-
Ash
Zgadzam się z Tobą, tylko, że najpierw musi się komuś chcieć posłuchać/poczytać. Ale po co ma to robić, kiedy może być biednym, niewinnym, niedoinformowanym człowiekiem. Wtedy nie można go oskarżyć, bo przecież nie wiedział...
Tak samo, jak kiedyś na demonstracji przeciwko wiwisekcji podszedł do mnie mały chłopiec, spojrzał na zdjęcie które miałam w rękach i popatrzył na swojego ojca pytającym wzrokiem. Na to ojciec: "Daj spokój, to są jakieś bzdury. Idziemy, nie mamy czasu." -
Anonim
>I am X napisała:
>>Kwadrat napisał
>>Najpierw najazd na katoli bo to niby przyzwalają na
>>zabijanie i jedzenie mięsa i że bóg stworzył
>zwierzęta
>>dla człowieka, a teraz wspominacie 5 przykazanie:) to jak
>>to w końcu jest?;pp
>
>No właśnie przecież o to chodzi. Jeśli ktoś jest
>katolikiem i respektuje 10 przykazań, to czemu zabija?
Jedząć mieso nie zabijasz, robi to pan w rzeźni. -
Ash
-
Пaшa
>Jedząć mieso nie zabijasz, robi to pan w rzeźni.
głupoty pieprzysz. nie można zrzucac odpowiedzialności na kogoś. Jesz mięso - przyznaj się, zabijasz. może nie bezpośrednio, ale zawsze. a jak z tym nie możesz życ, to może czas pomyslec o zmianie diety?; ) -
-
ania
ale chyba zabija bo ma zlecenie, które dostał od szefa, bo ludzie chcą kupować mięso? nie pomyślałaś o tym? gdyby nikt mięsa nie kupował to pan w rzeźni nie musiałby świnek zabijać -
Anonim
Jedząc mięso tak samo jak kupując futra z norek przyczyniamy się do egzekucji na zwierzetach. -
Anonim
hehe taki jest popyt na jedzenie że moje czy Toje niejedzenie g...o zmienia, gdyby nie jadły miliony to moze i tak, pozatym przej...a praca w rzeźni;/ -
Anonim
a zabija babcia(oczywiście katoliczka bo jak że inaczej;D) koguta na rosół -
Anonim
jakby tak kazdy pomyslal ze moje niejedzenie miesa cos zmieni to by naprawde zmienilo,ale najlatwiej jest powiedziec ze przeciez niejedzenie nic nie zmieni.. -
ania
dokładnie, grosz do grosza a bedzie kokosza, tak samo można powiedzieć o smsach na pomoc Afryce, mówisz "co to zmieni" to tylko 2 złote nikomu nie pomogę, a jakoś w całej polsce UNICEF uzbierał 4 mln, skoro ty nie jedząc mięsa ratujesz rocznie kilka zwierząt to pomyśl ile zwierząt uratuje kilka milionów albo i miliardów ludzi stosujących diety wegetariańskie... i jaki pożytek dla środowiska. -
MICHU
strasznie mi zal tego biednego misia, naprawde :( a Ci ludzie ktorzy to zrobili, powinni wedlug mnie zostac skazani na kare co najmniej 5 lat pozbawienia wolnosci
a tak pozatym powiem wam szczerze, ze ja jem mieso, oczywiscie tylko zwierzat hodowlanych i nie mam z tego powodu zadnych wyrzutow sumienia, no ale i tak szanuje to, ze wy nie jecie miesa
uwazam tez, ze Greenpeace powinien bardziej wspolpracowac z WWF zeby na przyszlosc zapobiec takim sytuacjom, no i oczywiscie prawo powinno byc w tej gestii znacznie bardziej zaostrzone, dlatego tez uwazam ze Greenpeace powinien bardziej skupiac sie na chronieniu fauny i flory parkow narodowych, niz takimi pierdolami jak te niby ekologiczne biodegradowalne torby, autostrady, (ktorych w Polsce powinno byc jak najwiecej), GMO (które jak udowodniono naukowo nie szkodzi) czy tym bardziej zamykaniem elektrowni cieplnych, kiedy Polsce grozi deficyt energii elektrycznej
mimo wszystko szczerze pozdrawiam -
Anonim
>Misiek napisał
>strasznie mi zal tego biednego misia, naprawde :( a Ci
>ludzie ktorzy to zrobili, powinni wedlug mnie zostac
>skazani na kare co najmniej 5 lat pozbawienia wolnosci
>
>a tak pozatym powiem wam szczerze, ze ja jem mieso,
>oczywiscie tylko zwierzat hodowlanych i nie mam z tego
>powodu zadnych wyrzutow sumienia, no ale i tak szanuje to,
>ze wy nie jecie miesa
>
>uwazam tez, ze Greenpeace powinien bardziej wspolpracowac z
>WWF zeby na przyszlosc zapobiec takim sytuacjom, no i
>oczywiscie prawo powinno byc w tej gestii znacznie bardziej
>zaostrzone, dlatego tez uwazam ze Greenpeace powinien
>bardziej skupiac sie na chronieniu fauny i flory parkow
>narodowych, niz takimi pierdolami jak te niby ekologiczne
>biodegradowalne torby, autostrady, (ktorych w Polsce powinno
>byc jak najwiecej), GMO (które jak udowodniono naukowo nie
>szkodzi) czy tym bardziej zamykaniem elektrowni cieplnych,
>kiedy Polsce grozi deficyt energii elektrycznej
>
>mimo wszystko szczerze pozdrawiam
stary to nie peta ze sie tylko zwierzątkami zajmuje;] -
ania
-
MICHU
no i prawidlowo :) tylko niech chroni bardziej zeby taka okropna sytuacja sie juz wiecej nie powtorzyla, no ale do tego jest potrzebna jeszcze dodatkowo zmiana w prawodastwie, tak jak juz wczesniej wspominalem
a tak btw. zaluje ze w poblizu nie bylo mamy tego misia... -
ania
-
MICHU
|
|
Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...