Halina Poświatowska [812]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Ja ogolnie rzecz biorac uwielbiam poezje i wyszukuje niszowej sztuki, kiedys przegladajac wiersze w necie natknelam sie na cytat Poswiatowskiej. Poczulam ze to moj klimat, zaczelam wyszukiwac jej wieszy, czytac analizowac i tak sie wciagnelam
  • Izolda bałaganiara

ja zaczęłam swoją ''znajomość'' z Poświatowską od wiersza Jestem Julią ,który analizowaliśmy na lekcji polskiego.
  • K4RoLc!@=)

Po raz pierwszy przeczytalam wiersz Poświatowskiej na lekcji jezyka polskiego kilka miesiecy temu. A teraz moge czytac do woli bo dostalam od przyjaciołki zbior wierszy "jestem Julia" =)
  • podmuch_wiatru

Ja pierwszy raz jej tomik wzięłam do ręki w bibliotece, przeglądałam ksiązki poetów szukając czegoś do poczytania. Zachwyciły mnie jej wiersze. Od tego czasu jest jedną z moich ulubionych poetek. Mimo ,że ma dośc prosty sposób pisania to ta prostota jest piękna, kobieca.
  • Anonim

Ja z kolei szukając informacji na temat Wojaczka i Grochowiaka znalazłam p. Poświatowską w gronie poetów przeklętych. Zainteresowało mnie to, gdyż pierwszy spotkałam się z kobiecą poezją w tym temacie. Po przeczytaniu kilku wierszy oczarowała mnie tak bardzo, że teraz jest jedną z moich ulubionych poetek :)
  • Justyna Maria Deoniziak

Pewien przemiły student-romantyk podzielił się Nimi ze mną . Dużo jemu zawdzięczam za podzielenie się ze mną tym przepięknym skarbem .
| |

"...lubię moją samotność zawieszoną wyżej niż most rękoma obejmujący niebo..."

Fotki

Miejsca grona (0)