-
.raksO
nie to zeby mnie to obchodziło ale stwierdziłem ze wam sie przyda ten topic :] -
Anonim
-
CODE NAME - MALIH
-
Anonim
<ściana> no wez polski to po prostu prościejszy (jak ja lubie to slowo :) ) niz gimnazjalny bedzie ,teoretycznie; ) -
-
CODE NAME - MALIH
Z polaka to ja mam 20/20 więc wiem ale Angol to zupełna porażka CKE....za to co ja tam powiedziałem 19 pkt !?!?! To jest śmieszne.... -
Anonim
no coz tak bywa , u mnie dziwczynka ktora jest ,delikatnie mowiac, przykladem debilizmu miala 15 z polskiego i tez sporo z anglika :/ , takie zycie ,tralalalala -
CODE NAME - MALIH
Life is brutal ......ale popatrz na to z punktu widzenia osoby 3 . Z taką ilością punktów to sobie na luzie zdamy na np: SGH . A jak nam zrobią testy no to zaliczą niezły zgon umysłowy. Mam kolesia co to po angielsku nic nie czaił (nawet I'am nie umiał przeczytać) i zdał....nauczyciele w komisji to anioły miłosierdzia... -
Anonim
-
CODE NAME - MALIH
Ale bez przesady .Takigo jełopa puścili ,a fajnej...znaczy się mądrej i uzdolnionej dziewczyny nie ?! To jakaś paranoja.... -
Grono.Net
Po pierwsze to ustne, przynajmniej na te bardziej humanistyczne kierunki, nie odgrywaja zadnej roli. Zwyczajnie, szkoly wyliczajac punkty dla kazdego ucznia biora tylko pisemne. I dobrze.
Dobrze, bo jak widac ustne nie sa sprawiedliwe. Kolega z klasy dostal pytania o to do kogo wracal Odys i kto jest bohaterem Sonetow Krymskich :-DDD
Ja swoich wynikow nie podam bo jeszcze nic nie zdawalem :-) -
Anonim
Przecież ogólną ideą nowej matury jest zaliczona matura przez każdego. Niestety zdany egzamin wcale nie gwarantuje miejsca na wymarzonym kierunku. Maturzystów jest kilka tysięcy, a miejsc dużo, dużo mniej. Więc radzę się nie cieszyć tak bardzo, bo nowa matura -nieźle zamąci, a jej skutki będą nas kosztować wiele nerwów podczas rekrutacji na studia... -
aesiaes
wiecie co? Ja wam cos powiem...pieprze ta mature!!! ustne egzaminy sa po prostu smieszne...smieszne,bo mialy byc obiektywne... a jak czytam wasze wypowiedzi to mi sie lzy w oczach kreca...nie z zazdrosci tylko z zalu ze te egzaminy w ogole sa...U mnie zeby dostac jebane 6 pkt z polskiego trzeba bylo miec prace przygotowana na najwyzszym poziomie...dziewczyna ktora 6 z polaka ma na swiadectwie ( u mnie w klasie) dostala z tego 10 pkt. Ja sie nie pochwale bo jeszcze gorzej mi poszlo:( zaliczylam na 6 pkt i przy tej komisji co mialam wierzcie mi ze chwala Bogu ze w ogole to zdalam :( i cale szczescie ze te ustne nie sa brane pod uwage na studiach...bo mowa o sprawiedliwosci i obiektywizmie w kontekscie tej matury jednym wielkim malo smiesznym zartem. To tyle , wylalam swojego zala :) -
CODE NAME - MALIH
-
Anonim
noi wlasnie humorek jest wazny :)
ja tylko moge dodac ze nasza komisja zalamuje , facet patrze spod bywa,robi zdjecia lub bawi sie aparatem, a u jednego kolegi z klasy (w czasie gdy ob mowil prezentation) po prostu wyszedl ,bo pinezek potrzebowal , sweet :/ -
CODE NAME - MALIH
u mnie 1/3 komisji spała ,a 2/3 gadały .A jak mówiłem jakieś trudne słowo to zaraz gały na mnie wlepiały . Najgorzej było pod koniec . Nie mogły się doczekać chyba aż skończę to zaczęły kiwać głowami a'la "Noc w Roxbury" ....już gorzej to chyba nie można było trafić u mnie w budzie... -
Anonim
-
CODE NAME - MALIH
taa wiem ,że ja mam zawsze pod górkę . Chyba wolałbym by mnie Zielińska pytała ( dla tych co byli w Bryle to wiedzą o którą mi chodzi). Tam to chyba 6 osób nie zdało bo " komisja uznała iż to był dialog w ich stronę" (sic!) -
aesiaes
heh,u mnie ponoc nie zdali bo mieli prace nie na temat...kurna jak mozna uznac ze np.kumpela miala motyw dziecka w literaturze...mowila jakby nie bylo o dziecku a nie o jakis sloniach na scianie...i ze ma prace nie na temat??!!i jak to sie stalo ze babsztyl od polskiego jej zaliczyl i przyjal bibliografie i plan pracy,a potem uwalil na maturze bo nie na temat??szkoda slow...:( poza tym przy tak skonstruowanej punktacji na tej maturze spokojnie mozna bylo postawic te zaliczjace 6 pkt..no ale jak ktos lubi uczniow upi**dalac to mozna postawic 2 pkt na 20 za cala prezentacje....zupelnie jakby mowila o kolorowych slonikach jak wczesniej wspomnialam i to w jezyku suazi a nie polskim...ehh dajcie spokoj,u mnie w szkole sie takie rzeczy dzialy ze to tragedia,nie ma co,bedziemy robic afere...w koncu dabrowski medialna szkola jest :) -
Anonim
ja z nagielskiego (rozszerzony) i polskiego dostałam po 85% i zadowolona jestem; chociaż przy moim temacie o utopiach na polskim komisja patrzyła na mnie z miną pełnego niezrozumienia - -' -
Anonim