-
Anonim
hej! jakie greckie piosenki/ greckich wykonawców najbardziej lubicie? a bazouki lubicie?;) ja najbardziej lubie Elli Kokkinou:) poza tym jeszcze Nikosa Bertisa zwłaszcza taką pioseneczkę "Pame psyhi mou":) a Wy?? -
tho' memories fade..
-
Anonim
No nie ma to jak zorba:]:]
zwłaszcza jak się ją tańczy z mnóstwem ludzi <każdy sobie po nogach depcze>:D -
Anonim
a sciagnijcie sobie skads Going Through: "poso malakas eisai", albo hicior ostatniego lata "ginaikes"; )
nie ma to jak grecki hiphop <lol> :P
-
-
Anonim
Głównie te, chociaz mam mnóstwo piosenek, od razu mówię, że moga być błędy w pisowni!
M.IN.:
Nino" Kalimera",
Kati Garbi: Mia kardia tin exo, afto to kati, Ante Geia.
Anna Vissi: Sxizofreneia, Se Thelo, Den Me Agapas, TRAUMA.
Balandis: Tha se ksexasw.
Demis Roussos: Triki Triki.
Despina Vandi: GIA!!!!!, Stamata na mou
kolas, Ti kano moni mou, Xoris esena, Olo leipeis.
ELLI KOKKINOU: IME KALA, Pao Pao.
Melas: Sagapo.
Nana Mouskouri: Samiotisa.
One: moro mou.
Sakis Rouvas; -) Antexa, Disco girl, Mia zwh mazi, OLA KALA!!, TORA!, Shake it,
Stamatis Gonidis: H agapi mas.
SYRTAKi, a nie zorba; -)
Vassilis Karras: Den Parakalao
Niektóre starsze bardziej, inne mniej, ale ogólnie kocham większość piosenek tych wykonawców, a Kati Garbi widziałam sama na koncercie!! w Grecji w 03 roku; -) bajer, wszyscy tańczyli, śpiewali, bawili się, mali, duzi, starsi i młodzi! nie to co u nas... ale sami zapewne wiecie...
-
Anonim
ooo... widze, ze kolezanka dobrze zorientowana;) hmmm... sami wiemy:) Grecja to nie Polska:) na szczescie;) a co do greckiego HH to hit ostatnich wakacji to "Greek Lover";) polecam;) -
eska
-
Magitek
Despina Vandi i np "To koritsaki sou" :)))
i Pasxsalis Terzis "Mpros gremos",
Peggy Zhna "Eimai Kala" -
Ola Kala
-
W.
Ja strasznie kocham grecka muzyke!Znam tyyyyle utworów, aż trudno powiedziec co najbardziej... A z wykonawców to...yyy...moze Anna Vissi, Christos Dantis, Despina Vandi, Eirini Merkouri, Elena Paparizou, Peggy Zina, Giannis Verdis no i moi najukochansi: Stelios Rokkos i Sakis Rouvas... No i jeszcze kilku jest fajnych..ale juz nie pamietam...Znam wszystko co maja, wlacznie z niektorymi tekstami:)))) Nawet kiedys w 90%wiedziałam o czym spiewaja...
-
W.
a jak ktoś zechce posłuchać co tam nowego maja to goraco polecam stronke: http://www.e-radio.gr/
prawie wszystkie greckie radia:)) -
W.
-
Anonim
o bosh, tylko nie remos.... to taki grecki ricki martin tylko jeszcze "lepszy"....
bro [o ile to Ty pisales o greckim hh]: active member sciagnalem 2 kawalki i jeden jest taki sobie, drugi ciut lepszy, ale czekam na plytke, moze za pare dni do mnie przyjedzie :) -
kashmira
Cholera, w Grecji bardzo podobał mi sie jeden kawałek, ale nikt z tubylców nie pamiętał akurat nazwiska tego gościa...zanucić się tu nie da, a słow tez nie zacytuje...ech...a ta piosenka chodziła za mną cały czas:( tylko że tam wszytskie kawałki są do siebie podobne:)))
Dobre było radio ena:) -
Anonim
znalazlam piosenke sprzed lat; -) hahaa
Może to ta?
Balandis - To koritsaki mou
poso mu lipi... lalalala
-
Wiesiek
a mnie sie tam podobają inne hiciory, jak bylem kiedys piekny i mlody sluchalem Dandisa... to palio mou palto... -
Anonim
a mi ostatnio chodzi po głowce "T'allo Moy Miso" Stayrosa Kwnstantinya :] ładne:) i lubie sluchac Arion radio - http://www.arionradio.com/isite/hom... -
Anonim
A polecam Antonis Remos "Kardia mou min anisixis" zajebista:P
A wogóle większość Remosa jest niezłych:D -
Anonim
A ja mam kolejne typy;)
Charbel - se pira sovara
Peggy Zina- dioske tin pikra
stamatis gonidis - Exo petaxei
A poza tym to Sakis Rouvas wydał ostatnio dobrą płytkę:D i singiel z tej plytki Na m'agapas :) -
Maryś
właaaśnie! w ostatnie wakacje w radiu ciągle lecial taki kawałek..śpiewał go jakiś facet z babką. oczywiście tysiąc razy pojawiało się "sagapo" i na początku coś co brzmiało mniej więcej jak "Milanówek" :DD ogólnie taki lekko kiczowaty,romantyczno-dramatyc zny wydźwięk miał. nie znam greckiego,nie mam pojęcia jaki mógł być tytuł..db.mi się kojarzy ta pioseneczka.może ktoś z Was kojarzy? :) pozdrawiam.