-
sosnowiczanin
serio ? tu widzisz jakieś zagrożenia ? gdzie niby ?
przecież mamy nieskończoną liczbę surowców, a jeśli chodzi o największy skarb ziemi - bioróżnorodność, to codziennie mamy
kilkaset gatunków więcej.
miejmy więc po 3 samochody, 5 wille z bazenem.
no i ludzi jest za mało, trzeba by sie jeszcze troche rozmnożyć. -
Anonim
Przeczytaj jeszcze raz caly watek,a jezeli trzeba to jeszze raz, a potem jeszcze raz, byle ze zrozumieniem i potem pisz te swoje glupoty. Ja juz nie mam ochoty komentowac. Jestes oszolomem i masz skrajnie utopija wizje swiata i jego dalszych losow. -
hej, pomożecie w prowadzeniu bloga o propagowaniu noszenia ekologicznych toreb? http://ekotorby.wordpress.com/ -
Nyla☆
Ja osobiście nie założyłabym ani tego, ani tego. Macie sporo racji, każde rozwiązanie szkodzi. -
-
Alispo
Co do sztucznej skory i naturalnej-przerobka naturalnej tez ogromnie zanieczyszcza srodowisko,nie mowiac o calym przemysle hodowlanym!tez nieprawda jest ,ze skora to tylko produkt uboczny od zwierzat zabijanych na mieso-na tych zyskach tez ten przemysl sie utrzymuje,poza tym tez wcale nie tak rzadko zabija sie zwierzeta przede wszystkim dla skory-raczej nie w naszym kraju,ale importowanej skory nam nie brakuje na rynku..
futra,jesli juz to sztuczne,ale jest tyle sensowniejszych materialow ,i ani to ladne..ale coz-jak ktos musi.. -
anna
>Jabłkożerca napisał
" Jestes
>oszolomem"
tak dziś powiedziała mi babcia jak sie dowiedziala, że chcę zostać aktywistką Greenpeacu :P
to tak na marginesie, sorry za offa.
-
Nyla☆
-
omega
>Alispo napisała:
>Co do sztucznej skory i naturalnej-przerobka naturalnej tez
>ogromnie zanieczyszcza srodowisko,nie mowiac o calym
>przemysle hodowlanym!tez nieprawda jest ,ze skora to tylko
>produkt uboczny od zwierzat zabijanych na mieso-na tych
>zyskach tez ten przemysl sie utrzymuje,poza tym tez wcale
>nie tak rzadko zabija sie zwierzeta przede wszystkim dla
>skory-raczej nie w naszym kraju,ale importowanej skory nam
>nie brakuje na rynku..
>futra,jesli juz to sztuczne,ale jest tyle sensowniejszych
>materialow ,i ani to ladne..ale coz-jak ktos musi..
Alispo- powiedziałaś ważną rzecz. ludzie 'bojkotujący' sztuczne futra ze względów pseudoekologiczncyh często nie zdają sobie sprawy ile chemikaliów używancyh jest podczas garbowania skóry, czyszczenia i utrwalania jej/futra. to samo chów przemysłowy. polecam film 'earthlings'.
przy okazji- znaczną część [jesli nie wiekszosc] skór 'pozyskuje sie' nie z krów hodowanych na mięso. -
....PIEGUSEK....
-
Adam Markiewicz
Futra sztuczne są rzeczywiście tańsze, ale nie możemy przecież zamykać oczu na fakt, że są wysokoprzetworzonym produktem przerobu ropy naftowej. A przecież nikt dotychczas nie policzył jakie koszty "środowiskowe" są związane z jej wydobyciem, transportem i przerobem. Natura to natura. Uważajmy, aby zamiast naturalnej kobiety, nie kazano nam sypiać ze sztuczną:)