Geodezja PW Warszawa [1217]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Mam pytanie: jak wygląda zaliczenie ćwiczeń z geodezji po 1 semestrze.. jest ustne, ale jak to przebiega? A drugie pytanie: jakie pytania były na kolosie z wykładów z geodezji z prof. Szeligą na koniec 1 semestru?
  • margot

dr Grebiennik mówił, że u niego zaliczeniem są kartkówki i prace, które robiliśmy w ciągu tego semestru. Nie będzie żadnego kolokwium ani testu w ćwiczeń. A co do tego poligonu... mówił, że bedziemy z nim o tym rozmawiać. Może z metody wykonania? albo będzie to sprawdzenie tego, czego jeszcze nie sprawdził? no bo wiedzę sprawdza na bieżąco kartkówkami.

a co do wykładów - cóż - nie pomogę; ) wiem tyle ile Ty; )
  • KA(L)KU(L)ATOR ...

co do wykladow to do tego co nam Szeliga powiedzial to dodam z wlasnego doswiadczenia ze nie bedzie czasu na zastanawianie, pytanie i szybciutka odopowiedz;( wzory, pojecia i rysunki trzeba pisac automatycznie, rok temu byly takie kwestie jak: wyjasnic-osnowa, przewaga libeli, plaszczyzna zorientowana, kierunek pionu , narysowac- szerokosc i dlugosc geograficzna, radian itp.
  • margot

to miłe... :|
  • Anonim

u Grebiennika odpowiada się z tego ćwiczenia tak, że pyta co się po kolei robiło. i jeszcze chyba z jakiejś teorii, którą się w nim wykorzystuje. ale co do niej to nie dam sobie uciąć głowy, bo mnie ominęło pytanie:P
    (to pytanie często bardzo obniża ocenę, podobno:)
  • Anonim

i jeszcze jedno: test z wykładów zdaje się, że gdzieś krążył. pytania nie były takie same, ale dużo się powtórzyło, więc poszukajcie, bo warto zerknąć:)
    ja niestety go nie mam.
  • Anonim

swego czasu Szeliga nie robił żadnych zaliczeń na koniec pierwszego semestru o ile mnie pamię nie myli. Ale wydaje mi się, że dobrze by mieć pod ręką jakieś niezłe notatki. No i na pewno wiedzieć takie podstawowe rzeczy jak to kolega wyżej wspomniał; -)
  • Anonim

ale od zeszłego roku zaczął robić. i tak jak już kalkulator wspomniał to tak będzie podobnie jak mówi, zadaje pytanie i odpowiedz piszesz, minuta lub mniej, i tak dalej. ze ściągnięciem nie było szans. po pierwsze mozliwosci po drugie czasu brak. moja rada. poprostu przeczytac kilka razy notaki tylko jakies dobre. i zapamietywac teorie kilka prostych wzorkow, bo do liczenia tez bylo kilka, nie zaduzo ale zawsze troche.
  • << Asia>>

Zgadzam się z kolegami. Trzeba umieć notatki - czasem bardzo różne pierdółki. Ale ja też przeglądałam przykładowe pytania i mi to trochę pomogło (dostałam 4). Właśnie je znalazłam, więc jak ktoś chce, to dawać maile.
  • Agat-san

my u Grebiennika mieliśmy zmierzyć z mapy potrzebne odcinki i policzyć powierzchnie działek metoda graficzna - mialo wyjść mniej wiecej jak w wyliczeniach w operacie./ jeśli to o to ćwiczenie ci chodzi/
    ..Sposobem niektorych bylo nauczenie sie dlugości tych odcinków na pamięc.. nadzwyczajna zgodność; )
  • Strzelec

siema asia jak możesz to wyślij te pytanka strzelec17@o2.pl z góry dziękuje
  • Anonim

ja tez chce pytanka... :D sjwtm@wp.pl dziekuje..
  • Anonim

ja też proszę: kontakt2me@o2.pl
  • margot

i dla mnie i dla mnie; )

malgota@wp.pl
  • Strzelec

agatko nie dostałem jak możesz to wyślij jeszcze raz
  • Strzelec

asia jak ty też masz to wyslij
  • Baska ...

mozna te pytanka prosic?? baska-hehe@o2.pl z gory dzieki
  • świeży małżonek

Trochę wam współczuję, że musicie walczyć z Szeligą już po pierwszym semestrze. 4 lata temu mieliśmy egzamin dopiero na koniec roku. Z tego co pamiętam bardzo dużo teorii, regułki, definicje - i bardzo mało czasu. Trzeba było pisać automatycznie. Niestety notatki z tego przekazałem zaocznym. Ale powodzenia. Nas wtedy wszystkich przepuścił, choć każdemu mówił, żebyśmy zmienili kierunek studiów bo się nie nadajemy.
  • << Asia>>

Co ciekawe, to nam też mówił, że się nie nadajemy. Albo że jeśli jakimś cudem skończymy studia,to sobie nie poradzimy na rynku pracy...
    Ale już mam ten koszmar za sobą.
  • Marta S

mogłabys przesłac te pyt z geodezji? mail:martasmal85@o2.pl
  • 1
  • 2
| |

Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)