Greenpeace [777]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

>Hmmm.... Leśny Dzban?? napisał
    >jebać wieloryby, (c)huj was one obchodzą tyle na ten temat

Mówię wam, żółtek...
  • Davina Rose

pracy magisterskiej w Wyższej szkole sarkazmy i ironii to chyba jeszcze nie obroniłeś?
  • airhead

e, Panie Cabelinho, nie pomyślał Pan może kiedyś, że środowisko można WYKORZYSTYWAĆ, a przy tym go NIE NISZCZYĆ? Ciekawe czy często słyszy Pan opnię typu "wróćmy na drzewa i zapomnijmy o cywilizacji"? Jeżeli nie mieszka Pan w Kambodży to raczej nie. Chyba tylko Czerwoni Khmerowie wpadli na taki pomysł i do tego byli w stanie go wprowadzić w życie...

Przecież GP nie ma zamiaru wprowadzić wszystkich z powrotem na drzewa, a już na pewno nie siłą. Chodzi tu raczej, aby uświadomić ludzi (tak, to do Pana również się dotyczy), że nie żyjemy już w średniowieczu lub pogaństwie - jednym słowem Ziemia nie jest płaska i się nie odradza. A co za tym idzie to raczej kopernikowska idea, że jest okrągła, a więc można ją obejść/opisać i... zniszczyć. Chodzi o to, że środowisko nie może akceptować WSZYSTKIEGO - kiedyś po prostu nie wytrzyma i będzie kicha.

Ziemią trzeba się opiekować. Trzeba przyjąć do wiadomości, jak to że jest okrągła, a nie płaska i opiera się na słoniach/żółwiach/panterach czy innych pogańskich bestiach.

Warto by jeszcze zrozumieć, ze My TEŻ JESTEŚMY CZĘŚCIĄ ŚRODOWISKA. I to już powinien być chyba ostateczny argument, nawet jeżeli inne natury etycznej/filozoficznej/teologi cznej czy światopoglądowej nie wystarczają.

Reasumując: COKOLWIEK CZŁOWIEK CZYNI ŚWIATU, CZYNI TO RÓWNIEŻ SOBIE. Ekosystem to tak naprawdę wielka zależność, na końcu której stoi człowiek. Człowiek jest od środowiska zależny. To bardzo ważny argument, bo prowadzi on do wniosku, że tak naprawdę NIE MAMY WYBORU I MUSIMY CHRONIĆ ŚRODOWISKO. Chyba nie trzeba przypominać Panu o następstwach zachwiania harmonii ekologicznej? No ja mam nadzieję, bo już naprawdę mnie wkurzysz.

Dziękuję

Air in the Head

PS. Nawet mnie nie interesuje, co to za prowokacja, ale ja już mam dość takich bzdur

PS 2. Zaraz można dojść do wniosku, że i pogląd skrajny tj. wyłączmy telewizję i idźmy do lasu też jest nie możliwy do spełnienia. W końcu coś jeść musimy. Jeżeli jest to dla Pana obce, to radzę się zainteresować światopoglądem wegetariańskim/wegańskim.
  • Davina Rose

problem polega na tym, że większość GP nie zastanawia się nad tym jak chronić nasze środowisko, odnoszę wrażenie, że jedynym celem tej organizacji jest rozgłos.

Nie zapomnę protestów GP przeciw francuskim próbom nuklearnym na atolu Muruoa kilka lat temu. GP protestował, że próby zniszczą środowisko atolu, że promieniowanie zabije tysiące gatunków zwierząt i zniszczy ekosystem atolu. Kiedy okazało się, że po przeprowadzonych próbach promieniowanie nie wzrosło ani o trochę, GP podkulił ogon i nawet do tego nie wracał, tylko znalazł sobie nową kampanię.

Niestety ratowanie wielorybów przy pomocy statków, które więcej czynią szkody niż pożytku, kłóci mi się z argumentem ochrony środowiska.

PS2 za światopogląd wegetariański dziękuję, za bardzo kocham zwierzęta, by ich nie jeść
  • Anonim

Słuchajcie sprawa jest poważna. Jeśli wysłanie listu ma pomóc tym wspaniałym zwierzętom, to niekrępujmy się i wysyłajcie. jak mozecie to powiadomcie o tym znajomych itp.
  • Anonim

> Cabelinho napisał
    >tak, bardzo realne efekty, wysyłając petycje siedzisz
    >przed komputerem, który korzysta z prądu, a do produkcji
    >tegoż trzeba uruchomić elektrownię, która niszczy
    >środowisko naturalne

Bez sensu! A Pan to przed czym siedzi?!
  • Davina Rose

Bez sensu! Ja podłączam komputer bezpośrednio do promieni słonecznych...
  • Anonim

A, to zwracam honor:)
  • Anonim

ja lis wysłałam - mam nadzieję, że to coś da...
    czy Japończycy zdają sobie sprawę, że niektóre gatunki wielorybów sa prawie na wymarciu? ile trzeba, aby urodziło się nowe młode? czy też, że kiedyś ich dzieci nie będą mogły zobaczyć tych pięknych ssaków? ja niewiem jak to z GP i dlaczego nasz kochany miniester środowiska nic nie robi w tej sprawie...
  • anka

Wysłałam ten list i namówiłam mame. wysłałam też przez gg ten list do wszystkich znajomych i wiem, że wielu z nich też poparło tą akcję. pozdrawiam :*
  • blackkitten

Trzeba ratowac wieloryby!
    Wejdzcie na tą strone i napiszcie list.
    http://oceans.greenpeace.org/pl/tak...
  • QuiQue i ⅔

W argentynie 27 maja organizowany jest marsz w ramach akcji ratowania wielorybów. Imprezę promuje swoim nazwiskiem znana także u nas piosenkarka i aktorka Natalia Oreiro.

Artykuł na onet.pl:
    http://muzyka.onet.pl/10172,1538114...

Promo akcji na youtube.com:
    http://youtube.com/watch?v=pwmizQlx...
  • Davina Rose

chyba sie wybiorę...
  • harrynash

>Cabelinho napisał
    >chyba sie wybiorę...

weź mnie ze sobą
  • Delfina

i mnie i mnie!
  • Davina Rose

a jesteście gotowi na podróż tran-atlantycką?
  • Delfina

zawsze!!!!
  • Davina Rose

a jaki tran-sport? trantwa, żeby ekologicznie było?
  • Anonim

jak trzeba będzie, to i tratwa:P
  • Davina Rose

nie tratwa tylko tran-twa, jedziemy ratować wieloryby
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)