Greenpeace [777]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mOmO

Grupa sześciu turystów zabiła w Dolinie Chochołowskiej półtorarocznego niedźwiadka. Najpierw częstowali go kanapkami, a później obrzucili kamieniami i wrzucili do potoku.

http://www.gazetawyborcza.pl/1,8531...

Mam nadzieję, że spotka ich surowa kara, bądź co bądź, na terenach, gdzie występują dzikie zwierzęta, to one są gospodarzami, a człowiek gościem, który powinien przestrzegać pewnych zasad.
  • sosnowiczanin

no coś ty, nie mozna pozwlic żeby zwierzę było ważniejsze od człowieka.
  • Anonim

Ty chyba żartujesz? Co to w ogóle za komentarz?
    Poczytaj o sprawie w mediach.
  • kitka

Ci ludzie są głupsi od niedźwiedzia.; ]
  • kitka

Ponadto zabili gatunek chroniony przez własną głupotę i to jeszcze w PArku Narodowym. Powinni zostać ukarani. Bo jesli potrafią zabić zwierzę, to potrafią i człowieka.
  • mOmO

Z tym ostatnim, Kitka, chyba trochę przesadziłaś.
  • sosnowiczanin

a, tak sobie biję pianę :P

ale w sumie nie wiadomo co się tam stało, niestety,
    dlatego wole nie skazywać tego kolesia na opinie zabócy tylko dlatego że wybiórcza tak mówi.
  • Anonim

Nie tylko "Wybiórcza" tak mówi...
  • kitka

JW23, nie przesadzam. Zobacz jak zaczynają zazwyczaj bandyci. Od zabijania kotów czy gołębi. Może u nich faktycznie aż tak się to nie rozwinie. ale karę powinni ponieść.
    Wiele żródeł nie ma wątpliwości, ze to ich wina. Ten niedźwiadek warzył marne 40 kilo. Są psy ważące więcej. Poza tym niedźwiedzie są płochliwe i unikaja ludzi, jeśli ci nie proponują im jedzenia. A pierwsze zeznania turystów jasno swiadczły o tym, że niedżwiedź został przywabiony kanapkami. Dopiero teraz zaczęli zmieniać zeznania.
  • skieRAS DUBoholic

to było wielkie skur...sunstwo ale mozliwe ze nic ich za to nie spotka bo według prawa polskiego trzeba im udowodnić ze ten czyn wywarł wielki wpływ na srodowisko naturalne a póki nie bedziemy mieli tu prawa europejskiego (chodzi mi o podejscie do prawa w europejski sposób) nic wiecej sie nie da zrobić
  • Anonim

http://www.wwf.pl/informacje/publik...

Szkoda, że nie jest to szerzej dostępne.
    Treść ważna, no i fajne rysunki... :-)
  • aleksandra

>JW23 napisał
    >Z tym ostatnim, Kitka, chyba trochę przesadziłaś.

przesadziła?a czy tak przypadkiem nie jest?
    najpierw był żubr który został zastrzelony...zamiast uspiony i przewieziony w bezpieczne miejsce...dlatego że złamał rękę jakiejś kobiecinie której zachciało się go pogłaskać...poźniej niedźwiadek,rzekomo atakujący turystów..wiadomo co jedne medie to inna wersja...

ktoś ma wieści na temat jak sie toczy sprawa?
  • kitka

Już sprawa umilkła... Chyba na dobre... :/
  • rypson™

myślę że sprawcy niezostaną ukarani (może jedynie grzywną) a cała sprawa pójdzie w zapomnienie..;/ tak to już jest w tym kraju; /
  • aluzja.

>.Ryba. napisała:
    >myślę że sprawcy niezostaną ukarani (może jedynie
    >grzywną) a cała sprawa pójdzie w zapomnienie..;/ tak to
    >już jest w tym kraju; /

Dokładnie. A za jakiś czas historia się powtórzy:/
  • karolina

nie zostali ukarani.
    obrona własna, ale
    do małego misia ?

i kompetencją sam
    sąd się nie wykazał.
  • Indi

Zgodzę się z Tobą. Mnie to denerwuje, bo ludzie sami w sumie "zaczynają" do zwierzęcia a potem taki biedny zwierz jest usypiany. Jak sprawa a tym niedźwiadkiem. Ludzie przecież go zwabili tymi kanapkami a teraz biedak nie żyje :(
  • Ki.

chciałabym żeby dostali surową karę!

czy ludzie naprawdę nie mają serca?? ja już sama nie wiem co powoduje takie postępowanie??!! przecież ten mały niedźwiadek nic im nie przeszkadzał!!
  • Monika

Jak w taki sposób mozna traktowac zwierze które znajduje sie w swoim naturalnym otoczeniu ?? Nie nalezy zaczepiać dzikich zwierząt, nawet małe dziecko wie, że są on zazwyczaj agresywne. Uważam iż za takie zachowanie powinnna być wymierzona surowa kara!
  • fuck it.

Jak to usłyszałam to się załamałam .Jak tak można było zrobić?!
    Niech ich ukażą !!!!!!Nawet jak Niedźwiadek miał wściekliznę to nie usprawiedliwia ich!!
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)