★gmina lesbowo★ [406]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Malena

W przerwie w pracy tak sobie myslalam o mojej pierwszej milosci, o tym co czulam;) Teraz to mnie smieszy ale pamietam ze byla to dziewczyna z kolonii i chyba doskonale wiedziala ze mi sie podoba. Uwodzila mnie a pozniej robila zwrot by znalesc sie w innym towarzystwie;) Cale 2 miesiące po wakacjach o niej myślałam;) Co smieszniejsze spotkałam ja pozniej w innch okolicznosciach gdzie poznala mnie ze swoja siostra ( starsza o kilka lat ode mnie ) okazalo sie ze chodzi do liceum nad moja szkola podstawowa. Chodzilysmy na papierosa w ustronne miejsce i tam pierwszy raz calowalam sie z dziewczyna, wlasnie z nia, pocalowala mnie mowiac ze bardzo jej sie podobam. To bylo cos niesamowitego dla mnie i chodzilam do szkoly jak na skrzydlach byle ja spotkac. Juz nie pamietam jak to sie skonczylo;) ale bylo bardzo milo!hahaha
  • Anonim

pierwsza byla na pewno Pani Grazynka w przedszkolu.
    tak pieknie ukladala palce na ksiazce ktora nam czytala:)

Mamy kolezanka Jola pracowala w Teatrze Studio <pracuje nadal>
    wiec biegalam po Palacu Kultury i mowilam ze jestem ksiezniczka:)
    bardzo mi sie podobala, ale nie pamietam dlaczego:P

No i Magda byla moim patronem i opiekunem sportowym i duchowym.
    Rowniez kolezanka Mamy:P
    Nadal wyglada pieknie:)

A najwieksza? Oczywiscie moja Zona:)

• ciacho_dunskie

ja sie kochałam w narkomance;p
  • Stay

pierwsza milosc - a nie zauroczenie bo tego bylo sporo wczesniej - byla to kolezanka z klasy, zakochalam sie w niej chyba w 6 klasie i mnie trzymalo 3 lata, z tym ze to byla nieszczesliwa milosc;)) ona hetero i nic o moim uczuciu nie wiedziala, ja chyba nawet do niej jakiegos anonima z wyznaniem napisalam, byla troche w szoku;)))
    zakochana bylam 3 albo 4 lata, pisalam listy, wiersze, wrzucalam to do kosza;)) uroczo;))) haha
    i mimo wszystko w tym czasie jak mi uczucia slably niepodsycane to na krotkie chwile pojawialy sie inne obiekty westchnien - juz nie do konca platoniczne - byly buziaki:))
    dziwny trafi jednak chyba z 5 razy w okresie od 12 do 16 roku zycia to kobiety i to glownie hetero podrywaly mnie i inicjowaly np pocalunki;)) funny;) mowiac ze mam ladne oczy hahaha;))
    co wcale mi nie przeszkadzalo;))))

teraz jest najwazniejsza milosc w moim zyciu, najsilniejsza, i pierwszy raz w zyciu wiem ze to ta wlasnie - a nigdy tego nie czulam:))
  • Nadiia Err

a ja nie pamiętam, bo to było 11 lat temu i ona była pierwsza (tzn nie licząc tych dwóch pierwszych-pierwszych, ale to nic poważnego, aha i Agata w zerówce z którą gacie zdjemowałyśmy i sprawdzałyśmy czy aby mamy tak samo ..;), i tak wszystko zrobiła ona mi, tamta ,zanim sie zorientowałam! potem była, a potem poszła. a potem sie okazało że ich jest wiecej dużo i były i chciały. łzy ocierać moje.
    taka jest moja historia.
    wzruszyła mnie.
  • Anonim

Moja Miłość to miłość pełna bólu:(....złamała mi serce...złamała mi życie a ja nie mogę żyć bez mojego życia...ONA była i jest moim życiem choć nie potrzebuje mojej miłości...mówią że to zauroczenie że to minie ale ja wiem że to nieprawda...ciągle zajmuje moje myśli...natrętnie:(
  • Casandra

a ja w takiej jednej zakochalam sie miloscia najszczersza,najprawdziwsza i najglebsza juz prawie 30 lat temu i nie moge sie odkochac do dzis i juz pewnie ta milosc pozostanie az do smierci:))
  • Martini

to nie milosc, nie kochanie bylo, ale zalubienie przeogromne. nigdy w zyciu do nikogo nie czulam tyle sympatii. czuc bede zawsze, taka juz jestem...sentymentalna.
    odeszla i choc juz nie spacerujemy stoje i patrze na Jej slady...
  • Anonim

"odeszla i choc juz nie spacerujemy stoje i patrze na Jej slady..."
    tak bardzo może być blisko
  • Casandra

Jej dotyk nazawsze zapisal sie w mej pamieci...
  • dzifffka z naprzeciwka

pierwsza to była koleżanka ze szkoły dzięki której dotarło do mnie to czego tak bardzo się wypierałam... czyli to kim naprawdę jestem. i mimo, że nie widziałyśmy się jakieś hm. 3-4 lata to nadal mam do niej sentyment.
    zresztą ja w ogóle jakaś sentymentalna jestem. bo każda osoba z którą łączyło mnie coś więcej niż łóżko czy jakaś pusta relacja, zapisała we mnie jakieś wspomnienia niezwykle dla mnie ważne. każdy z tych osób wniosła coś do mojego życia i sprawiła(czy to dzięki złym czy to dobrym wspomnieniom), że nauczyłam się czegoś i wyciągnęłam wnioski.
    a największa?to ta która jest teraz. niby niemożna być niczego pewnym i wiedzieć wszystkiego...bla bla bla. to ja wiem, że to jest TO. skąd? po prostu to czuję każdą częścią mnie.
    amen.
  • Malena

Wczoraj spotkalam w Urzedzie dziewczyne w ktorej bylam w szkole podstawowej zakochana, nie widzialam jej tyle lat. Porozmawialysmy, bylo milo i sympatycznie. Pojawil sie cien dawnych emocji w postaci dreszczyku. MIlo czasami tak kogos spotkac;)
  • Pola

pani wychowawczyni na koloni w Slawnie.Piekna studentka WSP,bodajze z Gdanska.Bardzo mnie lubila ta Bogumila:)A ja aby jej zaimponowac zebralam wszystkie nagrody w konkurencjach sportowych i nawet recytowalam z wielkim przejeciem "Bagnet na bron" na jakiejs "wielkiej uroczystosc":) poraz pierwszy na scenie teatralnej:) Po powrocie do domu dostalam list milosny ,ale nie od Bogumily lecz zupelnie niespodziewanie od innej kolezanki z koloni hihi.