★gmina lesbowo★ [406]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • est

http://www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?...

i co wy na to?!

'trangenderową', litości. jedyny sluszny tekst to ten Ani, chociaz po bastylii chętnie bym pobiegała w lateksie; )
  • Anonim

"W Warszawie nie ma dzielnicy dla gejów i lesbijek, nie powstają dla nich księgarnie, nie drukuje się wysokonakładowej prasy"

Pierdolenie!!!
    Nie rozumiem, czemu niektórzy homoseksualiści chcą się na siłę odizolować od całego świata.
    Może powinny powstać dzielnice dla każdej mniejszości seksualnej, może np zoofile tez lepiej czuli by sie wśród swoich.
    Mi początkowo pomysł dzielnic dla homoseksualistów sie nawet podobał
    -dopoki nie wybrałam się do londyńskiego soho
    Geje pierdolą sie na ulicach, faceci poprzepierani w damskie patałaszki, większość ludzi prawie gołych. Brud, syf i malaria.
    To chyba nie świadczy o nas najlepiej.
  • Anonim

. jedyny sluszny tekst to ten Ani, chociaz po bastylii chętnie bym pobiegała w lateksie; )

tylko najgorsze jest to, ze ania wcale tak nie powiedziala, ta babka z ZW troche sobie pozmieniala...caly poziom ZW, nie pierwszy i nie ostatni raz zreszta
  • est

Pierniczku: soho jest bezdyskusyjnie zajebiste. przez roznorodnosc, przez otwartosc, przez kolory i zycie ktorym tetni. w warszawskich klubach geje tez sie pierdola i syf i malaria to bym raczej o toro itp powiedziala. kompleksy jakies czy co?! poza tym wypowiedz Twoja zawiera blad logiczny - nastepstwo zdan sugeruje ze uwazasz zoofili za mniejszosc seksualna, a mam nadzieje ze tak nie jest. w dzielnicach dla homos nie chodzi poza tym o to zeby jas oddzielic od swiata murem getta tylko zeby zwiekszyc szanse na spotkanie osob podobnych. w kraju szlachty i zascianka stworzenie takiego miejsca byloby rownoznaczne z wystawienie lgbt na odstrzal dresiarzom i innym fanatykom. poza tym mam nadzieje ze Twoje pogladay nie sa skrystalizowane.

saint of mine: nie czytuje ZW ale wierze na slowo. a co do manipulacji tekstem to nawet jesli nie powiedziala to jest to najsmaczniejsze zdanie w tym kiepskim artykule i trzeba sie do niego usmiechac. pozdrawiam Cie Alicjo.
  • soaring

jaka gazeta, taki poziom..
    ja nawet myślę, że oni nie umieją obiektywniej pisać. a przydałoby się.
  • est

ta dziewczynka co to pisała młoda i miała dobre chęci - znaczy pewnie się chciała wybić kontrowersyjnym tematem, ale jej nie wyszło, heh.

saint of mine (zapomniałam dodać że): a propo biegania po bastyli, to ja nawet nie wiem czy Ania lubi latex, wiec komentarz na wyrost. mea culpa.
  • Anonim

>est napisała:
    >Pierniczku: soho jest bezdyskusyjnie zajebiste.

Mogłabym długo na ten temat dyskutować.
    Oczywiście, w toruńskim klubie również jest brud i syf, a geje się pierdolą-ale w dark room'ie, nikt nie musi tego oglądać, baa oni nawet sami siebie nie widzą bo jest tak ciemno.
    Mnie ruszył ten obrazek, który widziałam na ulicach soho,a choć mimo młodego wieku widziałam już wiele.
    A co dopiero zwykłego przechodnia. Tymbardziej, że większość londyńczyków nie chce aby soho było uważane za dzielnice homoseksualistów. Przecież początkowo miała to być dzielnica rozrywki. Stąd pelno tych night club'ów, kin, szykownych restauracji.
    A niestety na ulicach widać tylko roznegliżowanych gejów i transwerstytów robiących sobie pokaz mody.

Wcześniej powiedziałam, że początkowo pomysł dzielnic dla homoseksualistów mi się podobał.
    Est rownież uważam, ze może to "zwiekszyc szanse na spotkanie osob podobnych. "- i to by było jedyne zdanie w Twojej wypowiedzi z którym się zgadzam:)
  • est

i dzięki bogu ze to zdań tych nie ma więcej bo już sie bałam że coś nas łączy (kiepski żart),a tak całkiem serio, to londyńska część emigracji pyta czy byłaś tam z jakąś wycieczką szkolną czy może trafiłaś do wyjątkowo kiepskiej knajpy. a może to faktycznie kwestia wieku, aaaaaaaaaaaa - geje są zepsuci, źli i zboczeni.
    dobrze że nigdy nie widziałaś żadnej imprezy s/m bo wtedy pewnie chwyciłabyś krucyfiks i poszła nawracać.
    co do polskich klubów i darkroomow, to nie wiem czy to serio takie fajne i bezpieczne ze nie wiesz kto Cię właśnie pieprzy. w londynie tak jak w toruniu i katmandu i amsterdamie i całej reszcie miast świata uprawianie sexu na ulicy jest uznane za nielegalne, wiec nie prawda jest to co mowisz. ze sie caluja i przytulaja, dziekibogu istnieja na tym swiecie szczesliwi wyzwoleni ludzie ktorzy nie wychowali sie w polsce i nie musza myslec ze wszystko co inne jest zle.
    poza tym jesli Ci mężczyźni dobrowolnie rezygnują ze statusu ludzi pierwszej kategorii w naszym patriarchalnym świecie żeby być gejami, to chyba nie nalezy ich tak drastycznie traktowac, co?!

