Greenpeace [777]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ♥ Vogue Paris ♥

Sorry, chyba sie pomylilam: chodzilo mi oczywiscie o to kto ma obowiazek postawienie tych 3-kolorowych kontenerow (papier, szklo, plastik) na segregowanie smieci ???
    Dajcie koniecznie znac !

W zeszlym tygodniu na calym osiedlu usunieto wszystkie pojemniki :(((( Chcialabym wiedziec u kogo moznaby w tej sprawie zainterweniowac ! Dzieki !
  • Fotoradar

Zostan smieciarzem bedziesz mogla interweniowac u szefa
  • Anonim

U mnie ostatnio też zabrali.
    Ale sąsiadki interweniowały w Urzędzie Miasta.
    I dostawili.
    Nawet dwa nowe są.; ))
  • ♥ Vogue Paris ♥

Ale fajnie ! Dzieki za odp. :) Moze mi tez sie uda; )
  • Fotoradar

powinno ci sie udac. na smieciarzy nie ma za duzej konkurencji
  • Anonim

załatwić Ci fuchę?
  • Fotoradar

dzieki za propozycje ale juz robote mam i nie mam czasu pierdolic o takich glupotach ja wy
  • Anonim

żal mi Cię.; P
  • King of the shadows

Ja segreguję śmieci do odpowiednich kontenerów. Jednak sprawność polskich służb jest tragiczna.
    Ileż to razy idąc po ulicy widzimy walające się śmieci, które można przetworzyć.
    Jednak powód jest tylko jeden - brak pieniędzy.
    Gdyby były pieniądze, a służby "od śmieci" byłyby odpowiednio dofinansowane, nie byłoby tak wielkiego problemu.
  • ania

na obrzeżach małego miasta- Łomianek nie ma np. żadnych kontenerów, choć kiedyś były... niejeden mieszkaniec pisał list do burmistrza, ale nic, jak kontenerów ni było tak ni ma... i kij to co sie da to do kompostownika, a jak nie to albo sie wykorzystuje ponownie albo wszystko leci do jednej i tak śmieciarki... znajomi rodziny- niemcy dziwili sie, czemu polacy nie segregują śmieci, bo u nich to norma jak słyszałam...
    ale na szczęście na śmietniskach nowoczesnych śmieci są segregowane, np. nakrętki plastikowe, butelki i odzyskiwane; )
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)