★gmina lesbowo★ [406]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • szustoff .

„Ifigenia – moja siostra”

„Archetypiczna miłość siostry i brata zostaje przekuta w genderową opowieść o dzieciach z pokolenia techno, SMS i równouprawnienia płci. (...) Kawał agresywnego teatralnego mięcha.”
    Marta Kaźmierska
    Gazeta Wyborcza, Poznań

Najnowszy tekst młodego polskiego dramaturga Pawła Sali, w reżyserii jednego z najbardziej rozchwytywanych za granicą polskich twórców teatralnych Marcina Libra.

Tekst Sali to głębokie stadium relacji między nieżyjącą już siostrą, a pogrążonym w żałobie bracie. To historia skomplikowanych relacji między rodzeństwem, głębokiego oddania, sile miłości.

Muzykę do spektaklu skomponuje Digital Princezz, mało znana w Polsce, ale bardzo zdolna polska DJka pracująca głównie w Berlinie i Wielkiej Brytanii.

Spektakl będzie prezentowany w post-fabrycznej przestrzeni na Pradze w centrum artystycznym M25. „Ifigenia – moja siostra” jest pierwszą własną produkcją M25.

Przedpremierowe pokazy „Ifigenii” odbyły się na Festiwalu MASKI w Poznaniu porażając krytkę oraz widzów...

http://www.e-teatr.pl/pl/artykuly/1...

Dramaturg: Paweł Sala
    Reżyser, opracowanie tekstu: Marcin Liber
    Muzyka: Digital Princezz, Lubomir Kayanis Jędrasik
    Grają: EST- Przemysław Stippa, IFI - Aleksandra Bożek
    Ruch sceniczny: Paweł Mikołajczyk
    Video: Oczy Niebieskie
    Sponsor: Miasto St. Warszawa, Stowarzyszenie Le Madame
    Producent: Katarzyna Szustow
    Miejsce: M25
    Premiera: 2 grunia godz. 20.00
    Terminy: 3, 4, 6 grudnia godz. 20.00

Paweł Sala: dramaturg, reżyser, współpracownik TVP1. TVP2, Canal+, Teatru Polskiego Radia, stypendysta Ministerstwa Kultury, zapraszany do zamkniętych konkursów Teatru Starego, absolwent trzech fakultetów, Jedne z najciekawszych współczesny polskich dramaturgów.
    4-go listopada odbędzie się premiera sztuki "Ciemno wszędzie w Teatrze Starym w Krakowie.
    25-go w Laboratorium dramatu w Teatrze Narodowym w Warszawie odbędzie się pokaz "Heroiny", ktora jest moją autorską adaptacją powieści Tomasza Piątka, w mojej rezyserii.

Marcin Liber: twórca teatralny, aktor, reżyser, założyciel Teatru Usta Usta z Poznania, współtwórca przedstawień poznańskiego Teatru Biuro Podróży i Teatru Porywacze Ciał, współpracował z Teatrem Ósmego Dnia, Polskim Teatrem Tańca, zapraszany do udziału w ponad czterdziestu międzynarodowych festiwalach [min. Malta, Edynburg, od Singapuru aż po Kolumbię].
    19 listopada b.r. w Teatrze Dramatycznym w Warszawie pokazany zostanie spektakl poznańskiego Teatru 2xU „Erosino, 1/3 tryptyk: sex, drugs&rock’n’roll”

Maja "Miss Digital" aka Princezz ukończyła II stopień Państwowej Szkoły Muzycznej we Włocławku w klasie skrzypiec. W trakcie nauki gry na skrzypcach grała we włocławskiej orkiestrze kameralnej i jednocześnie śpiewała w chórze.
    Dziś jest polską dj-producentką z wykształceniem muzycznym i jedyną polską dziewczyną, która gra muzykę elektroniczną na żywo.
  • Anonim

ehhh...wszystko tak daleko się dzieje...
  • Ania

A CZY COS W OLSZTYNIE SIE DZIEJE ?? bo wawa daleko :(
  • szustoff .

Ania,
    Międzynarodowy Letni Festiwal Teatralny Na Pomostach
    Olsztyńskie Spotkania Teatralne
    Theatrum Orbis Terrarum
    Tydzień Młodego Teatru "Prolog"

takie to fetiwale masz
    jak sprzedasz nas to przyjedziemy :)

• Anonim

a katowice? :)))

• szustoff .

powinnismy byc na A'PART

poza tym:
    Festiwal Teatrów A Part
    Międzynarodowy Festiwal Teatralny
    Ogólnopolski Festiwal Sztuki Reżyserskiej
    Interpretacje Katowice

do roboty :)
  • Anonim

o jeny,szustoff:)
    to jestem zaskoczona...
    ok...macie jakiś projekt?coby mi go na maila wrzucić?
    drukne i rozreklamuje Was na pewno :)
  • Ania

tak tak wiem... no czasem tam gdzies sie pojawie :)))

a o tym sprzedawaniu to mozemy jeszcze pogadac :) pozdrawiam :)
  • eli

Aniu, no wiesz co, o rodzinne miasto pytasz?! wstyd nie wiedziec :P
  • Ania

wstydze sie ....:P
  • eli

:D
  • Ania

:P
  • est

szustow - motywuj, aktywizuj :) jak szukasz rąk do rpacy to ja mam dla Ciebie zawsze dwie :)
  • szustoff .

Est, zlotko
    wrzuc info o IFI na styczne
    16,17,18,19.01 godz 20.00

Ola powinna sie dziwczynom spodobac :)
  • GuenHG

odświeżam stare wątki :) he he heh