o soho widzę czytałaś w przewodniku, ale wiesz, polska kiedyś miała być monarchią itp. transów uwielbiam.

i jedno mam Ci do powiedzenia - ci rozneglizowani geje i transwestyci ubrani lepiej niz polowa lasek ktore znam, to tez ludzie. i może to jak obrzydliwie niesprawiedliwe jest to co mówisz zrozumiesz, kiedy to do Ciebie idącej za rękę z dziewczyną podejdzie jakaś normalna dziewczynka i powie że to miasto miało być katolickie i hetero i że nie masz prawa. rozumiesz juz coś?!
  • Anonim

Żart faktycznie kiepski.

Ja nie czuję potrzeby trzymania się za rączkę z moimi partnerkami.
    Jeśli nawet taka sytuacja by miała miejsce to przypuszczam ze dla nikogo ten obraz nie byłby obrzydliwy,odrażający. Dla mnie widok dwoch facetów stojących tylko w różowych stringach, w ktorych jeszcze jeden drugiemu wkładał tam rączki i wykonywał nimi jednozanczne ruchy był. To niestety naprawde widzialam na ulicach londyńskiego soho, mozesz mi wierzyć lub nie.
    " geje są zepsuci, źli i zboczeni"- jeśłi uważasz, ze tak ich postrzegam to jesteś w błędzie. Geje to jedyni faceci z którymi potrafię obcować wiec bardzo cenię sobie relację z nimi. Baa, często nawet powtarzam, że mam z nimi lepszy kontakt niz z lesbijkami.
    A za transwestytami faktycznie nie przepadam. Drażnią mnie te wielkie męskie dłonie zakończone tipsami, pięcio centymetrowe sztuczne rzęsy przyklejone do powiek i na mój gust ubierają sie fatalnie. No ale chyba mam prawo do takiego zdania,hmmm??

A i jeśli tak bardzo Cię to interesuje to do soho nie wybrałam się z wycieczką szkolną. Takich na szczęście nie organizują.
  • est

zdruzgotała mnie Twoja odpowiedz.
    wiec skorzystaj prosze ze swojej mlodzienczej fantazji i wyobraz sobie ze tak jak dla Ciebie Ci kolesie, tak Ty dla kogos z niezrozumialych powodow mozesz byc obrzydliwa, ok?!
    nie jestes z druga kobieta ani mniej nieestetyczna, ani agresywna wizualnie niz dwoch mezczyzn. ludzi to obrzydza i bedzie obrzydzalo. nie wiem jak Ci to udowodnic poza praktycznym i realnym zyciem z chodzeniem po miejscach uzytku publicznego itp. a jesli sie tu nie zgodzisz, to moze mieszkasz w innym kraju niz reszta homos ktorych znam.

to co Ci sie wydaje nie ma znaczenia. w pl 'wydawalo mi sie ze' nie kupi Ci spokoju ani bezpieczenstwa.
    i nie zgrywaj fafarafy 'moich partnerek', ach ta liczba mnoga.
    uświadom sobie że masz mało latek, i że Ci sie wydaje za duzo. ze obrazasz pojecia, ludzi, sztandary pod ktorymi walczymy.
    ze mowisz protekcjonalnie o 'potrzebie chodzenia za raczke' i uzywasz slowa partnerka, bo jestes dzieckiem tego pokolenia bez wzorcow ktroemu daje sie zrobic papke z mozgu. bo co to za chlod i nienawisc i niezrozumienie i ograniczenie?! bo bycie lesbijka nie koreluje z byciem nietolerancyjnym, ograniczonym ignorantem.

Twoje relacje z gejami jednostkowymi mnie nie interesują skoro potrafisz obrazac ogół. no i męskie dłonie zakończone tipsami - co Cię to obchodzi?! masz prawo do wszystkiego, ma prawo Cię to drażnić, a ja mam prawo Ci powiedzieć co o tym myślę. myślę o tym źle!

zrozum prosze ze jako mniejszosc nieszanowana przez nikogo powinnismy byc solidarni. ze ludzie ktorych obrazasz sa od Ciebie starsi i to oni wywalczyli Ci wolnosc chociazby takich bzdurnych wypowiedzi. ze teraz nawet jesli nie potrzebujesz to mozesz isc z dziewczyna za reke srodkiem miasta. rozumiesz?!

