-
Anonim
Witam!
Czy ktoś z Was upiększał już swoją gitarę? Wiecie ile mniej więcej może kosztować taki zabieg i gdzie można poddać jemu gitarę w Warszawie i okolicach?
Ile może kosztować zwykłe pokrywanie odprysków?
W jaki sposób kładzie się zwykle lakier podczas takiego zabiegu? Czy zrywa się całą warstwę, część, czy lakier na lakier?
Jestem ciekaw wszystkiego co macie do powiedzenia na ten temat.
Pozdrawiam! -
Figlarz
gitara nie ma ładnie wyglądać, tylko brzmieć. graj ładnie, to i gitara będzie się ładniejsza wydawać :)
lepiej ten czas, który byś poświęcił na artwork poświęć na ćwiczenie gry:> -
-
Anonim
Właśnie takiego odzewu miałem nadzieję nie dostać... To grono naprawdę zeszło już na psy :P O nic nie można się zapytać :P W majówkę spadło na moją gitarę duże przęsło szafy. Ibanezowskie dodatkowe siodełko za siodełkiem z blokadą zostało zerwane i trzymało się tylko na jednej śrubce, bo druga złamała się w gwincie. Na główce widoczny jest dość nieładny odprysk i dwa puste otwory po śrubach. Stąd moje zainteresowanie tematem, bo może się okazać, że przy stosunkowo niewielkim wydatku można pozbyć się odprysku i wypełnić dziury po śrubach.
Cheers -
-
Figlarz
-
>Osyt napisał
>Właśnie takiego odzewu miałem nadzieję nie dostać... To
>grono naprawdę zeszło już na psy :P O nic nie można się
>zapytać :P W majówkę spadło na moją gitarę duże
>przęsło szafy. Ibanezowskie dodatkowe siodełko za
>siodełkiem z blokadą zostało zerwane i trzymało się
>tylko na jednej śrubce, bo druga złamała się w gwincie.
>Na główce widoczny jest dość nieładny odprysk i dwa
>puste otwory po śrubach. Stąd moje zainteresowanie
>tematem, bo może się okazać, że przy stosunkowo
>niewielkim wydatku można pozbyć się odprysku i wypełnić
>dziury po śrubach.
>
>Cheers
moj tekst byl do figlarza. wyluzuj:)
uwazam, ze gitarki powinny byc ladne. a przynajmniej ladne dla grajacego na nich. wtedy przyjemniej trzyma sie je w reku i czesciej po nie siega. a ci co chca byc hardkorowi i miec "surowe wioslo" hardkorowego hardkorowca niech graja na nodze od stolu;)
-
Anonim
>Osyt napisał
>[...]
zdjęcia? A co do wypełniania... Jakbyś się nie starał, i tak będzie widać IMO...
-
Anonim
Właśnie dlatego, zamiast zwykłego wypełniania zastanawiam się nad zrobieniem artworka np. tylko po obrzeżach korpusu i główki -
-
Figlarz
>Sit napisał
>i teraz np. Bogusław Teryks wyrwałby ci przyrodzenie
trochę się do niego przywiązałem, więc wolałbym nie... a ten pan to kto?