-
Klaudia
-
harrynash
-
ThanatoS
Możesz nazwać mnie laikiem ale słyszę o tym pierwszym raz więc jeśli mogłabyś powiedzieć coś więcej albo podesłać link na ten temat to wtedy mógłbym coś powiedzieć
-
-
harrynash
Krowy na targach są cholernie drogie, jeśli ma pójśc na ubój to lepiej kupic od rolnika na wsi, jeśli na mleko to lepiej na targach. -
Klaudia
-
anu
trzeba dużo czasu, żeby mentalność Polaków się zmieniła... (oczywiście nie wszystkich, myśle tu o tych którzy są bohaterami tego artykułu) -
Wróżka Tytania
po przeczytaniu tego artykułu utwierdzam się w przekonaniu że ludzie potrafią być okrutni i nieczuli... potrafią nie widzieć w zwierzęciu żywej istoty. lecz towar na sprzedarz. nie rozumie tego.... to strsaszne :( -
harrynash
>sprzedarz. nie rozumie tego.... to strsaszne :(
Jak powiedział wieszcz: "se uczy to rozumie". Popyt, podaż, zmniejszanie kosztów, tak to działa. To straszne, wiem, biedne krówki. Pobiadolimy o nich na forum to im pomoże...
Nie wiem gdzie macie problem. Art. 6, p.1 Ustawy o ochronie zwierząt mówi jasno (Dz.U. z 1997 r. Nr 111, poz. 724):
"Nieuzasadnione lub niehumanitarne zabijanie zwierząt oraz znęcanie się nad nimi jest zabronione."
Bierzesz mamę, tatę albo pełnoletnią koleżankę, idziecie do prokuratury i składacie zawiadomienie o popełnienie przestępstwa. Mamy przecież sądy 24-ro godzinne! Obywatele! Korzystajcie z demokracji!!!! Na Boga!
-
ThanatoS
Jak powiedział inny wieszcz Laskowik mu było "Bolek przestań szerzyć defektyzm" W większości przypadków takie sprawy traktowane są po macoszemu albo z powodu "niskiej szkodliwości społecznej czynu" w ogóle oddalane i zgodzę się z Tobą prawo jest ale mentalność ludzi którzy mają je stanowić i wykonywać znajduje się mniej więcej na poziomie średniowiecza. Nie mówię teraz o wszystkich ale jak facet gdzieś pod Rzeszowem czy coś takiego masowo mordował psy i je zjadał to nie dość że sąd powództwo oddalił to jeszcze sąsiedzi go bronili i sami mu "pokarmu" dostarczali. Więc moim zdaniem trzeba zmieniać mentalność, chodzić, tłumaczyć, fakt biadolenie nic nie da, a jeśli ma coś dać to przynajmniej powinno przybrać bardziej zorganizowaną i bardziej słyszalną formę. -
omega
-
ThanatoS
O tak zorganizowanej formie myślałem pisząc poprzedniego posta;] Gratulacje za udaną akcję i życzę więcej sukcesów na tym polu;]