Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

witam

chcialbym polecic ten link dla jakichs organizacji, ktore moga z nim zrobic odpowiedni uzytek - niech jak najwiecej ludzi wie, jak wyglada taka męczarnia.

powinno sie ustawic telebim i puszczac go przed butikami z futrami
    to jest po prostu straszne.

film bardzo brutalny, ale moze wlasnie tylko takie przemawiaja do ludzi, taka terapia szokowa

http://www.strasbourgcurieux.com/fo...
  • harrynash

ta, brutalne, było już i nikt się nie przejął tak że może wklej w innym miejscu.

http://grono.net/forum/topic/131562...
  • Andzia

Futra.. Boszz.. nie rozumiem.. nie pojmuje:(
  • ThanatoS

Dzizassssssss.... przecież ten zwierzak był jeszcze żywy.... sam chętnie oskurowałbym tego faceta.... ale tak jak harrynash powiedział niewiele osób zwróciło na to uwagę i obawiam się że frekwencja wcale nie wzrośnie...

mi się wydawało czy jeden z tych zwierzaków tak czysto po ludzku płakała??
  • airhead

na petycje.pl ostatnio coś takiego się pojawiło...

a teraz to ja w ogóle ma rozterki, bo chyba muszę kupić skórzane buty na wyprawę i wcale mi to nie poprawia humoru :/
  • Davina Rose

a buty skórzane kupisz, chęć wyprawy zwycięży wyrzuty sumienia.
  • ThanatoS

Cabelinho stwierdzenie masz bardzo cyniczne ale cholera strasznie prawdziwe.....

.....airhead a gdzie Ty jedziesz(Kandahar, Demokratyczna Republika Kongo czy Wietnam) że buciki skórzane muszą być???? A może to tylko taka moda rodzaj lansu? oświeć mnie bo nie rozumiem Twojego stwierdzenia że MUSISZ kupić akurat takie?
  • stephanie

jestem ciekawa skad sie bierze TAKIE niesamowite okrucieństwo ludzi...
    a potem idzie do kościółka jakby nigdy nic...
    mozna przyciez te zwierzaczki w bardziej humanitarny sposób zabic...
    najlepiej by w ogóle ich nie zabijac :(
  • harrynash

>...:::Stefka :::... napisała:
    >jestem ciekawa skad sie bierze TAKIE niesamowite
    >okrucieństwo ludzi...
    >a potem idzie do kościółka jakby nigdy nic...
    >mozna przyciez te zwierzaczki w bardziej humanitarny sposób
    >zabic...
    >najlepiej by w ogóle ich nie zabijac :(

Głód. W całej szerokości tego pojęcia. Jak by nie patrzył, jesteśmy drapieżnikami i okrucieństwo każdy z nas nosi w swojej naturze.
    U nas, europejczyków, zostało ono zagłuszone, zaszyte głęboko pod płaszczem zachodniej cywilizacji dobrobytu. Pan na filmie, sądząc po scenerii i ubiorze mieszka gdzieś na na mongolskiej (a może boliwijskiej...?) pustyni i w ten sposób zarabia na życie i wątpię aby przy tym miał moralne rozterki...
  • stephanie

ciekawa jestem czy ci "ludzie" maja potem wyrzuty sumienia... =(
  • ThanatoS

Zaręczam Ci że nie, dla nich to jest praca jak dla księgowej wklepywanie numerków w tabelki albo jak dla stolarza frezowanie desek... oni pracują nie mordują przynajmniej we własnym przekonaniu
  • airhead

jeszcze dalej, w duże (tak, te największe) góry
    inne buty by się rozpadły/rozpruły i nie miały szans przeżyć

lans?! słucham? proszę, nie naskakuj na mnie...
    wiem, że to tylko Twoje grono i już się zamykam
    moda? ciągle chcesz mnie obrażać?

