Greenpeace [776]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • My life is crazy :-)

Przepraszam, że was pytam. Ale mam za zadanie zrobić prezentację do szkoły na ten temat. Czy moglibyście mi podpowiedzieć? Chciałbym nie dość, że sam się czegoś dowiedzieć to i pokazać innym. Uważam, że to ważne więc byłbym szczerze wdzięczny za informacje na ten temat :)

Szczerze bardzo ale to bardzo dziękuję Jerzy T :D
  • saklabi

Najskuteczniejsze jest międzynarodowe przykuwanie się do drzew. Równie popularne ale już mniej efektywne jest wyjmowanie ładowarek z kontaktu.

Ha ha...
    Powiedzmy tak środowisko to nie do końca mój rewir. Nie segreguje śmieci, 3 ogrodzie mam kompost. Nie stosuje sztucznych nawozów, nie stosuje środków chemicznych przeciw insektom. Jednak moim rewirem jest ochrona zabytków. Proszę o pomoc bo wiem niewiele. Wiem że w Rio De Janeiro odbyła się konwencja w sprawie wycinania lasów deszczowych. Tzw. Płuc ziemi. Wiem także że w owych lasach żyje mnóstwo niezwykłych roślin. Między innymi moja ulubiona lilia wodna "Victoria Amazonica" czyli Wiktoria królewska. Jest to największa lilia wodna występująca na świecie nazwana tak na cześć królowej Wiktorii. Jej liście potrafią udźwignąć do 60 kg. Jednak mimo wszystko moje uwielbienie dla urody tamtejszej roślinności raczej nie pomoże mi w zrobieniu owej prezentacji dlatego się zapytałem. Owszem książki o Botanice mogą mi powiedzieć o gatunkach roślin które zagrożone są wyginięciem. Jednak nie powie mi o Międzynarodowych działaniach na rzecz ochrony środowiska...
  • Пaшa

lol.

chodzi o ochronę środowiska ogólnie, czy tylko ochronę przyrody?
    międzynarodowe na poziomie europejskim, czy światowym?

jakiś konkretny temat/dział?
    na początek może:
    http://www.poznajmyonz.pl/index.php...

Ogólnie. Ale zrobiłem całą prezentację w ciągu Majówki. Ale i tak dzięki za pomoc. :)
  • SunShine

>saklabi napisał
    >Najskuteczniejsze jest międzynarodowe przykuwanie się do
    >drzew. Równie popularne ale już mniej efektywne jest
    >wyjmowanie ładowarek z kontaktu.

Wymiana żarówki na świeczkę albo siekierki na kijek też jest efektowna.

Świadomość ekologiczna niektórych ludzi mnie poraża. Działaniem na rzecz ochrony środowiska jest np. recykling dzięki któremu nie masz pod oknami wysypiska śmieci... No chyba, że wolisz smród i brud, ale to już twoja sprawa...
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)