-
- Madzik -
-
Anonim
-
Anonim
-
- Madzik -
-
-
Anonim
już:)
Uwielbiam jak w subtelny i kobiecy sposób woła "wróć", cenię, że nie wstydzi się o nic prosić i nie ukrywa swojego cierpienia.
Nie wiem czy też tak macie, ale za każdym razem czytając jej wiersze odkrywam w nich coś zupełnie innego, coś magnetycznego, a zarazem elektryzującego.
I ta magia prostych, ale jakże wyszukanych i starannie dobranych słów.. Codzienność staje się czymś niepospolitym..
-
lena
szczerość, bolesne nagromadzenie emocji no i możliwość odnalezienia w nich czegoś swojego :) -
Grono.Net
Odmienny punkt widzenia :))))
Subtelność, delikatność-trudno to nazwać. Aksamit :)))))) -
- Madzik -
-
Grono.Net
-
^a^m^
.....dla mnie poezja Poświatowskiej jest bardzo intymna i nastrojowa, a zarazem naturalna. Czytając wiersze odnoszę wrażenie, że niekt przede mną tego nie robił..... i to jest niesamowite -
Calla
Jest najbardziej kobiecą ze wszystkich poetek.
Nie wiem jednakże, czy urzekałaby mnie tak samo, gdybym nie znała jej biografii. Może to świadomość jej umierania, jej bólu i wręcz obsesyjnej potrzeby bliskości?
Nikt jeszcze w taki sposób jak Ona nie pisał o miłości. -
Carolcia
i nikt nie bedzie tak pisal ona kochala cierpiala czula i naprawde zyla przez to jest taka wyjatkowa i przez to jej wiersze zyja i kazda osoba ktora je czyta znajdzie w nich cos dla siebie to ze sa tak glebokie ze za kazdym nowym przeczytaniem znajdujesz w nich cos nowego i pieknego uczysz sie je czytac... -
Anonim
dla mnie Jej wiersze to wszystko to co chce się napisać ukochanej osobie...
tylko w nas czasem to siedzi zbyt głęboko albo brakuje nam takich słów...
to co stworzyła pozwala wierzyć w to, że prawdziwa miłość istnieje i jest wokół nas...
a te wszystkie emocje które uwalniają we mnie Jej wiersze sprawiają że ciagle uczę się siebie... -
..in.a.manner.of.speaking..
...cierpienie zakochanej kobiety-artystki,ktora przelewa swoje uczucia na karke... -
Anonim
-
Morgiana
-
[sic!]
moc i siła charakteru...jak powyżej pragnienie życia,ale zarazem to,że Poświatowska zdawałą sobie sprawę z ulotności chwil,bezpośredniość,szczerość ,świtene ujęcie(choć nie wiem czy to odpowiednie słowo) problemu cierpienia w życiu nie tylko fizycznego,ale też duchowego... -
Anonim
Cenie jej poezje za to ,że oddaje moje własne mysli i uczucia.Kocham u niej subtelnosć i ten zwiewny romantyzm który emanuje z każdego jej słowa.Boska....poprostu boska -
Aysa
proste słowa mówiące o bardzo trudnych uczuciach...
cierpienie, ktore przecież wcale nie uszlachetnia.. bo tylko my sami mozemy to zrobic...
piekna prośba o bycie.. to przyjaźń, miłóść..
szczerość
nie litowanie sie nad soba... i piekna mysl o śmierci, o smierci, ktora towarzyszy nam od urodzenia, idzie za nami krok w krok.... -
terefere.