Geodezja PW Warszawa [1217]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • nix

mam pyt: co było na pierwszym terminie?? i co jest na egz czego nie było no ćwiczeniach??
  • (?)

policzyc krzywizne srednia.....z funkcji z= arctg Y/X + jakis dodatek udowodnic cos tam .nie pamietam
    policzyc kat przeciecia dwoch prostych ( V=U i V=-U)
    wyznaczys rownanie stycznej i pl normalna
    i wyzaczyc rzad stycznosci z krzywizna cos tam..(z okregiem) a r= a(1-cosX). cos takiego...a przeczuwasz cos na drugi termin?

• << Asia>>

Czy ja wiem, czy było coś, czego nie było na ćwiczeniach??

1. Znaleźć równanie okręgu krzywiznowego kardioidy ro(u)=a(1+cosu), a>0 w punkcie ro(pi/2). Jaki jest rząd styczności w tym punkcie?
    2. Sprawdzić, że krzywizna średnia powierzchni z=arctgy/x jest równa zeru. Zbadać jakie powierzchnie określone równaniem z=h(y/x), gdzie h: R-->R kl. C^2 mają krzywiznę średnią równą zeru.
    3. Znaleźć kąt pod jakim przecinają się krzywe: v=-u i v=u położone na powierzchni r(u,v)=[ucosv, usinv, cv]
    4. Znaleźć punkty wyprostowania krzywej r(u)=[u, sin2u, u]. Zdefiniować punkty wyprostowania krzywej. Wyznaczyć prostą styczną do tej krzywej oraz równanie płaszczyzny normalnej w punkcie dla u=pi.
  • nix

dzieki wielkie......

na drugim terminie moze byc gorzej ale nie musi, sama nie wiem.
  • (?)

jak ja nie lubie jak sie ktos wpieprza na 3 gdy rozmawaim z jagoda ..co to do chu.. jest pub..??!!
  • Anonim

Wiecie może kiedy są wyniki z matmy?Bo ja nie usłyszałam
    Wiem tyle że w piątek... :/
  • (?)

wiemy..
  • Agat-san

a powiecie? :)
    Też nie bardzo usłyszałam, musial to w jakims dramatycznym momencie mówić;)
  • Anonim

Słyszałam ze źródeł że w piatek o 14 :]
  • Agat-san

ale to były oczywiście wiarygodne żródła..?; )
  • (?)

napewno :]
  • nix

no ja tez tak słyszałam

a nie wiecie czy napewno mam tam dwóje czy jakims cudem cos wiecej, bo dla dwóji nie chce mi się tam jechać
  • Anonim

Masz dwójkę
    sama widziałam... spróbuj zagadać z Jagodą. Moze sie uda :]
    Życzę powowdzenia
  • nix

thx
  • (?)

no ja slyszalem ze hardcor byl..:/
| |

Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)