Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Przedstawiam ludziom, którzy odwiedzają to grono, alternatywną myśl do waszej; ] Żeby czytając te piękne z pozoru slogany o cohronie naturalnego środowiska wiedzieli, co tak naprawdę się za tym kryje; ) A zawsze interpretowac to można tak, że to Wy mnie nie przekonaliście. Bo ja jestem jeden 'niewierzący', a Was jest prawie siedmiuset bodajże. Mimo tego, że produkujecie się niesamowicie, nie przekonaliście mnie bo.... po prostu gadam z bandą ludzi, którzy są zaślepieni sobą i swoją organizacją. Twój tok rozumowania to jedna wielka pomyłka. Piszesz, że nie od nas zależy jak zbudują obwodnicę, a jednak wspierasz pomysł ekologów i uważasz go za dobry (krytykujesz mą wizję, więc tak zakładam). No więc jak to jest? Skoro uważasz, że od nas/was nic nie zależy, to po co się przykuwacie do drzew i czepiacie kominów? Po co to robicie, skoro 'oni' zrobią i tak to, co będą chcieli? Po raz kolejny udowadniam Twoje irracjonalne myślenie, bzdurne konkluzje i dziwaczne podejście.
    P.S. Swoim słownictwem ("chuj, sraczka...") pieczętujesz świadecwo o sobie samym. Naucz się szanować język ojczysty, potem dopiero produkuj się na forach bądź gronach tematycznych.

Pozdrawiam Twoich ziomków z grona Pokemony; d
  • ¡ hoℓa !

>—(-DðÐ-)—> ha escrito:
    >gadam z bandą ludzi, którzy są zaślepieni sobą i swoją
    >organizacją.

Albo masz bardzo krótką pamięć, albo coś nie tak u Ciebie z umiejętnością czytania. Kilka postów temu pewien kolega napisał, że pisze tylko i wyłącznie w swoim imieniu, bo NIE NALEŻY DO ORGANIZACJI GREENPEACE. Ja także się pod tym podpisuję i sądzę, że większość osób należących do tego grona też nie działa w GP. Więc przestań z łaski swojej bez przerwy powtarzać teksty w stylu "wasza organizacja", "wasze manifestacje", bo to nie jest nasza organizacja ani nasze manifestacje tylko organizacji, z której poglądami się w dużej mierze zgadzamy i której działania popieramy. Jeśli nie widzisz różnicy, to już nie wiem, jak to wytłumaczyć, żebyś pojął.

>Pozdrawiam Twoich ziomków z grona Pokemony; d

A ja Twoich z gron Nacjonalizm i Antysemityzm; )
  • ¡ hoℓa !

>—(-DðÐ-)—> ha escrito:
    >Przedstawiam ludziom, którzy odwiedzają to grono,
    >alternatywną myśl do waszej; ] Żeby czytając te piękne
    >z pozoru slogany o cohronie naturalnego środowiska
    >wiedzieli, co tak naprawdę się za tym kryje; )

O, Ty z pewnością najlepiej wiesz, co się za tym kryje :]
  • Anonim

Z tego co pamiętam, Ty należałaś do organizacji i zbierałaś 'fundusze' na ulicy; > A skoro jesteście na tym gronie, to jest to praktycznie jednoznaczne z tym, że wspieracie/popieracie Grinpis i jego działania (tak jak już wspomniałaś). Z resztą nie wymieniałem po imieniu do kogo moja wypowiedź jest skierowana, bo na tym gronie jest ponad siedmiuset człowieczków+ do odwiedzających nienależących (więc chyba mimo wszystko większość gronowiczów to członkowie tejże wspaniałej organizacji). I kto tu wątek przewodni mojego posta próbuje skierować na boczne tory, co?; > Wybierasz sobie dwa wygodne fragmenty, które praktycznie nijak mają się do tematu przewodniego i starasz się 'zgasić' mój komentarz do całej sprawy.; >

Rozumiem, że należysz do grona Pokemony, skoro tak żywnie odpowiedziałaś na końcowy fragment mojej wypowiedzi skierowany do Paszy; > Ale cieszę się, że tak bardzo zainteresowałaś się moją osobą, że przejżałaś grona, na których również sie wypowiadam, czytałaś moje komentarze do innych spraw. <lol>
  • ¡ hoℓa !

