-
*
Zapraszam na strone z filmami na temat Ziemi i tego co dzieje sie w swiecie natury i ludzi.
Filmy w wiekszosci po angielsku, wiec jest to tez okazja do podszlifowania tego jezyka :)
http://www.earthmovies-charity.blog... -
kpr
-
Gru
gówniany filmik. Boże, tak jak cała Ameryka.
wyłaczyłam po tym jak mówił, ze my nie zabilismy 90% garunków zyjacych na naszej planecie.
tu chodzi przeciez o wytępianie i masowe odstrzelkiwanie róznych gatunków dla jakiś profitów- np drogocennych futer, kłów, tygrysich jąder jako afrodyzjaków- nie miesci mi sie to w głowie,
Greenpeace jest gówniany, ale chyba jeszcze bardziej gówniani sa tacy ignoranci i ludzie którzy maja to kompletnie w dupie.
sram na was -
-
Gru
lub teoretyczne wytępianie szkodników- np wilki, że niby owce pożerają masowo.
o białuchy, jakieś skorupiaki i trawe morską na kamczatce
czyli cały łancuch powiązań,
o równowagę -
kpr
ziemia jest dana człowiekowi. oczywiście, byłoby miło jeżeli używałby jej w taki sposób, żeby jej nie eksploatować i nadwyrężać ponad miarę. tak czy siak, zwierzęta są dla człowieka. by zaspokoić jego głód. ale także po to by robić z nich futra czy inne afrodyzjaki.
nie ubrudź się. szkoda by było :) -
Gru
nie lubie jak ktoś nie jest za zrównoważonym rozwojem,
ani poglądów nihilistycznych.
ani nieracjonalnych działań
trzeba sie zastanowić czy te inne afrodyzjaki mają sens? to zwykłe widz mi się, a jesli uważasz, że nie, to ja uważam, ze jesteś strasznie głupi. tym bardziej, ze one nie działają- i to nie moja opinia a fakt, przepraszam, ale nie mam czasu szukać źrodeł. a afrodyzjaki to metafora całej orientalnej medycyny naturalnej. bezsens -
Gru
a tam wczesniej chdoziło mi o wydry, nadmiar jakis skorupiaków, ktore szamią trawę morską, której braknie białuchom -
Gru
-
kpr
hm. dorwał ci się ktoś do konta? :D:D
smutek przeszywa me serce na myśl, że ktoś wcale niebrzydki i w świetle prawa dorosły może pisać i argumentować w ten sposób :D:D:D:D -
Gru
konflikt poglądów, który nie ma szans zostać rozwiązany. Ty uwazasz, że ziemia jest poddana człowiekowi, a ja uważam, że wcale tak nie powinno być i tyle. -
kpr
o. a tu z kolei można Cię cenić, że dostrzegasz to, co mało osób dostrzega. że zbyt dużo jest sprzecznych interesów w dzisiejszym świecie, które nie da się pogodzić, i które nie mogą pretendować do bycia jedynymi słusznymi. zacnie.