Grafika reklamowa [2530]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Witam wszystkich! Szukałem, szukałem ale odp. na moje pytanie sie nie doszukalem, wiec zadaje je tu.

Pracowalem dotychczas na tablecie Pentagram XXL, czyli A4, ale od jakiegos czasu strasznie mnie wkurza, wyglada na to, ze sie rozkalibrowal, a moc czujnikow jakby sie pogorszyla.
    Chcialbym aby wypowiedzial sie ktos kto mial podobne przejscia z Pentagramem, oraz Ci z Was, ktorzy przesiedli sie z Pentagramu na Intuosa, ktorego zamierzam sobie w najblizszym czasie zakupic. Czy Intuos to w porownaniu z Pentagramem naprawde jakis potwor o niewyobrazalnych mozliwosciach, czy to zwykla przesada?
  • Anonim

Moze nie potwor ale bardzo dobry tablet i roznica w pracy wygodzie mozliwosciach plynnosci dokladnosci jest naprawde ogromna. Sa, pracuje na Intuosie 3 A5 naprawde wymiatajacy tablet. A dodatkowe przyciski naprawde sa pomocne. I naprawde warto wydac ta kase. Bo jak dlamnie kasa wydana na Pentagram to forsa wyrzucona w bloto. Wolalbym pracowac na Wacomie a6 niz nawet najwiekrzym pentagramie
  • Anonim

z mojego doswiadczenia : roznica miedzy intuosem3 a5 a pentagramem xl to mniej wiecej jak porownywac porshe do malucha.

roznica cenowa czterokrotna zaledwie - a mozliwosci niewiarygodnie rozne.

poza tym mmv juz 6ty miesiac wisi mi kase za projekt - takze pentagramom mowie stanowcze NIE.
  • Anonim

i o takie odpowiedzi mi chodzilo... powoli rozwiewacie moje watpliwosci... troche bylem zniesmaczony praca na pentagramie i jak sobie wyobrazalem, ze wywale 1500 zlotych i dalej bedzie podobnie to az mi sie zimno robilo...
  • Złork

mam w pracy pentagrama, linii prostej nie moge narysować, w domu mam stareńkiego intuosa i człowieku, to jest różnica jak między mieszkaniem w willi a mieszkaniem w kartonie.Pentagram obsysa.
  • oświadczyciel

z tym pentagramem xxxl to bylo tak ze wszyscy sie rzucili na duzy format i co najwazniejsze TANO. Ja na szczescie nie przekonalem sie jeszcze o jego WADACH ale to dlatego ze nie mialem mozliwosci rysowania na innym sprzecie. Jak uzbieram becel to zapodam sobie tego co tak zachwalacie; )
  • +fuzz+one+

bo to jest wyrazna kwestia i nie ma o czym moowic Tu mozna tylko klac - ozna sie zastanawiać czy na pierwszy tablet od razu kupować Intuosa czy może Graphire - ale jak już POTRZEBUJESZ i co za tym idzie umiesz - to tylko Intuos

PS

To jest potwór ...
    teraz w domu mam Intuosa w pracy takiegoż samego i już zaczynam odczuwać jak bardzo się ręka do niego wyrabia - On jest jak rakieta w ręku ligowego Tenisisty albo jak kij do Golfa musisz go wyczuc zeby w pełni zeń skorzystac (Ja naprzykład od razu zmieniam na miękką końcówke) ale od pierwszego razu czujesz ze masz doczynienia ze sprzętem najwyższej klasy

Czy to jest naprawde dobry sprzęt??

Niektóre żony moich kolegów sa o niego zazdrosne a lista hiperentuzjastycznych opinii tych którzy się z nim zetkneli jest długa jak przemówienie F. Castro.

Polecam
  • Anonim

ostatnio malego pentagramowego XLa zakupilem i moj plan jest taki : wybór między brakiem tabletu a pentagramem za małą kasę? wybieram pentagram (ktory musi mi starczyc na powiedzmy 6-12mcy). potem pentagram za grosze leci na allegro i kupujemy wacoma. i good.
  • Anonim

vogel - masz racje, ale to jest twoj przypadek - ja potrzebuje niezawodnego sprzetu, ktory wydajnie oszczedzi mi czasu ktory trace rysujac na papierze, skanujac - poprawiajac, a zabawa z pentagramem, bo nie moge tego inaczej nazwac przyprawiala mnie, poza duza strata czasu, o utrate nerwów.
  • Złork

pentagram=strata czasu, nerwów i ogłady towarzyskiej.nawet nie zauważasz kiedy zaczynasz ciągle kląć i walić ręką w stół z wkurwienia.
  • Samael

ja aktualnie stoje przed dylematem kupna tabletu i oczywiście pierwsza myśle to pentagram i takie temu podobne. ale kazdy odradza no i kwestia jest taka jaka jest alternatywa dla takiego tabletu w takim przedziale cenowym
  • +fuzz+one+