MUSZĘ kupić akurat takie, bo inne nie przeżyją,
    po górach się chodzi właśnie w skórze,
    a zimą w skorupach, które przypominają buty narciarskie...
    wierz mi, one muszą być mocne!
  • ThanatoS

Daleki jestem od naskakiwania na Ciebie czy też obrażania Cię ale po górach wędruję od ładnych 6 lat i nie dasz rady mi wmówić że w dobie dzisiejszej technik i rozwój tkanin pokroju Hydro-tex czy Gore-tex buty muszą być skórzane...
  • Myth

Może i owszem zarabianie na życie, tylko nikt mi nie wmówi, że oni te zwierzaki muszą mordować w ten sposób i jeszcze półżywe obdzierać ze skóry.
    Najgorsze jednak jest to jak idzie kobieta w futrze do teatru, czy gdziekolwiek indziej często nie zdaje sobie sprawy jak umierało jej odzienie wierzchnie. Ciekawe czy wzruszając się na jakiejś sztuce o miłości chciałaby mieć obok siebię resztę ze swojego futra.
  • Kasia

Co tu dużo mówić.. okorpne... sami jesteśmy zwierzętami i.. zabijamy tak swoją rodzinę... ciekawe co czują Ci ludzie... Z resztą... oni wygladają na takich, którzy nie czuja nic. JAk można tak traktowć stworzonka, które czują, zyją... cierpią... łzy... napewno są łzy... burza... deszcz
  • edek woda brzozowa

Niestety, nie każdy człowiek może mieć takie uczucia, jak my którzy chcemy ratować te stworzenia. Nie każdy człowiek również czuje, że ma serce z kamienia...
  • harrynash

>White Night Fantasy napisała:
    > Niestety, nie każdy człowiek może mieć takie uczucia,
    >jak my którzy chcemy ratować te stworzenia. Nie każdy
    >człowiek również czuje, że ma serce z kamienia...

Mylisz się siostro. W całej swojej arogancji, mylisz się. Jesteśmy równi. Każdy wobec swojego Boga i wobec natury. Każdego człowieka, bez wyjątku stać na wzniosłe i piękne uczucia, takie jak np. chęć ratowania zwierzątek. Tyle tylko, że aby te, nazwijmy je "wyższymi", uczucia zrodziły się w człowieku, musi on zaspokoić pewne potrzeby. Nie będę się rozpisywał, możesz zasięgnąć na ten temat trochę literatury np. Maslowa i jego hierarchii potrzeb.
    Natomiast Twoja postawa, jak na początku wspomniałem, jest nieco arogancka. Kto dał Tobie prawo do oceniania tych ludzi? Pomyśl, czy pozycja z której ferujesz wyroki pozwala Ci obiektywnie spojrzeć na ich świat?
    Łatwo jest stanąć po stronie tych szlachetnych, którzy ratują stworzenia Boże i zamanifestować na forum swoją wyższość nad innymi. Trudniej natomiast dostrzec istotę i złożoność pewnych rzeczy. Na zrozumienie już chyba nie ma miejsca.

Pozdrawiam.
  • Davina Rose

nie pisz takich rzeczy, bo osobnicy dla których zwierzę jest ważniejsze niż człowiek oskarżą Cię o brak mózgu, a także o sianie zamętu w ich ułożonym świecie, gdzie hasło 'ratujmy zwierzęta' jest wytrychem do zrozumienia wszystkiego

pozdrawiam myślących
  • stephanie

>Przechodniu, powiedz Sparcie... napisała:
    >Może i owszem zarabianie na życie, tylko nikt mi nie
    >wmówi, że oni te zwierzaki muszą mordować w ten sposób
    >i jeszcze półżywe obdzierać ze skóry.
    >Najgorsze jednak jest to jak idzie kobieta w futrze do
    >teatru, czy gdziekolwiek indziej często nie zdaje sobie
    >sprawy jak umierało jej odzienie wierzchnie. Ciekawe czy
    >wzruszając się na jakiejś sztuce o miłości chciałaby
    >mieć obok siebię resztę ze swojego futra.

zgadzam sie z Tobą w 100%.
    ale pewnie sa tez takie "firmy", które zabijaja te zwierzeta w humanitarny sposób.
  • .asia

oł, słit fakin' skórka!
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)