>—(-DðÐ-)—> ha escrito:
    >Z tego co pamiętam, Ty należałaś do organizacji i
    >zbierałaś 'fundusze' na ulicy; > A skoro jesteście na tym
    >gronie, to jest to praktycznie jednoznaczne z tym, że
    >wspieracie/popieracie Grinpis i jego działania (tak jak
    >już wspomniałaś).

No właśnie, NALEŻAŁAM. A to moje "należenie" do GP polegało na pracwaniu dla nich przez KILKA DNI. Mówienie, że ktoś należy do GP oznacza, że jest on pracownikiem lub wolontariuszem tej organizacji, a ja nie jestem w chwili obecnej ani jednym, ani drugim.

>I kto tu wątek przewodni mojego posta próbuje skierować
    >na boczne tory, co?; > Wybierasz sobie dwa wygodne
    >fragmenty, które praktycznie nijak mają się do tematu
    >przewodniego i starasz się 'zgasić' mój komentarz do
    >całej sprawy.; >

Nie wiem, o co chodzi.

>Rozumiem, że należysz do grona Pokemony, skoro tak żywnie
    >odpowiedziałaś na końcowy fragment mojej wypowiedzi
    >skierowany do Paszy; > Ale cieszę się, że tak bardzo
    >zainteresowałaś się moją osobą, że przejżałaś
    >grona, na których również sie wypowiadam, czytałaś moje
    >komentarze do innych spraw. <lol>

Możesz sobie sprawdzić, do jakich gron należę. A co do mojej znajomości Twoich wypowiedzi na innych gronach - weszłam sobie na grona o nacjonalizmie i antysemityzmie, żeby zobaczyć, co za mądrości tam wypisują różni dziwni ludzie i od razu rzuciło mi się w oczy, że produkujesz się tam tak samo jak tutaj.
  • ¡ hoℓa !

Żeby nikt się nie czepiał - wolontariusz to oczywiście też pracownik, a pisząc "pracownik" miałam na mysli kogoś, kto tam zarabia
  • Anonim

Na gronie "nacjonalizm" się nie wypowiadam (jestem biernym uczestnikiem, obserwatorem), na gronie "Antysemityzm" owszem.

"żeby zobaczyć, co za mądrości tam wypisują różni dziwni ludzie"
    Dla mnie i dla tych 'dziwnych' ludzi Ty jesteś dziwna. Ja się nie wstydzę swoich poglądów. A Ty coraz bardziej oddalasz się od tematu całego wątku. Teraz już dyskutujesz już o moich gronach i moich wypowiedziach na zupełnie inne tematy, zupełnie niezwiązane z GP. A jak coś Ci przeszkadza w moich wypowiedziach na innych gronach, to tam pisz, a nie tutaj.
    Pozdrawiam; ]
  • Anonim

Coś, żeby rozładować napięcie; > http://youtube.com/watch?v=L8JK4tvU... ; d
  • Kucyk Kucyk

wy tu gadu gadu a rospude wycinają!!!!
  • Anonim

Bob Budowniczy wjechał do Rospudy?;d
  • ¡ hoℓa !

>—(-DðÐ-)—> ha escrito:
    >Na gronie "nacjonalizm" się nie wypowiadam (jestem biernym
    >uczestnikiem, obserwatorem), na gronie "Antysemityzm"
    >owszem.
    >
    >"żeby zobaczyć, co za mądrości tam wypisują różni
    >dziwni ludzie"
    >Dla mnie i dla tych 'dziwnych' ludzi Ty jesteś dziwna. Ja
    >się nie wstydzę swoich poglądów. A Ty coraz bardziej
    >oddalasz się od tematu całego wątku. Teraz już
    >dyskutujesz już o moich gronach i moich wypowiedziach na
    >zupełnie inne tematy, zupełnie niezwiązane z GP. A jak
    >coś Ci przeszkadza w moich wypowiedziach na innych gronach,
    >to tam pisz, a nie tutaj.
    >Pozdrawiam; ]

Nie chce mi się marnować więcej czasu na gadanie z jakimś chamem o spaczonych poglądach.
  • Anonim

"Nie chce mi się marnować więcej czasu na gadanie z jakimś chamem o spaczonych poglądach."

