-
Anonim
Witam :)
Zastanawiam się nad wstąpieniem do Greenpeace i miałabym w związku z tym parę pytań do osób, które należą czy mniej więcej jakoś się orientują.
Przede wszystkim chciałabym wiedzieć jak tam jest. Przestudiowałam stronę, ale chciałabym też poznać opinię ludzi.
Jestem niepełnoletnia więc co w takim wypadku mogłabym tam robić, jak działać itp. :) Ogólnie, jak to wszystko działa.
Za wszystkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuje. :) -
Anonim
no ja też jestem niepełnoletnia... a do greenu nie należę oficjalnie bo w moim mieście nie ma;/ ale ja podpisuję petycje wszystkie przez neta:) zapisz się lepiej jako wolontariusz wwf albo do jakiegoś innego stowarzyszenia , chociaż jako niepełnoletnie też mamy mniejsze prawa:( :D -
Пaшa
najlepiej przyczynisz się grinpisowi wpłacając jakąś sumkę na ich konto, mueehehh.
na skrzyżowaniu marszałkowskiej z świętokrzyską grinpisowcy nagabują przechodniów:
G: hej, poświęcisz mi chwilkę?
ja:noooo, ok.
G: jesteśmy z organizacji blabla, działamy blablabla, chcielibyśmy, a byś co miesiąc wspierał nas drobną kwotą. mamy mnósstwo akcji, których celem jest ochrona przyrody...
ja: yhy, yhy
G: ratujemy wieloryby, dbamy to i tamto, angażujemy się w ochronę Bałtyku...
ja: [przerywając slowotok i zainteresowany, bo byłem świeżo po powrocie z wyjazdu nad morze, m.in.do stacji prof. Skóry, więc z problemami Bałtyku na bieżąco] powiedz coś wiecej o tym bałtyku, co tam konkretnie robicie?
G: yyyyy....noooo...no te wieloryby i ten..
ja: papa.
cóż. -
-
Anonim
>pasza napisał
>najlepiej przyczynisz się grinpisowi wpłacając jakąś
>sumkę na ich konto, mueehehh.
>
>na skrzyżowaniu marszałkowskiej z świętokrzyską
>grinpisowcy nagabują przechodniów:
>
>G: hej, poświęcisz mi chwilkę?
>ja:noooo, ok.
>G: jesteśmy z organizacji blabla, działamy blablabla,
>chcielibyśmy, a byś co miesiąc wspierał nas drobną
>kwotą. mamy mnósstwo akcji, których celem jest ochrona
>przyrody...
>ja: yhy, yhy
>G: ratujemy wieloryby, dbamy to i tamto, angażujemy się w
>ochronę Bałtyku...
>ja: [przerywając slowotok i zainteresowany, bo byłem
>świeżo po powrocie z wyjazdu nad morze, m.in.do stacji
>prof. Skóry, więc z problemami Bałtyku na bieżąco]
>powiedz coś wiecej o tym bałtyku, co tam konkretnie
>robicie?
>G: yyyyy....noooo...no te wieloryby i ten..
>ja: papa.
>
>cóż.
no tu się zgadzam. ktoś już tu powiedział że niby greenpeace to koło cepów nie wiedzących nic o przyrodzie.. tacy ludzie niepotrzebnie psują imię gp. no ale cóż poradzić- wchodzisz na stronę czy gd czy wwf masz wielki banner "pomóż przyrodzie" kilkasz i ci się wyświetlają hasła typu "przelew bankowy czy internetowy?"- niepokoi mnie to trochę, bo mało jest tego co naprawdę istotne a więcej polityki- taka niestety prawda. a gp już dawno chyba stał się bardziej maszyną do walki z 'władzą' niż ochroną środowiska(pomijając oczywiście szczerych ludzi ktorzy się do drzew przywiązują;D) dlatego też ja jak narazie działam na własną rękę:) -
Anonim
właśnie ja tez sobie trochę to przemyślałam i chyba jeszcze się wstrzymam :P ale dziękuję za odpowiedź :) -
¡ hoℓa !
Rozstawianie namiotów nad Rospudą czy włażenie na komin fabryki daje lepsze rezultaty niż np. wysyłanie listów do pana Ministra, bo dzięki temu jest się zauważonym. Minusem jest to, że część ludzi uważa Greenpeace za bandę smarkaczy, którzy lubią sobie czasem pokrzyczeć, potupać, powisieć na linach. Ale spójrz na to z innej strony: gdyby nie obóz ekologów w Dolinie Rospudy, to dawno zostałaby rozjechana przez buldożery (w lutym była na to duża szansa). A pieniądze są potrzebne każdej organizacji, więc te bannery nie powinny nikogo niepokoić. Greenpeace jest organizacją pozarządową i dlatego przyjmuje datki tylko od prywatnych osób. -
Jerry
>well, she was just 16... napisała:
>Witam :)
>
>
>Zastanawiam się nad wstąpieniem do Greenpeace i miałabym
>w związku z tym parę pytań do osób, które należą czy
>mniej więcej jakoś się orientują.
>Przede wszystkim chciałabym wiedzieć jak tam jest.
>Przestudiowałam stronę, ale chciałabym też poznać
>opinię ludzi.
>Jestem niepełnoletnia więc co w takim wypadku mogłabym
>tam robić, jak działać itp. :) Ogólnie, jak to wszystko
>działa.
>
>Za wszystkie odpowiedzi z góry serdecznie dziękuje. :)
KURWA, nie umiesz z googli korzystać?
http://www.google.pl wiesz co to jest?