Halina Poświatowska [812]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • - Madzik -

Pytanie w temacie.
    Podzielcie się wrażeniami!! :)
  • Anonim

Prawda, ból, pragnienie...
  • Anonim

szczerość i prostota...
  • - Madzik -

Hm... Może coś więcej powiecie na ten temat... :)
  • Anonim

już:)

Uwielbiam jak w subtelny i kobiecy sposób woła "wróć", cenię, że nie wstydzi się o nic prosić i nie ukrywa swojego cierpienia.

Nie wiem czy też tak macie, ale za każdym razem czytając jej wiersze odkrywam w nich coś zupełnie innego, coś magnetycznego, a zarazem elektryzującego.

I ta magia prostych, ale jakże wyszukanych i starannie dobranych słów.. Codzienność staje się czymś niepospolitym..
  • lena

szczerość, bolesne nagromadzenie emocji no i możliwość odnalezienia w nich czegoś swojego :)
  • Grono.Net

Odmienny punkt widzenia :))))

Subtelność, delikatność-trudno to nazwać. Aksamit :))))))
  • - Madzik -

Ach Sanchez, nie zawiodłeś mnie, liczyłam że też się wypowiesz; )
  • Grono.Net

no baaaa; ) pozdrowienia :)))))
  • ^a^m^

.....dla mnie poezja Poświatowskiej jest bardzo intymna i nastrojowa, a zarazem naturalna. Czytając wiersze odnoszę wrażenie, że niekt przede mną tego nie robił..... i to jest niesamowite
  • Calla

Jest najbardziej kobiecą ze wszystkich poetek.
    Nie wiem jednakże, czy urzekałaby mnie tak samo, gdybym nie znała jej biografii. Może to świadomość jej umierania, jej bólu i wręcz obsesyjnej potrzeby bliskości?
    Nikt jeszcze w taki sposób jak Ona nie pisał o miłości.
  • Carolcia

i nikt nie bedzie tak pisal ona kochala cierpiala czula i naprawde zyla przez to jest taka wyjatkowa i przez to jej wiersze zyja i kazda osoba ktora je czyta znajdzie w nich cos dla siebie to ze sa tak glebokie ze za kazdym nowym przeczytaniem znajdujesz w nich cos nowego i pieknego uczysz sie je czytac...
  • Anonim

dla mnie Jej wiersze to wszystko to co chce się napisać ukochanej osobie...
    tylko w nas czasem to siedzi zbyt głęboko albo brakuje nam takich słów...
    to co stworzyła pozwala wierzyć w to, że prawdziwa miłość istnieje i jest wokół nas...
    a te wszystkie emocje które uwalniają we mnie Jej wiersze sprawiają że ciagle uczę się siebie...
  • ..in.a.manner.of.speaking..

...cierpienie zakochanej kobiety-artystki,ktora przelewa swoje uczucia na karke...
  • Anonim

cierpienie i samotnosc
  • Morgiana

pragnienie życia i mnóstwo siły-mimo wszystko:)
  • [sic!]

moc i siła charakteru...jak powyżej pragnienie życia,ale zarazem to,że Poświatowska zdawałą sobie sprawę z ulotności chwil,bezpośredniość,szczerość ,świtene ujęcie(choć nie wiem czy to odpowiednie słowo) problemu cierpienia w życiu nie tylko fizycznego,ale też duchowego...
  • Anonim

Cenie jej poezje za to ,że oddaje moje własne mysli i uczucia.Kocham u niej subtelnosć i ten zwiewny romantyzm który emanuje z każdego jej słowa.Boska....poprostu boska
  • Aysa

proste słowa mówiące o bardzo trudnych uczuciach...
    cierpienie, ktore przecież wcale nie uszlachetnia.. bo tylko my sami mozemy to zrobic...
    piekna prośba o bycie.. to przyjaźń, miłóść..
    szczerość
    nie litowanie sie nad soba... i piekna mysl o śmierci, o smierci, ktora towarzyszy nam od urodzenia, idzie za nami krok w krok....
  • terefere.

delikatnosc... i taka subtelnosc.
| |

"...lubię moją samotność zawieszoną wyżej niż most rękoma obejmujący niebo..."

Fotki

Miejsca grona (0)