GUMY DO ŻUCIA [4761]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

czy wiecie ze gumy do żucia to nie tylko jakieś tam składniki chemiczne itp ? tak naprawdę żujemy szczątki pradawnych stworzeń mianowicie chodzi mi tu o DINOZAURY i inne pradawne zwierzęta zamieszkujące naszą ziemię przed tys. lat :D nie wierzysz ??? a z czego innego robi sie gumy do żucia jak nie z ropy naftowej ... a ropa naftowa z czego powstaje ze szczątków organicznych zwierząt żyjących sobie kiedyś tam na naszej ziemi niezle co ?
  • Anonim

noooooo; p
  • aneta

Gumy robi się z ropy naftowej....Fuuuu...Nie słyszałam o tym...! Ale i tak będe nadal żarła te wszytkie gumyyy!; -)

PZDR:*
  • Anonim

Wszyscy wpie... te gumy a nawet nie maja pojecia co żuja ... Ja sam nie jestem lepszy; p
  • Anonim

a teeeeeż;)
  • pauline™

z ropy naftowej?! o.O
    guma?!; O
  • Anonim

Podobno też składnikiem gumy do żucia jest siarka...
    :D Co z tego... Wiemy jak się robi hamburgery, szejki itd. itp. i jakie są dodatki do nich w Mc Donaldzie i tak to jemy :D :D
  • Anonim

Też mi nowość...

• magda.

ale to i tak przecież nic nie zmieni.; D
  • Avocado Ranger

łaaał...
  • Ola

To jest niemożliwe żeby guma albo jakikolwiek produkt znanej firmy spożywczej zawierał niezdrowe dla człowieka składniki, co wy myślicie ze to nie przechodzi żadnej kontroli? Poza tym mogę się założyć że od razu zrobiła by się wielka afera!
  • ...no...name...

Z ropy naftowej?!A ja myślałam, że z benzyny i z oleju!!!<lol2>
  • Dragan

hehe:)
  • Anonim

trudno.! i tak jest bosska.! nic mi sie przeciez nie stanie..! <chyba>? troche to obrzydzajace...ale mam to gdzies...!
    guma to guma.! > boskie. <3
  • Anonim

guma jest zrobiona z kauczuku <a kauczuk to jest taka roślina> to tak kiedys słyszałem... a tego czy jest zrobiona z ropy naftowej to nie wiem ale chyba nie ... bo ropa naftowa śmierdzi a guma pachnie ładnie i smakuje =)
  • Anonim

jakoś nic nie pisze na opakowaniu,że jest z ropy czy dinozaura<lol2>
  • Iza Waliza

no dokładnie <hahaha>.

Jak ktoś wyżej napisał, przecież takie produkty jak guma przechodzą przez kontrolę xD bez jaj, że robią sobie gumę i nikt tego nie sprawdza i tak dalej ...
  • Marina Aleksandra

dinozaur :P nie zle.ej a jak jest np. guma cynamonowa to co ?? ropa naftowa cynamonowa :P.ok
  • Iza Waliza

albo guma arbuzowa xD
    rop naftowa arbuzowa. xD
  • Marina Aleksandra

no wlasnie.ej to jakies jaja są :P:P