GiK PW 2008-3008 [135]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Wojtek

Zapisy na lektoraty tematyczne organizowane przez Studium Języków Obcych
    w sem. zimowym 2009/2010 w dniach 10-30.09.2009 odbędą się WYŁĄCZNIE
    przez internet. W danym semestrze student może zapisać się tylko na
    jeden lektorat tematyczny.
    Informacja dotyczy studentów, którzy zdali egzamin B2.

http://www.sjo.pw.edu.pl/LT_glowna....

Taką informację dostałem.

Odnośnie tego wszystkiego nic nie wiem, ani jakie są terminy ani co, zdurnieć można, czy jak mam FCE to mam płacić czy nie, bo FCE to nie B2, co mam zrobic z pozostałymi 30 godzinami, jak sie zapisać na inny język jeszcze dodatkowo? Wie ktoś może?
  • abcd abcd

zapisac sie na dodatkowy jezyk mozna zdaje sie na poczatku pazdziernika u lektorow
  • Potra 10Cham

wpis egzaminu B2 możesz uzyskać na podstawie FCE, jutro(tzn dzisiaj 16.09) na pewno możesz to zrobić, nie wiem jak z innymi terminami
  • Daegurth

Te zapisy przez internet są tylko dla tych, co chcą kontynuować naukę w języku, z którego zdali B2, albo czują się na siłach, by zacząć na poziomie zaawansowanym inny język. Jeśli chce się zacząć naukę innego języka od podstaw (a w każdym razie nie jako zaawansowany), to tak jak pisała Marta, trzeba się zapisać osobiście u lektorów na początku października (listy, do kogo się zgłaszać w przypadku konkretnego języka powinny wisieć przy dziekanacie i sekretariacie SJO).
  • Wojtek

wpis już mam z FCE z zeszłego roku, nie wiem czy dla formalności muszą go przepisać, czy po prostu jak stanął raz to już stoi po wsze czasy; ) I zapisałem się na angielski dla geodezji i kartografii w tym systemie. Dodatkowo chciałbym sie zapisać na jakiś hiszpański albo włoski od podstaw, od zera, coś tak dla rozwijania mózgu a nóż widelec mi sie spodoba i dzięki temu bede miał uzupełnione pozostałe 30 godzin; ) Dobrze rozumuję czy coś nakićkałem?
  • Daegurth

Naćkałeś chyba, bo mamy 30h/semestr i jeszcze dwa semestry nauki. Czyli w tym semestrze angielski, a dopiero w przyszłym hiszpański. No chyba, że chcesz płacić, to wtedy możesz już w tym hiszpański. Przynajmniej ja to tak rozumiem.
    I jeśli już wpisali ci zaliczenie B2 na podstawie FCE, to masz już to do końca studiów, jeden wpis wystarczy.
  • martka

a nie mamy 60 h na semestr? mam identyczną sytuację jak Wojtek i myślałam, że da radę 2 języki normalnie pociągnąć....
  • Daegurth

Ach racja, mój błąd, wyższa matematyka i te sprawy; ) Faktycznie jest 60h. No to nie powinno być problemów z pociągnięciem dwóch języków, o ile będą grupy mające 2h tygodniowo w tym drugim języku.

Chociaż pozostaje jeszcze kwestia oceny, bo wpis trzeba mieć jeden. Średnia? Wyższa ocena? W sumie tutaj to już u dziekana Chmiela lub w SJO trzeba by było się dowiedzieć.
  • Wojtek

u mnie w grupie Kasia chodzila chyba na dwa jezyki kazdy po 30 h, skontaktuję się z nią jakoś; )
  • just like heaven :D

a ja mam pytanie. Jak wy się zapisujecie na te języki skoro tam są podane konkretne dni i godziny trwania zajęć a my przecież nie mamy jeszcze planu? Co potem jak się okaże że dany lektorat na jaki się zapisujemy nie pasuje?
  • gruber

i po co było zdawać B2?; P
    Ja nie zdałem i nie mam tych problemów; ]
    <lol>
  • abcd abcd

jak techniczny będzie się pokrywał z ważnymi zajęciami, to się wówczas z niego trzeba będzie wypisać:P a na FAQ piszą, że dla każdego wydziału jest to ustalane indywidualnie czy gdy chodzi sie na 2języki to jest brana średnia czy wpisywane są obie oceny:)
  • Wojtek

zdurnieć można :> pewnie dwie, bo co? podpis też bedzie pół jednego lektora a pół drugiego?:P
  • abcd abcd

jeden na drugim :D
  • Wojtek

no albo :D:D:D
  • Anonim

Zapisujcie się na ten lektorat ( pasuje dla 3b 4a 4b 5a) http://www.sjo.pw.edu.pl/stuff/zima... zapisujcie się, bo jak nie będzie 12 osób to go nie utworzą. :)
  • # Domi #

Jeśli chodzi o 2 języki równocześnie to ja w zeszłym semestrze chodziłam na 2 zajęcia z francuskiego po 2h każdy bo nie było opcji czterogodzinnej, więc de facto chodziłam na 2 niezależne lektoraty.
    A co do zapisywania to w zeszłym semestrze to było tak, że były wyznaczone 3 dni dyżurów kiedy sie można było zapisywać ale podczas zajęć też się można było dopisać do listy. Ba, przez jakieś półtora miesiąca jeszcze można było się zapisywać...
    A oceny mam 2. W indeksie w dwóch rubrykach a na karcie po prostu podzieili okienko na pół.
  • Wojtek

a ja zapisałem sie na ten angielski co podał Stepan, przynajmniej nie koliduje czasowo i juz jest 13 osob, oby nikt nie zrezygnował <modli się> I mówisz Domi, że najlepiej dowiedziec się gdzie są zajęcia z naszego upatrzonego języka i po prostu wbić nań bezpardonowo?:P
  • # Domi #

Nie wiem jak to jest z angielskim, ale z francuskim nie ma z tym najmniejszego problemu. Przynajmniej nie było w zeszłym semestrze; P
  • madzia'S

a mi nic nie pasuje! a jak już coś czasowo pasuje, to nie ma miejsc..!
  • 1
  • 2
| |

Politechnika Warszawska, Geodezja i Kartografia

Zapisz się do klasy

Strona 1/12

Katarzyna Puławska

Katasza

Ewe Ewe:D

Anonim

Karolina

Anonim