Od VOLITO pocąwszy na Grafajerze skończywszy

chyba że chcesz miec tablet DUUUUŻY
    i przedewszystkim chcesz mieć tablet Duuuuuuży
    jak kontrybas nie przymierzając

Bo jeżeli chcesz mięć mega ogromniasty Tablecioch (i ch** że cienki jak sik pająka) taaaaaaaki duuuuuuuży to tylko penatagram, albo poprostu metr na metr sklejki i śrubokręt z pomiarem napięcia w rączce - tez robi wrażenie na przechodniach też da rade na nim kwiatek postawić i tak samo nie nada sie do pracy w Fetyszopie

Pentagram, jest Tabletum dużi,
    Pentagram, nie jest Tabletum małi,

Pentagramu Kablu końcu krncąci fticzka,

pśrdku P'ntagrami płaszcziznu zwane "poli A3",
  • Złork

Fuzzy, odstaw ten syrop :P.Co do tabletu, kup graphire, średnia klasa cenowa, i właśnie taki jest.Nie ma tych wszystkich fetyszów które ma intuos, ale nie jest też drętwy jak volito.
  • Anonim

hmm ja pracowałem kiedys na pentagramie chyba a5 z piorkiem na kabelku, nie wiem co mnie podkusiło, żeby kupic pentagrama xxl. A4 dla moich zastosowań było do d.... Nie wiem czy był za dokładny, czy tak ch...wo działał ale narysowanie kółka które nie było kanciaste graniczyło z cudem. Ogólnie za duży, nieporęczny, tandetny. Wczoraj nabyłem Graphire 4 a6, posiedziałem chwile porysowałem, i jak dla mnie wypas. Musze sie znowu przyzwyczaic do małej powierzchni, bo mi ęka ucieka poza obszar, ale praca z nim to czysta rozkosz. Do rysunków które robie, wystarczy. Poza tym porównując ergonomiepentagram wacom to... nie ma co porównywać;)
  • Anonim

dziekuje Wam wszystkim pieknie... temat zchodzi troche na bok, ale dowiedziec sie mozna wielu ciekawych rzeczy... teraz jeszcze trzeba sprzeta kupic. czy ktos z Was mial problemy z Intuosem, jakies usterki tak ze trzeba go bylo reklamowac? Jest szansa kupic taniej, ale bez gwarancji - co o tym sadzicie?
  • Anonim

tablety wacoma tez sie zuzywaja, a skoro bez gwarancji to znaczy ze juz uzywany byl min 2 lata. jak juz wydawac kase to imho raz a dobrze (czyt. nowiutki sprzet) no chyba ze chodzi o taniej rzedu z 1400 na 400 zl :P
  • Anonim

no moze byc jeszcze taka opcja, ze tablet jest nowy, ale kupiony w USA np. - gwarancja niby jest ale mozna ja sobie do kieszeni wlozyc; -) a pytanie bylo serio - jak jest z ich ekspolatacja?
  • Plutonka

pracowalam na pentagramie A4, teraz mam intuosa A4... no i faktycznie roznica jest niewyobrazalna; ]

narazie nie wyeksploatowal mi sie, niestety moje ulubione twarde koncowki szybko sie zdzieraja, a zapasowe nie sa takie tanie :)
  • Anonim

MAM, wreszcie go mam! Kupiłem i mam nadzieję nie pożałuję. Już na pierwszy rzut oka robi dobre wrażenie, po zaprogramowaniu przycisków pod ulubione komendy i pierwszych pracach-testach jestem pod ogromnym wrażeniem, porównania Penatgramu i Intuosa jak Malucha i Maybacha, albo jak mieszkania w kartonie i w willi, może i smieszne ale nie do konca przesadzone, podrzucę coś z moich pierwszych koczków z intuosem, choć i tak czuję się dość pewnie - duzo czasu spędziłem z Pentagramem, ale prawdziwa przyjemność to dopiero teraz! Wszystkim pieknie dziękuję za dobre rady...
  • Anonim

ważne i to w miarę szybko, jak zwykle mam problem ze znalezieniem sterowników do pentagrama open xxl, ma ktoś może linka do jakiejś stronki gdzie owe mogą być??
  • 1
  • 2
| |

Wszystko o grafice użytkowej, kreacji wizerunku marki, itp, itd...

Fotki

Miejsca grona (0)