Greenpeace [776]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Krzysiek

Reklam jest stosunkowo dużo. Coraz więcej sklepów i sprzedawców dba również o ekologiczny wizerunek ich firmy. Stąd też specjalistyczne pojemniki na sprzet rtv, lekarstwa w aptekach. Więc wystarczy się porozglądać, aby zobaczyć, że rzeczywiście, wszystko zaczyna funkcjonować tak jak powinno :)
  • Anonim

Admirał - i to jest duuuży plus :) Ludzie zaczynają doceniać to co mają. Przynajmniej niektórzy :)
    Dalej jednak szlag jasny mnie trafia, jak widzę głupków wyrzucających np. paczkę po chipsach przez okno auta... A fe!
  • Lalka

no przepraszam ale to juz jest brak kultury i takie rzeczy sie z domu wynosi ...
  • Kaśka

>Zyje sobie napisał
    > http://www.wdzieki.com/content/view... niezle pierwsze
    >zdjecie z butelkami :)

Niezłe zdjęcie z paczkami po papierosach. Nawet na mojej wsi sprzedają już Greenbagi, zdążyłam sobie kupić jednego zielonego no teraz są już tylko wieelkie Eko Torby chyba w każdym kolorze. Od razu widać, że to rodzima produkcja:P
  • Anonim

Ja się przerzuciłem na plecak. Niestety w Kerfur (czy jak to się tam pisze) nie mają papieru na pieczywo (a szkoda).
    Dramat jest w sieci Empik. Wszystko ładowane w folie i z dnia na dzień coraz bardziej badziewną (czytaj trudną do wykorzystania ponownie).
  • Krzysiek

No ale coż my mozemy zrobic w tej kwestii? Jedynie to, ze odmowimy grzeznie pani wydajacej siatki i schowamy produkty do wlasnych plecakow czy eko-pack'ow.
    Wlasnie dziwi mnie tez fakt, ze tak na prawde tez 'duze' sklepy maja to gdzies i na razie nie wprowadzaja ekologicznych toreb. Choc raz powinni wziac przyklad z malych przedsiebiorcow :)
  • EwaJulia

mnie rodzice mówili że ma być jakiś zakaz wydawania plastikowych toreb chociaż wątpię... a materiałowe są lepsze :)... nawet pod ciężarem 5 litrów nie pękają czego nie można powiedzieć o plastikowych i są wygodniejsze.
  • Anonim

>Lalka napisała:
    >no przepraszam ale to juz jest brak kultury i takie rzeczy
    >sie z domu wynosi ...

Święta racja!
  • Krystyna z gazowni

a czy wszyscy, ktorzy tu pisza nie biora plastikowych torebek ze sklepow? blagam powiedzcie, ze tak, bo nie chce byc sama!!!
  • Anonim

Ja nie biorę; P

Chyba, że takie petitki - do wędlin itp. A tak to nie. Pieczywa nie jem - więc na bułki odpadają woreczki już, a reszta produktów nie brudzi więc do torebki mogę wcisnąć; P
  • Anonim

Biorę tylko gdy nie mam wyjścia.
    Z reguły staram się unikać.
  • Krzysiek

Ostatnio na warszawskim Bemowie Rada Dzielnicy zorganizawała akcję pod Tesco na Górczewskiej. Otóż wchodzącym do sklepów klientom rozdawano ekologiczne torby za darmo instruując ich także w sprawie segregacji śmieci!!! Brawo, oby więcej takich akcji!
  • Anonim

Powaga? No... tego to bym się po urzędzie nie spodziewała...
  • Krzysiek

Ja też byłem pod wrażeniem, bo poraz pierwszy zetknąłem się, żeby dzielnica zrobiła coś takiego na własną rękę. Nam pozostaje się jedynie cieszyć, a inne dzielnice bądź gminy niech biorą przykład z Bemowa :)
  • Anonim

Dzisiaj sie wkurzyłam na maksa. W sklepie mojej przyjaciółki zawsze rządziły foliowe torebki. Wszystkie sklepy mają juz greenbagi, tylko u niej jeszcze nie. A to zapomni, a to jej cos wypadnie...
    Ale jak zobaczyłam, jak pakuje jeden chleb w dwie folie, to polazłam do domu, przyniosłam jej zwykłych bawełnianych, które u mnie sie ostały i powiedziałam, że ma rozdać i będę jej tak długo przynosić, aż w końcu zamówi. A potem wystawię jej rachunek z dodatkowym procentem; )

Konkluzja kumpeli...? "Aaaa... tak, tak... miałam zamówić. No dobra, zaraz zapiszę te Twoje greenbagi..." .

Mają być podobno w poniedziałek.

Ehhh...
  • Anonim

Trudno zmienia się przyzwyczajenia ludzi, zauważyłam, że coraz więcej osób nosi materiałowe torby. Ja korzystam tylko z takich i wszystkich swoich znajomych też do tego zachęcam.
  • Polakom gratulujemy MACHAJA!!!

ja też dawno temu odstawiłem foliowe torebki; -)

i jestem z tego powodu baaaardzo zadowolony; -)
  • : zoe :

(Nie wiem czy ktoś już tu to pisał, bo nie chcę mi się czytać całego tematu)
    W sklepie Bubu na Chmielnej 10A jest petycja do podpisania w sprawie wyeliminowania ze sklepów torebek foliowych.
    a jak kogoś bardzo drażnią reklamówki i ma chwilę czasu to może poprosić o parę kopi tejże petycji i pozbierać podpisy.

pozdrawiam i mam nadzieje, że pod projektem ustawy anty-plastikowo-torebkowej znajdzie się wystarczająca ilość podpisów.

;-)
  • Anonim

>: zoe : napisała:
    >(Nie wiem czy ktoś już tu to pisał, bo nie chcę mi się
    >czytać całego tematu)
    >pozdrawiam i mam nadzieje, że pod projektem ustawy
    >anty-plastikowo-torebkowej znajdzie się wystarczająca
    >ilość podpisów.
    >
    >;-)

Zwłaszca text " bo nie chcę mi się
    czytać całego tematu" mnie POWALA...; / To po co te tematy są? Bez komentarza...

• Grzesiek

http://www.foliowki.pl
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)