Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Пaшa

• 22/02/2009 18:10
    witam,

czy ktoś orientuje się, czy zapadła już jakaś decyzja odnośnie zagospodarowanie gornego biegu wisly? chodzi o wybor jednego z wariantow (likwidacja el. wloclawek, dobudowanie kolejnego stopnia, aby ziwelowac erozje)

• Aligator

• 25/04/2009 13:47
    Nowa zapora to tylko kwestia czasu takie życie jest konieczna - a nawet jeszcze ze 2 następne biorąc pod uwagę obecne warunki klimatyczne (rosnące zagrożenie ze strony anomalii pogodowych), niestety trudno oczekiwać by ktokolwiek z rządzących (czy to na szczeblu państwowym czy lokalnym - wszyscy zbyt zajęci są problemami dnia bierzącego :P) zajął się sprawą do momentu kiedy stara będzie się waliła - bo z tego co wiem już teraz oznaczona jest jako stanowiąca zagrożenie.
    Miejmy tylko nadzieję że nie dojdzie do jakiejś konkretnej powodzi na Wiśle w najbliższych latach bo jak wielka woda przyjdzie to może być dramat...
  • Aligator

• 25/04/2009 13:49
    Na marginesie "górny bieg Wisły" to chyba coś na poziomie Małopolski a nie Włocławka to tak w ramach geografii; )
  • Пaшa

• 26/04/2009 13:06
    >Aligator wrote:
    >Na marginesie "górny bieg Wisły" to chyba coś na poziomie Małopolski a nie Włocławka to tak w ramach geografii; )

cholera, głupia pomyła. Sorry; p

>Nowa zapora to tylko kwestia czasu takie życie jest
    >konieczna - a nawet jeszcze ze 2 następne biorąc pod
    >uwagę obecne warunki klimatyczne (rosnące zagrożenie ze
    >strony anomalii pogodowych), niestety trudno oczekiwać by
    >ktokolwiek z rządzących (czy to na szczeblu państwowym
    >czy lokalnym - wszyscy zbyt zajęci są problemami dnia
    >bierzącego :P) zajął się sprawą do momentu kiedy stara
    >będzie się waliła - bo z tego co wiem już teraz
    >oznaczona jest jako stanowiąca zagrożenie.
    >Miejmy tylko nadzieję że nie dojdzie do jakiejś
    >konkretnej powodzi na Wiśle w najbliższych latach bo jak
    >wielka woda przyjdzie to może być dramat...

hmm. no chyba się nie zrozumieliśmy..

"01. 2009 r.
    Na wniosek Ministerstwa Środowiska Ministerstwo Rozwoju Regionalnego w styczniu
    2009 r. wprowadziło na „Listę projektów indywidualnych dla Programu Operacyjnego
    Infrastruktura i Środowisko 2007-2013” zadanie Ekologiczne bezpieczeństwo stopnia
    wodnego Włocławek: Modernizacja stopnia wodnego we Włocławku i poprawa
    bezpieczeństwa powodziowego zbiornika włocławskiego."

Ja nie pytałem, czy któryś z polityków się tym zainteresował, bo już wiedziałem o tym komunikacie powyżej. Pytałem tylko, czy może został już wybrany konkretny wariant modernizacji stopnia wodnego :]

16 kwietnia na witrynie MOS pojawił sie komunikat:
    http://www.mos.gov.pl/2aktualnosci/...

| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)