przemysl to, prosze! bo swiat sie dla mnie konczy jak slysze takie bzdury z ust mlodej kobiety. pojdz na spotkanie transow, takie normalne robione przez lgbt i posluchaj tych ludzi, moze zrozumiesz jak trudne jest ich zycie. moze jednak pokolenie x ma w sobie sumienie i wrazliwosc. moze poczujesz ze zmiany swiadomosciowe w spoleczenstwie nie nastepuja same tylko jest to praca u podstaw. ze to my mamy uczyc tolerancji i sami musimy byc tolerancyjni. moze kiedys poczujesz ta dume jednosci z tymi ludzmi ktorych obrazasz.

zycze Ci tego z calego serca. i uszanuj to, ze jestem pewnie jedyna osoba ktora bedzie Ci to chciala wyjasnic, bo innym szkoda by czasu i energii.

powodzenia

• pLa$ti

"jestem pewnie jedyna osoba ktora bedzie Ci to chciala wyjasnic, bo innym szkoda by czasu i energii"

jakbys zgadla :*

• Anonim

Wtrace sie, poniewaz nie podoba mi sie ze przypisujesz jej poglady mlodemu wiekowi i niedoswiadczeniu. Ja jestem rocznik 89 czyli nawet wiekszy bachor niz ona. A szanuje i podziwiam osoby ktore staraja sie zeby nam bylo latwiej w tym spoleczenstwie.

Wiec, to jest raczej sprawa jej charakteru i ciemnoty; )

Tyle ode mnie.
  • ♥  dream*

cóż, można to traktować osobiście.

Artykuł kiepski, a moja dzielnica wychodzi na "nieprzyjazną homo" haha, jakoś jak czytałam o różnych "dyskryminacjach" na różnych forach to myślałam sobie: "ale ja mam szczęście, otaczają mnie tacy tolerancyjni ludzie", bywa.

każdy ma prawo do swoich poglądów i każdego co innego obrzydza, śmieszy mnietylko pogardliwe mówienie o trans kiedy samemu jest się lesbijką. to niedorzeczne. tacy się urodzili, jak my.

PS: myślę, że nam całkiem łatwo w tym społeczeństwie; -)
  • Anonim

Jak Ty potrafisz wszystko pięknie wyolbrzymiać:)
    To,że uznałam że geje i transwerstyci troche zbyt "pewnie" czują sie konkretnie na ulicach soho nie jest obrazą i nietolerancją.
    Spójrz, to Ty juz kilkakrotnie obraziłas mnie, bo wyrazilam swoje zdanie, do którego jak powiedziałaś mam prawo. Wiec o jakiej tolerancji Ty mi robisz wykład??
    Widzę,że bardzo lubisz moralizować młodszych od siebie. Mój młody wiek podkreśliłaś juz kilkakrotnie, choć założę się że nie jesteś dużo starsza. No ale skoro podnosi Ci to ego....
  • Anonim

Kazdy potrzebuje miejsca gdzie moze czuc sie soba i "pewnie".
  • ♥  dream*

ludzie mają to do siebie, że wymagając tolerancji od innych sami zapominają by tolerować odmienne poglądy.

btw. w soho czyli ich dzielnicy przed kim mają się ukrywać z okazywaniem sobie miłosci? Dobrze, że są takie miejsca gdzie można to zrobić bez skrępowania, jak normalni ludzie.
  • est

Pierniczku: moje ego jest adekwatne do mozliwości intelektu.
    co do wyolbrzymiania to jak widzisz nie tylko ja odniosłam wrażenie że za małymi komentarzami dużo się kryje. czy Cię obraziłam, kwestia dyskusyjna - tzn jeśli miałam rację i dałas się obrazić to tak.
    i wierz mi że moralizowanie nie bawi mnie nie troszki, ja mam po prostu słabszą psychikę niż reszta osób które to przeczytały i musiałam Ci powiedzieć co myślę licząc na to że może to coś zmieni.
    i tak, nie mam 30'stki, ale cos bedac w pl udalo mi sie zrobic dla spolecznosci lgbt, wiec slowa takich tupiacych nozka dziewczynek jak Ty dotykaja mnie osobiscie.

zaftig: i niech tak zostanie i cieszę się bardzo. i z tym młodym wiekiem to ja po prostu szukałam argumentu na obronę kolezanki, ale nie znalazłam.

pix: lovja :*** hehehe, dobre, nie?!; )
  • Pola

a ja na to:)
    branzowek w Warszawie mnostwo:) nawet polowy z tego nie ma np. w Basel. Mniejsze miasto to i potrzeby mniejsze:)
    ale zato wiecej mamy branzowych klubow sportowych i ksiegarni;P

• Anonim

>>
    >saint of mine (zapomniałam dodać że): a propo biegania po
    >bastyli, to ja nawet nie wiem czy Ania lubi latex, wiec
    >komentarz na wyrost. mea culpa.

nie lubi, zreszta nie powinno to miec dla ciebie zadnego znaczenia

• est

a pytałaś się czy aby na pewno?!; )
    podług Twojej woli, nie ma to dla mnie znaczenia.

ps. ładne zdjęcia z wakacji, odmłodniałaś.