-
Davina Rose
-
Nieprawda
Niestety- jako zło konieczne, bo to już nie zależy od sklepu (często) tylko od producenta. A i takiej siateczki zabrudzonej i usmarowanej kremem czy choćby wodą z rozmrażającej sie ryby nie da sie ponownie użyć :/ -
Anonim
-
StES
..no wlasnie. ja jestem za braniem ulotek, bo ulotki napedzaja koniunkture; d kilka osob na tym zarabia. inna sprawa ze nie ma tego gdzie wyrzucic bo 99% smietnikow jest ogolnych w zwiazku z czym o recyclingu zapomnij :/
nalezy bojkotowac brak/ nakazu/ segregacji odpadów w Polsce, a nie czyjaś prace.
PS. jest kilka firm w Polsce ktore sie zajmuja recyclingiem i zeby bylo zabawnie spory procent przetwarzanych odpadów importuja z Niemiec, bo Szwaby porzadne ludzie i smieci segreguja. -
-
Anonim
no i przyjajmniej maja porzadek.a u nas brud na ulicach,w koszach( bo brak segragacji smieci) no i najwiekszy syf w Rządzie panuje......wiec czego tu sie spodziewać dobrego w Naszym kraju? -
Mcda
>Marta napisała:
>>co do reklamówek w supermarketach, to chodze so sklepu z
>materiałową siatką wielorazowego użytku - polecam-
>przynajmniej sie nie targa i nie urywa; >
>
>tylko w sklepach, w których wkładają do siatek trzeba
>mieć refleks, bo często zanim zdążę otworzyć usta już
>towar jest zapakowany w "gustowną" siateczkę; )
>Inna sprawa, że tak czy siak dużo produktów musi być
>zapakowanych w folię: mięcho, rybki, niektóre warzywka i
>owoce (bo torbę z materiału mogą zabrudzić mocno),
>ciasta z kremem itp. itd.
>macie na to jakieś sposoby, czy traktujecie to jako zło
>konieczne?
boze ludzie ale macie problem....jak tak to czytam to nie wiem czy sie smiac czy plakac:/ -
B
ej a gdzie z ta makulatura w wawie ? nazbieralo sie troche szkoda wyrzucac. -
Пaшa
-
Misiek
trzeba żeby był.... ode mnie najbliższe pojemniki do segregacji sa 2 km od mego domu. Sory nie chce mi isę tgo wszystkiego targać 2 km.... -
Пaшa
a, to juz inny problem.
ale to się szybko zmienia, przybywa nowych pojemników.
a problem segregacji jest świetnie rozwiązany w Milanówku(k. wa-wy)
tam każdy kto segreguje śmieci ma darmowy ich odbiór z domu. a za wszystko płacą Ci, którzy nie segregują :) -
Misiek
>Pasza napisał
>a, to juz inny problem.
>ale to się szybko zmienia, przybywa nowych pojemników.
>a problem segregacji jest świetnie rozwiązany w
>Milanówku(k. wa-wy)
>tam każdy kto segreguje śmieci ma darmowy ich odbiór z
>domu. a za wszystko płacą Ci, którzy nie segregują :)
też tak chcę.... :D