-
Anonim
Jesteście wegetarianami?? Co o tym myślicie??
Ja byłam przez miesiąc. Pootem poszłąm do lekarza i dowiedziałam się że musze jeść mięso. To było dla mnie okropne. Teraz patrze na te wędliny z obrzydzeniem... Moja psychika mówi nie... bleee... -
to idź do innego lekarza
na pierwszej lepszej stronie wege znajdziesz lekarzy wege
albo po prostu nie mow, ze jestes wege:)
i nie jedz miesa :D
-
Anonim
podobno jeżeli ja mam 14 lat to w moim wieku jest to najwiękrza głupota bo sie nadal rozwijam.... -
-
podobno to nie ma życia na Marsie; P
są kobiety po wege ciąży wychowyujące wege dzieci od pierwszych dni życia
-
http://www.vege.pl/
polecam chociażby zacząć od tej stronki, bedziesz wiecej wiedzieć zamiast tylko przypuszczać, pozdro -
Anonim
-
m
A ja Ci z dobrego serca właśnie radzę pytać osoby kompetentnej i obiektywnej. Co ci mają odpowiedzieć wegetarianie o wpływie wegetarianizmu na zdrowie? Czy będą obiektywni?
Skoro masz 14 lat to lepiej uważaj.
PS. Ja słyszałem też o matkach - wegankach, karmiących swoje dzieci w ten sposób i doprowadając ich organizmy do baaaardzo kiepskiego stanu (moim zdaniem powinny odpowiadać za narażenie ich zdrowia). Wiem, że to nie to samo, ale daje do myślenia :>
Pozdrawiam -
Kasik
ja sama nie jem mięsa od 6 lat, i nic mi nie jest, ale mam kolege, któremu rodzice od dziecka zafundowali diete wege. Musze powiedzieć, że jest jakis taki chuderlawy i chorowity. Nie moge na 100% powiedzieć, że to wina złego odżywiania, ale uważam, że warto posłuchać lekarza, a przynajmniej zastanowić się nad tym co mowi. W końcu lekarz nie wmawiał by ci czegoś bez powodu. Ja sama swego czasu byłam z mamą u lekarza - bo chciała porozmawiać o moim sposobie odżywiania i stwierdził on, że spokojnie mogę stosować taką diete. Musze jednak dodać, że nie miałam wtedy 14 lat, a o kilka więcej... -
Anonim
-
(L)atino a mogę zapytać, co Ty wiesz o wegetarianizmie i an czym się opierasz?
-
Anonim
-
Anonim
-
m
A muszę dużo wiedzieć o wegetarianizmie, żeby zasugerować słuchanie się lekarza i poważne zastanowienie się? :> Bo nic więcej, o ile mi wiadomo, nie zrobiłem... -
-
pisząc:
"
A ja Ci z dobrego serca właśnie radzę pytać osoby kompetentnej i obiektywnej. Co ci mają odpowiedzieć wegetarianie o wpływie wegetarianizmu na zdrowie? Czy będą obiektywni?
Skoro masz 14 lat to lepiej uważaj.
PS. Ja słyszałem też o matkach - wegankach, karmiących swoje dzieci w ten sposób i doprowadając ich organizmy do baaaardzo kiepskiego stanu (moim zdaniem powinny odpowiadać za narażenie ich zdrowia). Wiem, że to nie to samo, ale daje do myślenia :>
Pozdrawiam"
Sprawiasz wrażenie obeznanego w kwestii wege jak i wegan oraz w ogole w kwestii zdrowia/ diety etc...sugerujesz dodatkowo, ze 'zaslepieni' i 'fanatyczni' wegetarianie będą popierać wegetarianizm nawet gdyby był zły... taki wniosek wysuwam z Twj wypowiedzi...a skoro tak, to musisz znac sie dosc dobrze na temacie... opinie 'slyszalem' i 'wydaje mi sie' srednio do mnie trafiaja i nie powinny sie nimi sugerowac tez osoby, ktore szukaja konkretnych odpowiedzi ... jesli miales cos innego na mysli, to sprostuj...
A po 2 skad u Ciebie taka slepa wiara w lekarzy? Chyba nie mieszkasz w Łodzi; )
pozdro -
Anonim
małgośka
a jak się czujesz jedząc to co jesz?
jak wychodzą badania? :)
pożycz jakąś porządną książkę w bibliotece (publicznej... na przyklad autorstwa Marii Grodeckiej) i w ogole pamietaj zeby jeść różne rzeczy, nie ciągle to samo. to klucz do zdrowia.
aha, sport też jest ważny. generalnie aktywność fizyczna. -
Anonim
poelcam http://animal-liberation.pl/ i tam jest wszystko wyjaśnione
i żaden kompetentny lekarz nie powie Ci że rośniesz i że dlatego nie mozesz jeść mięsa
bo to głupota!! tak tak głupota!!
wegetarianizm jest odpowiedni w każdym wieku niezależnie od wieku odpowiednia dieta wszystko załatwia
musisz po prostu zdrowo sie odżywiać i dostarczać wszystkich witamin i mikroelementów i ważna jest też witamina B12 ale ona magazynowana jest bodajże w wątrobie i na pewno przez miesiąć nie jedzenia mięsa Ci jej nie zabrakło jesli całe życie dotąd jadłaś mięso
ale możesz ją bez problemu kupić w aptece
i na prawdę nie ma żadnych podstaw do mówienia Tobie że musisz jeść mięso jeśli nie jesteś jakoś przewlekle chora czy coś takiego
to nie widze przeciwskazań
-
Anonim
a co do linku to musisz skasowac spacje żeby działał (grono) i serio są tam wszystkie niezbędne podstawowe informacje
a jeszcze postawa lekarza
większość staromodnych mięsożerców jest przeciwna wegetarianizmowi ...
dlaczego nie jestem w stanie sobie tego uświadomić...
a przykład mam z własnego doświadczenia...
tzn moja rodzina ... oni sie nnigdy nie pogodzą z tym że nie jem mięcha...
a to że rośniesz powoduje tylko to że musisz staranniej dobierać produkty i dbać o dietę
-
*
rowniez polecam zmiane lekarza
jestem wegetarianka od prawie 13 lat weganką od roku i nie wyobrazam sobie innego zycia..
na ch..mam wilklac sie w mechanizmy w ktorych ktos nabija sobie kase kosztem zycia niewinnych zwierzat?
po co mam zabijac dla jedzenia? moi przodkowie juz dawno wyszli z jaskini.
to wazne by dieta byla zdrowa i zroznicowana.
jest np. taki fajny sposob ktory polecila mi znajoma chinka - wege - jesc dziennie conajmniej 5 roznych kolorow;) jak twierdzi to gwarancja zdrowia;)))
-
*
znam zajbiscie zdrowe i rozwiniete dzieci wege i wegan.
znam dzieci chuderlawe miesożerne.
-
Anonim