-
Anonim
Shreku - byłoby zaraz po Twoim zdjęciu prezentowane.; P
Choć się starać mogę - tytułu i tak CI w tym show nie zdołam odebrać. -
Maria
rozkładają się - ktoś to wyprodukował - teraz trzeba to odpowiednio utylizować i przerabiać...
sam zakaz to za mało akurat to co orientowałam się torebki foliowe lepiej utylizują się i technologia jest tańsza i te tz. ekologiczne długotrwałe. A za kilka lat będzie z nimi problem... Dla mnie ekologiczne postępowanie - to szukania sposobów jak przerabiać śmieci te co mamy a nie zastępowanie praktycznie tym samym - bo ktoś powiedział że to się krócej rozkłada...
Wg mnie brakuje jednego konkretnego przepisu - wprowadzasz produkt na rynek - opracuj technologię bezpiecznej utylizacji lub przerobu... -
X/Apis
Ostatnio tylko tak u mnie się nosi zakupy a foliowych nowych nie bierzemy.
:D -
-
lex♥
ja staram sie jak najmniej uzywac a jak juz moge to zuzytą wrzucam do pojemnika na plastik.ale w planach mam kupic GreenBag :) -
Anonim
powiedzcie, czy jeśli segreguję - plastik, szkło, papier, to papierki od np takiego Bounty czy Bueno mam wrzucać do plastiku? bo to opakowanie po bounty dziwnie nie plastikowe? -
Grzesiek
prawdopodobnie to folia polipropylenowa (oznaczenie PP) a więc jeżeli taki rodzaj plastiku jest u Ciebie zbierany selektywnie to jak najbardziej wrzucać do pojemnika na plastik -
Anonim
-
Zuzz
-
Zuzz
-
Anonim
fakt - pojemnością i wytrzymałością greenbagi przebijają zwykłe folie :) -
Lovely Rita
uważam że torebki foliowe są do dupy, wszyscy powinni je zamieni na co innego !!!! -
ªnia.
zgadzam sie... ale nie jest tak latwo sie przerzucić... ale z satysfakcją stwierdzam, ze coraz wieksza ilosc osob nosi ekologiczne torby :) -
Anonim
tylko jeszcze nie wszystkie przemiłe panie ekspedientki się do tego przyzwyczaiły. dziękując za foliową torebkę i pakując do ekologicznej dziwnie mi się przyglądają... -
-
ªnia.
-
gorz
>Pauliśka napisała:
>tylko jeszcze nie wszystkie przemiłe panie ekspedientki
>się do tego przyzwyczaiły. dziękując za foliową
>torebkę i pakując do ekologicznej dziwnie mi się
>przyglądają...
a u mnie jest właśnie na odwrót, pani raz mi powiedziała że robię bardzo dobrze i że chronię środowisko ^^ -
Marta.
pauliska u mnie tak samo, i jeszcze sie pytaja czy nie chce to rebeczki. mam ochote na nie nawrzeszczec, ze nie kurde nie chce zadnej torebeczki!!! -
Anonim
lepiej docierać do nich spokojem, bo wrzask tylko odwrotny efekt będzie miał :P -
Lovely Rita
oj znam ten problem; )
mówię, że za torebeczkę dziękuję, to patrzą się na mnie jak na ufola. może kiedyś do tego dojdą i skumają, że eko torby nas uratują -
Anonim
najbardziej mnie wkurza, jak idę przez las i co rusz jakieś worki, plastiki, puszki... ludziom się nawet do kosza donieść nie chce; /
A 2 dni temu na spacerze wypatrzyłam w lesie... lodówkę i komplet opon :P -
Lovely Rita
|
|
Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...