-
Judy
A w dzisiejszej prasie takie "nowinki" , satatystyki, oraz cudowne opinie, naszych przeuroczych, tolerancyjnych, otwartych internautów.
Pytanie było a propo tego, kogo nie chcemy miec za szefa:
I nie chcemy :
- polaka urodzonego w Afryce (czarni i mulaci fee..)
- żyd polak ("nie bedzie mna żyd kierował")
- rom albo arab ("juz lepeij na bezrobociu byc")
- 16% sopłeczeństwa nie chce geja za szefa.
Opinia jednej z internautek a propo szefowej lesbijki o której jakiś chlopak napisał (że jest dobra szefową i cieszy se ze dla niej pracuje) :
"..łatwo ci mowić ze dobra szefowa, skoro jestes facetem i nie jesteś obiektem jej huci.."
Zapraszam do lektury, gwarantuje że zmarznietym, rozszerzą sie naczynia krwioniosne a tym co zasypiaja podniesie ciesnienie :)
i http://praca.wp.pl/kat,18453,title,... -
Anonim
nie moge otworzyc :/
anyway, mozna sie domyslic zawartosci juz po prologu.
coz, swiat zawsze juz bedzie zroznicowany, i dobrze;)
pees. porazka. -
Judy
WP.pl gdzieś usuneło ten artykuł... wiec zapraszam do źródla czyli wyborczej
http://www.gazetawyborcza.pl/1,7524...
http://bi.gazeta.pl/im/8/4677/m4677...
Źródło: Gazeta wyborcza
"...Przygnębia poziom homofobii. Tylko 16 proc. Polaków dopuszcza geja lub lesbijkę jako szefa.
Wiele piszemy o homofobicznym pakcie milczenia: żyjcie w cieniu, a my damy wam spokój, najwyżej chuligan wrzaśnie: "Pedały do gazu". Jak to ujęła głowa państwa (jeszcze jako głowa stolicy): "Nie będzie publicznego propagowania homoseksualizmu. Ja im nie zabraniam demonstracji, jeśli będą je robić jako obywatele, a nie jako homoseksualiści".
Z sondażu wynika, że jest w nas, Polakach, coś więcej niż ten pakt milczenia. Są wrogość i wykluczanie. Pamiętacie, jak minister Giertych szurnął z pracy szefa ośrodka szkolącego za europejski podręcznik tolerancji, w którym proponowano, by zapraszać do szkół przedstawicieli organizacji gejowskich? Protestów nie było.
A jak Giertych ogłosił w Heidelbergu homofobiczną krucjatę w imieniu narodu? Aż 40 proc. Polaków (w ówczesnym sondażu "Gazety") zgodziło się, że "w Europie narasta propaganda homoseksualna, dociera do coraz młodszych dzieci i osłabia rodzinę", a 44 proc. - że "homoseksualiści są odchyleniem od prawa naturalnego".
Cóż jest winny facet, którego pociągają inni faceci? Kobieta, która zakochuje się w innej? Dlaczego nie może być moim, twoim szefem? W Islandii, społeczeństwie do niedawna zamkniętym i tradycyjnym, narodowy Kościół luterański udziela homoseksualistom ślubów - i jakoś morze nie zalało wyspy.."
"Ale 93 proc. rodaków uważa, że świr to świr. Do kierowania normalnymi Polakami nadaje się jeszcze mniej niż czarny, Żyd, Rom, a nawet - niż gej czy lesbijka. "
-
Anonim
ja znalazłam jeszcze lepszy artykuł...
http://www.wampiriada.org/content/v...
Zwróćcie uwagę na przedostatnie bezwzględne przeciwwskazanie...
Cholernie przykre i jestem ciekawa czym uzasadnione...
-
-
Judy
Usaadniane to było z dawnych czasów,(zwiekszonym ryzykiem przenoszenia chorób wenerycznych i AIDS).
Nie wiem czemu to sie tam dalej znajduje.
ja bylam juz kilka razy krew oddawać i i w zadnej ankiecie, kwestionariuszu który wypelnialam nie pamietam takiego pytania. NAwet jesli byla to napewno pisalam prawde, nikt mi nigdy nie zabronil oddawania krwi. Wiec smialo! -
est
stan przedzawałowy.
bardzo niepokojące statystyki.
nie wiem co powiedzieć. -
Nadiia Err
Osobiście brzydzę się lesbijkami.
Nie wyobrażam sobie, żeby moją szefową mogła być kobieta, która robi "to" z innymi kobietami..Poza tym wszystkie lesbijki to Żydówki, w dodatku chore na aids, więc te statystyki mnie cieszą. To znaczy, że Polacy to jednak mądry i rozsądny naród. -
kapryśna
Niezmiernie chcialabym skomentowac, tak jak chce, naprawde, ale otworzylam usta po przeczytaniu tego absurdu i zastanawia mnie tylko fakt tego czy takie rzeczy sa wpajane od dziecka i tym samym krag sie zatacza.
bezsensem bedzie tlumaczenie czegokolwiek jak sadze.
zreszta nikt chyba nie ma zamiaru bo to walka z wiatrakami.
Ksiezniczko znajdz swojego ksiecia i niech CIe nie obchodzi zycie innych.. lesbijek, badz nie-lesbijek. -
pLa$ti
ja jestem jej ksieciem; >
i ksiezniczke tez ma.
kaprysna,lap zarty.
co by robila tu jakas ksiezniczka z mw?; ) -
Anonim
-
kapryśna
>pLa$ti napisała:
>ja jestem jej ksieciem; >
>i ksiezniczke tez ma.
>
>kaprysna,lap zarty.
>co by robila tu jakas ksiezniczka z mw?; )
<wtopa>
dalam ciala xD
ale cholera nie weszlam na jej profil i nie spojrzalam xD
jestem uczulona i to dlatego; )
moja drazliwosc, wiecie mam trudne dni <co jest?>
xD -
Nadiia Err
iiihihihihi takiej radochy dawno nie miałam
:D:D:D:D:)))))))))))):):):):): ) -
kapryśna