Geodezja PW Warszawa [1212]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Chcialbym sie Was zapytac o rekrutacje na geodezji...
    Jakie przedmioty są brane pod uwage (chodzi mi o nowa mature) bo szlyszalem ze GEOGRAFII nie uwzglednia sie w rekrutacji? Bede bardzo wdzieczny za ta informacji bo na stronie PW nie moglem znalezc:(

• lehu

fiza i matma tylko.
  • Anonim

DZIEKI:)
  • << Asia>>

Jak powiedział kolega, na geodezję i kartografię trzeba mieć matmę i fizę. Ale już na gospodarkę przestrzenną matmę i język obcy.
  • KA(L)KU(L)ATOR ...

W 2005 chyba 62, w 2004 chyba 74. Ogólnie to dziwne, taki fajny wydział ,a ktoś dostaje 1 pkt z fizyki i sie dostaje;)
  • << Asia>>

Wystarczyło mi 90 pkt z matmy, więc po co jakieś punkty z fizyki??
    Ogólnie świetny wydział - polecam.
    Ilość wymaganych punktów oscyluje w granicach 60-70 parę (malutko).
  • Cema

A jak jest z ta rekrutacja na gospodarke, matma i obcy maja taka sama "wage", czy matma jest punktowana wyzej??
  • Anonim

A więc znowu Cię podbuduję ponieważ dziewczyn jest ok 50 %... czyli sądzę że nie powinieneś narzekać...;) gdyż jest to sama "kobieca śmietanka" Politechniczna :D
  • pienio

Swieta prawda anno:D tak jakos zagladalem zagladalem no i ilosc kobiet robi wrazenie,nawet stojac pod dziekanatem w kolejce wiekszosc to byly dziewczyny,a moze to byl taki dzien; ) co do smietanki czyli urody hmm, :D jak na politechnike cudownie,w sumie najlepiej z calej naszej uczelni
  • Anonim

a co wyzej zamieszczonego pytania o gospodarke przestrzenna to matematyka i jezyk pkt za tak samo niema podziału:) a co do progu to potrzeba okolo 50 pkt :) i naprawde dziewczyny u nas na wydziale sa miód malina :P polecam gorąco :)
  • .

a co do samych zajec...cisna ostro czy uczycie sie raz na jakis czas na niektore cwiczenia??
    i jakie wogole sa przedmioty??
    pytania skierowane do gospodarki i geodezji; ]
  • Cema

A teraz juz chyba ostatnie pytanie skierowane do gospodarki... Jak Wy napisaliscie mature?? Za ang mozna uzyskac 50 pkt, a za matme 100 pkt... Ang poszedl mi mniej wiecej +90% podst i ok 70-80% rozsz, ale troche boje sie o wynik matmy... W zeszlym roku wystarczylo 50 pkt, a nie wiecie ile bedzie w tym roku?? Nie wzroslo przypadkiem zainteresowanie??
  • nietoperek

Tutaj to istna ruletka :D Wszystko zależy od prowadzącego, ale do 3 roku nie narzekałam na zbytnie zajmowanie czasu przez uczelnię. Od czasu do czasu trzeba było zrobić jakieś ćwiczenia, nauczyć sie na kolosa, ale dało sie przeżyć.
    Teraz na 3 roku, troszke gorzej, bo co chwilę ktoś chce jakiś projekt, a trochę się z tym schodzi. No i najwiecej uczenia się jest jak zwykle przed sesją, ale to już taki urok studiów.. :D

Co do przedmiotów, to polecam zajrzeć na stronę wydziału, do działu dydaktyka:
    http://www.gik.pw.edu.pl/index.php?...
  • .czary.mary.

a ja mam jeszcze jedno pytanko:
    Jak w ubiegłym roku były liczone języki?
  • miℓεna

a czy na gospodarce jest duzo zajec i trzeba sie duzo uczyc?
  • panna joanna

ja też chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o gospodarce przestrzennej
  • Anonim

Dobra, to ja też się podpinam pod wątek, chociaż tu jest więcej pytających niż odpowiadających.
    Ja planuję IL albo GiK, tam już się dowiedziałam, że nie ma czasu się nawet po dupie podrapać, a jak jest tutaj?
  • << Asia>>

Jeśli tak Ci powiedzieli, to trochę przesadzają.
    Ale TU jest spoko - ja się zbytnio nie przemęczam, a mam zawsze wszystko zaliczone. Wiadomo, że trochę trzeba się pouczyć, ale to nie jest jakiś niewiadomo jaki kierunek - da się tych rzeczy nauczyć.
    A i na imprezy czas się znajdzie :-)
    Polecam gorąco GiK!!!
  • Anonim

Tyle wyczytałam na ich gronie. Muszę jeszcze zorientować się jak będzie z pracą po studiach tych bądź tamtych i w ogóle czy się dostanę:]
    Generalnie studenci są tym autentycznie zainteresowani czy studiują, żeby potem trzepać kasę?
  • Anonim

Są i tacy co sa zainteresowani i tacy co sobie poprostu studiują. Z tego co mi się o ucho obiło, to jest znikomy odsetek bezrobotnych ludków po Politechnice. Generalnie ludzie są zainteresowami, i raczej wiązą, przynajmniej na geodezji, swoje plany z nią; > Poza tym, tutaj na Giku po dupie podrapać się jest kiedy, momentami jak ktoś chce to może sobie w niej wydrapać gigantyczną dziurę, ale jak ma chęci to znajdzie sobie geodezyjne zajęcie do odrobienia. Pozdrawiam.
| |

Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)