Ja zachowam zimną krew i nie dam sie sprowokować Twoim odzywkom, które tylko utrwalają mnie w przekonaniu, że twój mózg jest bardzo ograniczony i nie pracuje właściwie. Przez co, dlaczego? Nie wiem, nie dociekam, to zostawmy psychiatrom i innym ekspertom. A skoro jesteś w pełni zdrowia psychicznego (w co wątpię, patrząc na twoje żałosne wypociny) i masz jakiś nieuzasadniony problem do moich poglądów (to ciekawe, bo myślałem, że poglądy to indywidualna sprawa każdego człowieka, ale ty uważasz inaczej, jak widzę), to nie kompromituj się tutaj (bo tematem tego wątku nie są moje poglądy i moje grona tematyczne, gwoli przypomnienia), tylko napisz mi wiadomość na priva, albo zapraszam na grona tematyczne, które tak bardzo rażą twoje oczęta- tam możesz swobodnie wymieniać swoje zdanie z innymi ludźmi, którzy tak jak i ja mają 'spaczone poglądy'. Inna sprawa, że nie dorosłaś jeszcze do dyskusji, no, ale stworze pozory, może poczujesz się lepiej.
  • Guy from D'Urberville

Ostatnio często słyszę w telewizji czy w internecie głosy ludzi, że to unia chce nam zabronić rozwijać nasz kraj, dlatego przyczepia się do rospudy, ekologii, itp.. Powiem tak: w tym naszym kraju ludzie o paranoicznym nastawieniu coraz śmielej przekrzykują głos tych, którzy oceniają i osądzają sytuację bardziej trafnie.

Myślę, że warto kierować się inteligencją, rozwagą i antycypacyjnym nastawieniem w sprawach ekologicznych (m.in. Rospudy) a nie niskim poczuciem wartości (niektórych) napędzającym poczucie zagrożenia i paranoję. Ci "paranoicy" są zaślepieni swoimi negatywnymi emocjami i starają się podbudować swoje ego. OK, budujcie swoje ego, ale nie niszcie przy tym PRZYRODY.
  • Anonim

Jeszcze jeden komentarz do 'wypowiedzi' Oli; Skoro 'nacjonalizm' uważasz za 'spaczony pogląd', to pragnę Cię poinformować, że myślą nacjonalistyczną (a w zasadzie narodową), kierował sie jeden z budowniczych wolnej, niezawisłej Rzeczypospolitej Polskiej- Roman Dmowski. Rozumiem, że on też miał 'spaczone poglądy'. Więc tylko pogratulować.. Chociaż, zapewne, Ty nawet nie wiesz, kim był ten wielki Polak i co takiego zrobił dla naszej ojczyzny, ignorantko...
  • Anonim

ja nacjonalizm takze uwazam za glupote, a co do Dmowskiego to mam zupelnie odmienne zdanie. jego prorosyjskosc nic nam nie dala. byl on dla mnie carskim kolaborantem.Gdy robotnicy walczyli na barykadach (1905), endecja organizowała msze i wiece za ojczyznę. Wręczała też carskim urzędnikom płaczliwe listy i petycje. Posunęła się nawet do zorganizowania 5 listopada 1905 roku w Warszawie w porozumieniu z władzami wiecu przeciw „niepokojom społecznym”.

Zafascynowany byl on takze hitlerowskimi Niemcami. tak samo koncepcja "wielkiego państwa katolickiego narodu polskiego" jest dla mnie calkowicie niezrozumiala.
    podobnie rzecz ma sie z jego antysemityzmem, weszeniu wszedzie zydowskigo spisku. tak samo o tych wszyskich Obozach Narodowo-Radykalnych mam zdanie jak najgorsze.
    Wedlu mnie o wiele bardziej dla ojczyzny przysluzyli sie np. przedwojenni PPSowcy.

„Rewolucja narodowa burząca rządy demokracji w miarę swego szerzenia się w Europie niesie Polsce ratunek. Zwyciężyła ona dotychczas w dwóch krajach. We Włoszech i w Niemczech, ale wszystko przemawia za tym, że jej zwycięstwo jest nieuchronne. Nastąpi (...) w tych krajach, które (...) były wystawione na rozkładowe działanie rządów parlamentarnych. Zwycięstwo rewolucji narodowej jest bodaj nieuniknione w całej Europie”

kto to powiedzial? ( a takich smaczkow mozna znalezc wiele).
| |

Nic dodać nic ująć. Organizacja pozarządowa zajmująca się ochroną środowiska. http://www.greenpea...

Fotki

Miejsca grona (0)