-
Martka
masz racje-nie moge spac po nocach...
nie wiem gdzie widzisz panike skoro pisze ze nie jestem zwolenniczka tych kursow. Piszac ze w LO mialam nauczyciela do niczego nijak sie ma do tego co Ty napisales. Poza tym nie widze nic zlego w tym, ze pytam o opinie innych-jakby nie bylo jest to grono, to tez ludzie dyskutuja. -
Siemion
co do kursów przygotowawczych ... to osobiście sam do takowych podchodziłem ... acz u mnie one były jeszcze w ostatnim sem LO organizowane .. wiec wakacji nie zabierały ...<ale ja to jeszcze stara rekrutacja .. to mogę się nie znać> mi osobiście pomogły zwłaszcza że startowałem na PW po profilu administracyjnym ... gdzie matmy za dużo nie mieliśmy.
co do przetrwania piewrwszego sem ..... różne są metody ... jedni preferują zakuwanie dniami i nocani <nie ja; P> ... inni bazują na kolegach i ich pomocy < również nie ja> ... a jeszcze inni ... zaliczają do bulu <to ja; P>...z maty pisałem w sumie jakieś 6 kolosów <norma to 2> ... a i tak skończyło się na spędzie ... ale dało się przeżyć; )
w każdym razie jak już wczesniej ktoś mówił.... przetrwasz 1wszy sem <nie ważne którym sposobem> to już jesteś w domciu ... i własciwie trzeba się postarać już żeby Cię na dobre wywalili ... co najwyżej roczej umoczysz; )
pozdro - od prawie mgr inż; P -
Siemion
p.s.... a co do nauki do sesji .... to darujcie sobie jakieś buwy czy wogóle książki .... starczają notatki i przodki; )
jedyna książka jaką kiedykolwiek będziecie potrzebować ... to geodezja wyższa śp Czarneckiego .... biblia geodetów <zwłaszcza jak traficie na Margasia> -
-
● Domin ●
To jedyna książka, którą mam w domu i nie z biblioteki; ) Potrzebna dopiero od 2 roku. -
!!!(J)!!!
A sluchajcie te badania to sie robi obojewtne w jakiej przychodni czy jest jakas ich lista?:) -
Daegurth
W tych zrobią za darmo, jak masz skierowanie z uczelni: http://www.pw.edu.pl/content/downlo... W innych mogą, aczkolwiek nie muszą chcieć opłat za wykonanie badań. -
dmckmh
Siemanko! Orientujecie sie moze od ilu punktow przyjmowali na Gik?? Chce cisnac na to w przyszlym roku ale nie wiem czy dam rade. z gory dzieki. -
abcd abcd
przy drugiej rekrutacji próg wynosił 140pkt. nie wiem jak było potem, bo mnie to nie interesowało:P -
dmckmh
-
abcd abcd
tak, było 152 chyba przy pierwszej:) ale i tak liczą się punkty z tej ostatniej rekrutacji, bo ważne by się w ogóle dostać a nie za pierwszym zamachem;) -
dmckmh
-
abcd abcd
sorry, pokiełbasiło mi się:) 142 było przy pierwszej, 130 przy drugiej;)
ja matmę, geografię i ang rozszerzone:) -
dmckmh
Oooo to mi ulzylo bo nie wiem czy bym uciupal na 140... Nie wiem wogole co zdawac, na bank matme rozszerzona i tak mysle nad fizyka podstawa i angielski podstawa plus do tego geografia rozszerzenie, bo chyba zwracaj uwage na takie przedmioty mimo ze 3 sie licza?? Mysle tez nad fizyka rozszerzona, ale jestem z niej zielony i nie wiem moze orientujesz sie albo ktos czy np da sie opanowac tak material, zeby zdac to to na 50 - 60%?? -
-
Siemion
-
dmckmh
No tez bym wolal egzaminy na uczelni, ale bida jest to trzeba cisnac. I co wedlug Was lepiej zdawac, te 3 przedmioty: matma rozszerzona fizyka podstawa, angielski podstawa i dodatkowo geografia rozszerzona (tak nie w tych trzech liczonych przedmiotach) czy zamiast fizyki podstawy to geografie rozszerzona i angielski rozszerzony?(juz bez fizyki) W sumie na to samo wychodzi punktacyjnie, ale na co lepiej patrza na geografie rozszerzona czy fizyke podstawy? elo -
Anonim
Jeśli patrzeć przez pryzmat wiedzy to mimo wszystko chyba jednak fizyka. Trochę zagadnień z nią związanych się ciągle gdzies tu przewija, a geografia to tylko epizodycznie na jakichś glebkach albo jakichś banalnych przedmiotach pokroju geomorfologii... -
abcd abcd
generalnie mówi się, że im więcej przedmiotów zdajesz to z tym gorszą jakością;) zdaje się, że jak będziesz zdawał i fiz i geo to do rekrutacji wezmą ci ten przedmiot, który da ci więcej punktów.;)
więc decyzja zależy od ciebie. bo podstawowa fizyka ma ten sam przelicznik co rozszerzona geografia. zastanów się czy na inne kierunki (na wypadek gdyby nie udało się na geodezje) na które bedziesz skladal wymagaja fiz czy geo;) -
nie ma mnie
Mam pytanko.
Czy dostał się ktoś na gik z rozsz. geografią ? Bo chcę zdawać właśnie ten przedmiot i obawiam się ,że z powodu kiepskiego przelicznika się nie dostanę.Słyszałem ,że dostały się głównie osoby z fizyką. -
Adik
Z tego co mi wiadomo to zdając geografie zamiast fizyki miałbyś jedynie punkty za matematykę więc bardziej opłacałoby Ci się zdać słabo fizykę i dostać jakiekolwiek punkty. -
● Domin ●
to za naszych czasów tak było, teraz podobno geografia się liczy
chyba nawet w tym temacie ktoś pisał o przelicznikach,
jeśli się nie mylę, to kilka stron wczesniej trzeba przewertować, a jak nie, to jeszcze na stronie http://www.gik.pw.edu.pl poszukać