Geodezja PW Warszawa [1212]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

^%$$#&^&^&%&^%&
  • Siemion

widze że nastawienie do tego kolosa wszyscy mają identyczne
  • Łuki

aaaaarrrrrgggghhhhhh!!!!!!!
    dep dep dep
  • Anonim

wrrrrrrrrrr buuuuuuuuuuuuu gygiuigiyftftxt :((((
  • Łuki

Grybów 2007 ???
    -mój wrodzony optymizm zdezerterował:/
  • Siemion

ojj nie przesadzajcie ... nie taki margan straszny jak go malują ... <mam nadzieje>.... zobaczycie że jutro pujdzie nam jak z płatka; ]
  • Anonim

bedzie dobrze!!!; p
  • Jacek N

kurwa zostało jakieś 8 godzin z hakiem do kolosa, już sie nie ucze dzisiaj wstane se o siódmej i jeszcze ziapnę ; o) (dygu dygu)
  • Anonim

dlugo siedziales...twardy jestes;)
  • Siemion

a ja wyszedłem ostatni ..heh... tylko co z tego; )
  • Siemion

Zimka prześlij mi 4 z karto; ]
  • Anonim

pewnie znowu 4 dostaniesz...:)
  • Siemion

heh...chciałbym .. ale jakoś takoś mi sie w to powątpiewa; )
  • Łuki

Czy ktoś się orientuje (szczególnie ze starszych lat) co Margan daje na poprawie.
    Tzn. mamy pisać to co niewiedzieliśmy na 2 kolosach + 2 pytania
    No i właśnie co to za pytania mogą być??
    Mieliście poprawe w takiej formie??
  • Mariusz

pierwsze pytanie to podaj imie i nazwisko a drugie to z kim miałeś ćwiczenia ( odpowiedz poprawna-Yoda) :) a tak na serio to jak ktos bedzie cos wiedział to poprosze wiadomość na meila albo jakoś inaczej niech powiekomus a ten ktoś komuś itd. aż dotrze do mnie :) pozdro ja spadam
  • Opus

Siema! Wie ktos moze co trzeba bylo napisac na pytanie o sferoide normalna?? Chodzi mo o to czy trzeba sie tych karkolomnych wzorow uczyc, czy podac jakas zgrabna definicje, i jesli tak to jaka, bo to co bylo w Czarneckim nie wystarczylo...
  • Anonim

Ile jest prawdy w tym, że jeśli nie poprawi się tych 2 kolosów na 100 % i nie odpowie poprawnie na te pytania dodatkowe to się nie zalicza??

A co do sferoidy, to wiem od Doroty, że ona napisała tą definicje z książki całą, że wyróżniła te 2 sferoidy, podała spłasznie na sferoidzie z opisaniem wzorów i podała tw. Clairauta dla tejże sferoidy i ponoć to wystarczyło.
  • Anonim

To moze wie ktos jak zrobic zadanie z morzem? Moze z Poincarego-Preya
  • Anonim

sferoida normalna- pow ekwipotencjalna potencjalu sil ciezkosci Ziemi o potencjale Uo rownym potencjalowi geoidy Wo, opisana wzorem przedstawiajacym rozwiniecie potencjalu grawitacyjnego w szereg harmonicznych sferycznych z pominieciem tych wyrazow, ktore odpowiadaja symetrycznemu rozkladowi masy wzgl rownika, i wzgl osi obrotu (harmonicznych strefowych parzystych) i uzupelniony wyrazeniem opisujacym potencjal sily odsrodkowej U2n(r,Q)=Wo=const wyrozniamy sferoide 2go rzedu-Brunsa i 2go i 4go Helmerta
    odl sferoidy helmerta od heoidy wynosi:
    h=6,77 wg Lederstegera i h=2,78 wg Zabka
    na pow sferoidy rzutujemy wielkosci dynamiczne np. przyspieszenie
    uuuuuuffff palce mnie rozbolaly!
    a ma ktos tresc i rozw do 12 i 13?
  • Opus

Dzieki za info :)
    A co do 12 i 13 to ja to tak rozkminilem:
    Zad 12
    Dany jest pomiar przysp pod pow morza, należy zredukowac wynik na poziom geoidy.
    trzeba zastoaowac redukcje Poincarego Preya, czyli skorzystac ze wzoru 5.45b na stronie 202 w Czarneckim.

Zad 13
    Zredukowac pomierzona długość miedzy punktami 1-2 do układu 2000 majac dane:
    500m – pomierzona długość. ΔH = 0 H = 800m A = 00st00’00”
    oraz współrzędne x i y pierwszego punku.
    Z danych wnioskujemy ze y1 = y2 (bo A=0)
    Pomierzona długość (500m) należy zredukowac z tw. Talesa na pl G-K używając proporcji: 500/(R+h) = x/R gdzie x to odległość na pl G-K
    Jeśli dane współrzędne punktu początkowego sa na pl G-K to znajdujemy wspol x2 (dodając długość na pl G-K do współrzędnej x1) i przechodzimy z nimi do ukl 2000 i ze wspolrzednych liczymy odległość.
    Jeśli dane współrzędne punktu początkowego sa na pl ukl 2000 to należy je odcechowac na pl G-K policzyc brakujaca wspolrzedna x2 i wrócić ze współrzędnymi do ukl 2000, policzyc odległość.
    Nie wiem czy to samo się osiągnie mnożąc po prostu odległość na pl G-K przez skale układu 2000.
    To rozwiązanie jest tylko moim pogladem na te kwestie i nie wiem czy tok rozumowania jest poprawny.
| |

Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (5)