Greenpeace [776]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • *

• Guy from D'Urberville

To jest skandaliczne. A pieniądze na to idą z naszych podatków!
  • Anonim

skandal-nic dodac, nic ujac...

ci polscy gliniarze to tez bardzo odwazni sa. niech na meczach lub w nocy na ulicach wielkich miast pokaza na co ich stac.
  • Anonim

nie jest dobrze.
    powiem więcej: jest niedobrze.
  • Пaшa

'Starszy mężczyzna kopnął policjanta, młodszy szarpał się z funkcjonariuszami. '

no, no. TO jest skandaliczne.

jak dla mnie najbardziej istotny fragment artykulu, to: 'Przypomina też, że czwartkowe zajścia dotyczą terenów na północ od rzeki Rospudy. Jeśli Polska przegra wytoczony jej przez Komisję Europejską proces w sprawie przebiegu obwodnicy, ta jej część będzie prowadzić donikąd. Skończy się bowiem na krawędzi terenów chronionych Natura 2000. Dalej będą tylko torfowiska Rospudy.'

reszta, to szukanie taniej sensacji.
  • lichoń(lochin)

powiedzialabym ze ta cala sprawa jest nie do pomyslenia ale w naszym kraju wszystko jest mozliwe...oby zniszczyc,sprzedac,zabrac.Po co zwracac uwage na czyjs trud,czyjas prace.Na zielone lasy,rosliny,zwierzeta.Przecie z tu nie chodzi o czlowieka(bynajmniej rzesza pseudo ludzi tak uwaza).Gratuluje tez policjantom za popisanie sie (jak to zwykle bywa)swoimi umiejetnosciami(zawsze tam gdzie najmniej ich potrzeba).Ludzie niech dalej placa podatki skladki a wyzyskiwacze rzadowi niech dalej obiecuja!CZY TO JEST NORMALNE???
  • p

zastanów się
    ".oby zniszczyc,sprzedac,zabra c.Po co zwracac uwage na czyjs trud,czyjas prace."

gdyby nie prawo wywlaszczeniowe, gdyby własciciel mógł blokowac inwestycję, bo niezgodzil się na wykup działki, to przecież nie byłoby żadnej dobrej drogi! to jest konieczne.
    pewnie jest setki takich spraw w kraju, a ta akurat zostala naglosniona, bo sprawa dotyczy medialnej Rospudy
  • Ewelina

Okrutne i niezrozumiałe
  • p

kolejna; /
  • lichoń(lochin)

wiem ale nie o to mi chodzilo!!:(:(to mialo dotyczyc wszystkiego co sie dzieje w tym naszym kraju!(czyt. dalej na zielone lasy rosliny zwierzeta!)A jak cos mi sie popierdzielilo to sooory! Z Rospuda zawsze i wszedzie!Nigdy przeciw!!!
  • Anonim

Zamiast cierpliwie poczekać, to (mam nadzieję) marnują pieniądze.

Dalej nie rozumiem, dlaczego zamiast bawić się z Zielonymi i różnymi organami UE nie poprowadzą tej głupiej obwodnicy inną drogą.
  • Lewap

bo to by było przyznanie się do błędu a kaczory nigdy tego nie zrobią...
  • Anonim

>ProfesorOak 6/9 napisała:
    >Dalej nie rozumiem, dlaczego zamiast bawić się z Zielonymi
    >i różnymi organami UE nie poprowadzą tej głupiej
    >obwodnicy inną drogą.

Bo to nie takie proste:)
  • Пaшa

>Lewap napisał
    >bo to by było przyznanie się do błędu a kaczory nigdy
    >tego nie zrobią...

'kaczory'? opamietaj się. którakolwiek ekipa by nie rządziła i tak wszystko potoczyłoby się tak samo z Rospudą.
  • wild_animal

>lochin napisała:
    >Gratuluje tez policjantom za popisanie sie (jak to
    >zwykle bywa)swoimi umiejetnosciami(zawsze tam gdzie najmniej
    >ich potrzeba).

Ja rozumiem całość sytuacji, ale przyczepianie się non-stop do policji jest troszkę od czapy, bo policja to akurat tak praca, ze nikt ich nie pyta czy oni sobie chcą na Rospudzie poszaleć, czy może na meczu, tylko wykonują polecenia odgórne, nawet jeśli są debilne i osobiście się z nimi nie zgadzają, bo taka to praca...
    Za ich interwencję jaki i za cały ten bajzel, odpowiadają władze, anie szeregowy policjant...
  • Lewap

>pasza napisał
    >>Lewap napisał
    >>bo to by było przyznanie się do błędu a kaczory nigdy
    >>tego nie zrobią...
    >
    >'kaczory'? opamietaj się. którakolwiek ekipa by nie
    >rządziła i tak wszystko potoczyłoby się tak samo z
    >Rospudą.

nie wydaje mi się...
  • Anonim

no cóż, policja wykonuje rozkazy. Żołnierze zabijają na rozkaz. Dopóki prawo moralne nie stanie nad prawem ustawowym to tak będzie :/
    A że policjant, który nie wykona poleceń straci pracę, a żołnierz dostanie kulę w łeb, albo go wsadzą na parę długich lat to tak już jest niestety.
    Na takie prawo się godzimy to takie mamy.
    A jeżeli chodzi o bioróżnorodność, to kogo to obchodzi? Ważniejsza jest ekonomia, dobry przepływ towarów.
  • Anonim

>Look into my eyes... napisał:
    >Na takie prawo się godzimy to takie mamy.

Oo, prosze:) A jakie prawo bys wymyslil na miejsce tego zlego, ktore jest teraz?:)
  • Anonim

Na przykład takie:
    1) Zarówno w czasie wojny jak i pokoju każdy funkcjonariusz służb umundurowanych ma prawo do odmowy wykonania rozkazu bądź polecenia, które uznaje za niesłuszne bądź niemoralne.
    2) Nieposzanowanie prawa funkcjonariusza służb umundurowanych do odmowy wykonania polecenia bądź rozkazu, które uznaje za niesłuszne bądź niemoralne, będzie karane dymisją i pozbawieniem wolności.
    3) Za skutki wykonanego rozkazu funkcjonariusz wydający go, jak i funkcjonariusz wykonujący ten rozkaz są współodpowiedzialni.
    4) Zarówno wydanie jak i wykonanie niesłusznego i naruszającego godność ludzką rozkazu, będzie karane dymisją i pozbawieniem wolności.

I teraz pomyślcie ile wojen byśmy mieli na świecie, jeżeli ludzkość zaakceptowałaby prawo podobne do tego.
  • Anonim

>Look into my eyes... napisał
    >Na przykład takie:
    >1) Zarówno w czasie wojny jak i pokoju każdy
    >funkcjonariusz służb umundurowanych ma prawo do odmowy
    >wykonania rozkazu bądź polecenia, które uznaje za
    >niesłuszne bądź niemoralne.

Hhahaha:)))) Dawno nie slyszalem wiekszych bzdur:)))

Ja bym jeszcze dodal:
    5)Kto nie bedzie kochal blizniego swego i czyni w zyciu dobro i piekno, karany bedzie wiezieniem i grzywna

Kazdy ma prawo odmowy wykonania rozkazu- tyle, ze karane jest to wiezieniem w czasie pokoju, i roznymi gorszymi rzeczami w czasie wojny. I kropka- lancuch dowodzenia jest podstawa funkcjonowania kazdej sluzby mundurowej. Prosze, jezeli chcesz w ogole dyskutowac, nie pisz jakichs utopijnych bzdur.
  • 1
  • 2
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)