Greenpeace [777]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • skieRAS DUBoholic

• Anonim

Jakiś psychol....
  • Miki

Psychole się zdarzają i nic się na to nie poradzi, ale jestem totalnie rozwalony brakiem reakcji ludzi, którzy to oglądali. Jakieś skrajne zdziczenie, ja nie wiem... Oo'
  • sosnowiczanin

czekam na sztuke pt. "umierajacy człowiek"
    lub "zabijany przechodzień"
    albo "krew przedszkolaków"
  • Miki

To tak trochę jak cofnąć się do starożytnego Rzymu - gladiator kontra gladiator, gladiator kontra "rozszalała bestia" czytaj przerażone i zagłodzone zwierzę...
  • sosnowiczanin

jest też przecież jasne że koles będzie miał naśladowców.
  • Miki

Jasne to powinno być, że koleś będzie miał proces karny... :/
  • Anonim

>sosnowiczanin napisał
    >czekam na sztuke pt. "umierajacy człowiek"
    >lub "zabijany przechodzień"
    >albo "krew przedszkolaków"

niestety i takie rzeczy sie juz zdarzały;/
  • Karam

>Miki napisał
    >Jasne to powinno być, że koleś będzie miał proces
    >karny... :/

Nie w tym chorym katolickim kraju; (
  • Szopen

>Karam napisała:
    >Nie w tym chorym katolickim kraju; (

nie rozumiem Cie

• Karam

>Szopix napisał
    >>Karam napisała:
    >>Nie w tym chorym katolickim kraju; (
    >
    >nie rozumiem Cie
    >
    >
    Miałam na myśli to że ten pseudoartysta powinien ponieść konsekwencję swojego okrutnego zachowania ale gdyby sytuacja osadzona została w naszych polskich realiach nie byłoby na to szans.Mi scusi-piszę skrótami myślowymi.
  • Miki

Obawiam się że w naszych polskich realiach, gdybym np. ja dowiedział się o takiej "wystawie" to bym zwyczajnie wszedł, uwolnił psa a potem zawiadomił policję, tak jak robimy z SPK, gdy ktoś odstawia podobne akcje przy udziale królików. Poza tym w Polsce mamy mimo wszystko dość wysoki poziom w porównaniu do tego połódniowoamerykańskiego zadupia, gdzie z okazji Wielkanocy ludzie przybijają się do krzyży, a po czunglach dalej chowają się wyznawcy jakiś plemiennych badziewii. Tam NIKT nie zareagował.
  • sosnowiczanin

ludzie modlący się do plemioennych badziewi mogliby naprawde sporo nauczyć cywilizowancyh mieszczuchów o szacunku do natury.

oni nie zabijają dla sztuki.
  • Karam

>sosnowiczanin napisał
    >ludzie modlący się do plemioennych badziewi mogliby
    >naprawde sporo nauczyć cywilizowancyh mieszczuchów o
    >szacunku do natury.
    >
    >oni nie zabijają dla sztuki.

No i to racja-oni zabijają żeby przetrwać a nie dla kaprysu i podrasowania swojego ego.

• Miki

Lol, to była taka metafora; ) Chodziło mi generalnie o to, że ten kraj musi być bardzo zacofany, jeśli takie draństwo przeszło. Przepraszam wiccan, pogan i resztę zainteresowanych :)
  • aleksandra

>sosnowiczanin napisał
    >czekam na sztuke pt. "umierajacy człowiek"
    >lub "zabijany przechodzień"
    >albo "krew przedszkolaków"

taką sztukę tworzy zycie na codzien...
  • ann <33

takich, to ,przepraszam za wyrażenie, pojebów powinni wieszać. przecież to nie jest człowiek! jeśli psa nie potrafi poszanować drugiej osoby też nie.
    osobiście sądze ze powinien umrzeć tak samo jak to biedne niczemu niewinne zwierze. a to co przedstawił to nie sztuka, ale budzący odraze do ludzkiej rasy akt okrucieństwa.
    aż dziw, że władze państwowe nie zareagowały.
    to, co się dzieje ze śwaitem i w jakim kierunku on zmierza pchany przez nas bezmózgim egoizmem wyrażą choćby mard jako sztuka i bezczynność ludzi inteligentnych na barbazynstwo.

dziękuje.
  • Anonim

to co przytoczyła moja koleżanka
    Dżarletka 21:45:18
    skurwysyn teraz powinni jego kurwa mac glodzic na pokaz ludziom
    Dżarletka 21:45:33
    hujowi bym jaja na zywo urwala a potem posadzila bym go an krzeslo elektryczne
    Dżarletka 21:45:40
    i zabijalabym go powoli
    Dżarletka 21:45:46
    z rownie duzym okrucienstwem
  • Dżarletka

Tak to ja bym tak robila x)
    Czasem zwierzęta stawiam ponad ludzi...
  • olga

imho to lekka hipokryzja, że użalacie się nad losem psa, a sami "zabilibyście" tego artystę.

Jasne, nie popieram tego co zrobił, ale zastanawia mnie ile na co dzień mijacie bezdomnych psów, które umierają z głodu i zimna i co robicie, gdy je widzicie?
    bo to, na co ten artysta chciał zwrócić uwagę, to to, że bezdomne zwierzaki umierają codziennie i nikt nie reaguje. Dopiero gdy przywiąże się takiego psa w galerii, ludzie zaczynają obrzucać pomysłodawcę błotem, bo jest bezduszny. W takim razie ludzie są bezduszni codziennie.
    zamiast się rozwodzić nad tym, co facet zrobił, lepiej pomóżcie stworzeniom, którym jeszcze można pomóc.