-
Daegurth
W tym roku brali też ludzi ze zdaną geografią (współczynnik 0,5), informatyką (współczynnik 0,75) oraz chemią (współczynnik 0,25); )
-
>Daegurth napisał
> chemią (współczynnik 0,25); )
chemia?!
to chyba ze na gospodarce sie przydaje;)
-
dmckmh
A powiedzcie mi dlaczego informatyka przy geodezji jest wyzej punktowana niz geografia?? -
-
Daegurth
Też :P Skrót zasad przyjęć: http://tinyurl.com/5ao75b
GP: matma, geografia, wos 1; fizyka, chemia, informatyka, biologia 0,75.
Edit: re. up - bo informatyki więcej masz niż geografii. Zagadnień czysto geograficznych jest naprawdę mało. -
● Domin ●
zgadza się, informatyki są 3 semestry + jeszcze obliczenia w excelu na prawie każdym przedmiocie -
Anonim
A poza tym informatyka to glównie matematyka, a to uczy myślenia i 'radzenia sobie' podczas gdy geografia to głównie zakuta wiedza. -
dmckmh
O informatyce to nawet nie mysle, cisne matme rozszerzona, fizyke i angielski podstawe. Jak sie dostane to bedzie git. -
Aga:)
hejka;) może mi ktoś powiedzieć czy matma rozszerzona i gegra na podstawie wystarczy? a i czy są jakieś egzaminy wstępne no i czy rysunek jest ważny;) z góry dzięki;)
-
abcd abcd
ja zdawałam geografię rozszerzoną:)
Aga:) -> z podstawową geografią masz szczerze mówiąc małe szanse, bo zakładając że zdasz wszystko na 100% (w tym rozsz ang) to możesz uzyskać 150 na 225 możliwych, a jak już wcześniej wspominałam próg po drugiej rekrutacji wynosił 130pkt;>
zresztą rozszerzona geografia wbrew pozorom jest o wiele łatwiejsza, więc nie wiem czemu nie miałabyś podjąć się rozszerzonej:) -
dmckmh
Wlasnie co to sa te rekrutacje pierwsze, drugie, trzecie?? O co w tym chodzi?? -
Małgośka
> A powiedzcie mi dlaczego informatyka przy geodezji jest wyzej punktowana niz geografia??
Nie wiem dlaczego wszystkim (a przynajmniej zdecydowanej większości) geodezja kojarzy się z geografią? Przez to "geo-" na początku? Geografii jest naprawdę niewiele. Tylko glebki, geomorfologia i podstawy nauk o ziemi. No nic...przyjdziecie, samo ocenicie :) -
abcd abcd
już tłumaczę:)
na pw możesz składać na 5 kierunków, układasz je wg preferencji, gdzie chcesz się najbardziej dostać. dam po sobie, na 1.miejscu miałam geodezję, na 2. gospodarkę przestrzenną.
za 1.rekrutacją zabrakło mi punktów do geodezji i wylądowałam na gospodarce. wówczas składa się papiery czy chce się tam iść czy nie. jeśli nie to zwalnia się miejsce na kolejną rekrutację. ja złożyłam. w 2. rekrutacji było już wystarczająco dużo wolnych miejsc bym mogła wskoczyć na geodezję. automatycznie zwolniłam komuś miejsce na gospodarce, więc tam powstaje wolne miejsce na 3.rekrutacje;)
jasne?:P -
dmckmh
Czyli chodzi o to ze po 1 rekrutacji ktos kto sie dostal na ta geodezje zrezygnowal z niej i zwolnil miejsce?? -
-
● Domin ●
-
abcd abcd
dokładnie;) i miejsce to zajmują następne osoby z kolejki, czyli automatycznie próg się obniża;p -
piket
-
¤ A. gie ¤
a czy matma podstawowa jest brana pod uwagę, czy konieczna jest rozszerzona? -
abcd abcd
oczywiście że jest brana pod uwagę! tylko podstawa (ogółem) ma o połowę mniejszy przelicznik :) i nie opłaca się jej zdawać:P -
Ziom www.humbaki.republika.pl
jesli chodzi o pw to lepsza podstawowa niz zadna, ale nie wiem czy jest duzo kierunkow na ktore starcza podstawa - jakby nie patrzac z rozszerzona sa wieksze szanse. nawet jesli zdasz podstawe na 100% to i tak dostajesz tylko 50% tego. -
¤ A. gie ¤