham za tych wszystkich wpaniałych ludzi, których mogłam poznać i których łączy tak wiele dobrego, radosnego, leśnego... Właśnie - za to, że łączy...
Pozdrawiam!!! :) -
Lady Nat
Oj ja też, co prawda to prawda Cinek. Ja naprzydkład wczoraj myślałam że umrę ze śmiechu jak na imprezie kolega 8 razy ciągnął mnie ze sobą "na wódkę" ja z nim grzecznie szłam, czekałam aż on wypije, piłam sobie cośtam w tym kielonku, żeby były pozory,a jak chciał mnie wyciągnąć po raz 9 stwierdził :"nnnnaaaaaatalka...jakaa ty massszzs mocnomm głowke...yk" po czym dzisiaj rano dostałam smsa "nienawidzę tego twojego harcerstwa, za to że ty na pewno nie masz kaca...wrrr"
Tak.....oczywiście to nie jest powód dla którego kocham harcerstwo, bo takich jest mnóstwo powazniejszych, ale to takie sympatyczne doświadczenie zawsze:) -
barbórka:D
oj jak czytam sobie wasze wypowiedzi to jakbym siebie widziala...kocham harcerstwo i nie ukrywam tego pod zadnym pozorem...fakt taqkie ze harcerstwo pomaga trzymac sie zdala od nałogów i cieszy mnie to bardzo juz nikt nie namawia mnie do picia bo ja i tak tego nie zrobie , bo wiadomo ZHP:D i tak trzymac!! -
Anonim
ja tez kocham harcerstwo , a najbardziej obozy ,pionierka i wogóle poprostu super , dazenie do celów ... -
Anonim
Może inaczej... Wszyscy kochamy harcerstwo i jest po prostu super ale za co je kochamy? :p -
Hekate
za to, że pozwala się rozwijać, doskonalić, za to, że można poznać straaaaaaaasznie dużo wspaniałych ludków, za te wszystkie biwaki, rajdy, obozy itp... ogólnie rzeczy biorąc: za wszystko :D -
Anonim
niom...ze tak powiem...raczej raczej nie inaczej :) Harcerstwo jest jak drugi domek...szczegolnia moja najkochansza druzyna..moja 2 rodzinka!!!! (Turnia) Biwaki obozy...fakt...niezapomniane przezycia...i te warty których podczas obozów nienawidze a potem mi ich tak brakuje ze budze sie w srodku nocy i czekam az mnie ktos obudzi na warte :P ah..te wspomnienia :) -
Anonim
Święcie Święcie się z Tobą Hekate zgadzam :)
KOCHAMKOCHAMKOCHAM! i to nie jest za dyże słowo! -
Haneczka
mozge powiedziec ze kocham harcerstwo za to ze moge dac cos z siebie innym(prowadze gromade zuchowa praiwe 3 latka) i mysle ze jest to najlepszy soposob na sprawdzenie sie i najlepsza w swoim rodzaju forma sluzby a tak wogole to czy mogloby byc inaczej kiedy w szczepie jestem prawie 10 lat (dokladnie 1 czerwca minie 10 lat) -
karola
taak, kocham harcerstwo:)... jak można nie kochać czegoś, co jest elementem naszego życia z własnego wyboru, co jest czasami cięzkie i męczące, ale daje nam dużo satysfakcji, co wiąże sie ze wspanialymi obozami, ktorych sie nie zapomina, z ludzmi, ktorzy tworza grono naszych znajomych i przyjaciol...? pzdr -
Anonim
Dla mnie harcerstwo to przede wszystkim droga życiowa. Dzięki temu można żyć dobrze nie tylko dla siebie ale dla innych. Harcerstwo motywuje nas do samorozwoju, motywuje nas do tego by stawać się lepszym z dnia na dzień, by się samodoskonalić. A ten cały mechanizm ostrej pracy nad sobą jest otoczony grubą warstwą lukru w postaci świetnej zabawy, radochy i integracji z przyrodą. Z harcerstwa można też chyba wynosić jedne z najlepszych przyjaźni... -
Fi
zgadzam się częsciowo z Trees' wishper... dla mnie harcerstwo to droga .. jak raz na nią wstąpisz już do konca musisz sie jej trzymac .. nie ma rady .. harcerstwo to nie tylko zabawa .. rajdy .. wesołe chwile .. to też cięzka praca .. zarwane noce .. czasem łzy i niechęć .. jednak ..
równoczesnie jest kopa satysfakcji ..
nie mówiąc już o tym że prawo harceskie nie jest takie nieżyciowe jak wielu myzli ..
nie pić .. nie palić .. nie robic wiele innych rzeczy ..
to nie tylko słowa .. to dekalog ...
dzięki tym wytycznym , z pomoca druzynowego wielu z nas wychodzi na ludzi ..
nie wszyscy ..
ale ,jak to się mówi, nie wszytskich można zbawić ..
zresztą harcerstwo tworzy więzi któe pzetrzymują zwykle lata ...
-
Anonim
Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
F I L I P I N A !!!
Co Ty wiesz o ZHP. Przyszłać na kilka [nawet to nie] zbiórek .. więc co możesz wiedzieć?!
W sumie w tym co piszesz jest racja, ale
nie rozumiem Ciebie.. bez kitu!!
Ze mnie się śmiejesz/śmiałaś, że jestem harcerką, a tutaj takie rzeczy wypisujesz,. to się chyba mija z celem!!
Twoja siostra
PZ -
TB
To takie duże słowo, ale chyba jest na miejscu. W każdym razie ja się przyłączam!
Natali, napisałaś fajnie o tym alkoholu. Ja wczoraj widziałem coś podobnego na zbiórce wyborczej... Ktoś postawił wniosek: Zjazd powinien rozważyć zmianę 10 pkt. PH. A potem było głosowanie i niemalże sam wnioskodawca głosował "za"... Myślę, że miłość to też zaufanie... Jakoś się nigdy nie zawiodłem na tym zaufaniu do harcerzy... -
Anonim
Gdy jest miłość, jest zaufanie...Al wcale nie jest powiedziane, że są nierozłączne...Nie wiem czy kocham, ale wiem, że życia sobie nie wyobrażam bez moich Wędrownych Ptaków, bez Leśnej,Aguś,Ani Z. ...Jeśli kochać to za ludzi.