-
poul_angel
-
nix
hehehe znaczy pytasz kiedy wam wymienią na to plastikowe badziewie??
mi po 2 miesiącach zaczął nadruk schodzić i to dokładnie z miejsca gdzie jest zdjęcie :) czyli legitka po roku nadaje sie do wymiany, ciesz sie póki masz czarną książeczkę
-
#Bakey#
nie no a tak na serio czy to jest obowiazkowe, bo nie po to po 3 latach wyrabiałem karte do biblioteki głownej <hahaha> zeby teraz wszystko było na jednej legitce z której jak mowisz złazi nadruk ... :P -
Anonim
-
-
<< Asia>>
Dobra opcja: cieszmy się tymi, co mamy - fajne są :-)
A jeśli chodzi o wymianę legitymacji, to jest to prawda. Dziekanat musi się najpierw uporać z rejestracją studentów i wtedy się za to weźmie "hurtowo": w końcu cały 3, 4 i 5 rok musi wymienić te legitymacje. Będą o tym informacje, więc na razie się nie martwcie. -
nietoperek
A dodatkowo dla informacji - Legitymacje MUSZĄ zostać wymienione, bo np. PKP nie będzie już honorować starych czarnych książeczek od 1. stycznie 2008 roku :/ Więc w takim wypadku nici ze zniżek. -
najata
Dziś widziałam pod dziekanatem kartkę (w tej drugiej gablocie, nie z planem zajęć) z informacją, że w celu wymiany legitymacji należy pobrać z dziekanatu druk wniosku o wymianę, wnieść opłatę (bodajże 17zł) na podany na tej kartce numer konta i wypełniony wniosek wraz ze zdjęciem (jak do dowodu) oraz dowodem wpłaty - złożyć w dziekanacie do 15 listopada.
Choć, prawdę mówiąc, aż sama miałam wątpliowści, czy to chodzi o wymianę czy wydanie, bo tak to jest tam napisane - ale najpierw był wstęp o tym, że stare legitymacje przestaną być ważne (nie napisali, kiedy, podali datę rozporządzenia Ministra czy innej ustawy :P ), więc chodzi chyba o wymianę :) -
najata
Że tak zaktualizuję...
Kartka kartką, ale pani w dziekanacie powiedziała dziś, że druków wniosków o wydanie nowej legitymacji jeszcze nie mają :] -
Anonim
Wnioski o zmianę legitymacji z wypełnionymi danymi każdy z was dostanie do ręki, możliwe że już w przyszłym tygodniu. Także nie chodźcie do dziekanatu i o to nie pytajcie bo p. Beata już się denerwuje. Prawdopodobnie razem z tymi wnioskami dostaniecie od razu skierowania na badania RTG zlecone przez PW dla studentów III roku.. -
<< Asia>>
Od poniedziałku starości w waszych grupach będą rozdawać wam formularze do wymiany legitymacji na nowe (elektroniczne). Należy najpierw sprawdzić poprawność swoich danych osobowych: powinny być zgodne z dowodem osobistym. Następnie należy uiścić opłatę 17 zł na odpowiednie konto w banku (nr konta jest podany przy dziekanacie). I do dziekanatu jak najszybciej dostarczyć:
- podpisany formularz;
- dowód wpłaty za legitymację;
- zdjęcie (podpisane z tyłu, aby nie dostać na swojej legitymacji nie swojego zdjęcia).
Formularze dostaną wszystkie osoby mające rejestrację na rok 2007/2008. Jeśli jesteście na liście osób skreślonych, formularz taki nie został dla was wydrukowany. W takim przypadku po tym, jak dostaniecie rejestrację, należy zgłosić się do dziekanatu po odpowiedni formularz. -
Ola
Czy ktoś zna termin składania tych wniosków???
Dziś Pani w dziekanacie powiedziała, że mamy to hurtowo złożyć i że będzie "akcja składania formularzy"; -p ktoś wie kiedy?
-
<< Asia>>
15 listopada jest takim nieprzekraczalnym terminem i do tego czasu każdy powinien mieć złożone formularze. Co do tego hurtowego składania... Zobaczymy jak to będzie. Pewnie wszyscy będą składać formularze na początku listopada. Ale na razie nie ma konkretniejszych ustaleń. -
najata
> Dziś Pani w dziekanacie powiedziała, że mamy to hurtowo złożyć i że
> będzie "akcja składania formularzy"; -p ktoś wie kiedy?
No widzisz, ja jestem jeszcze na etapie słyszenia, że naszych (3 rok) formularzy do ODEBRANIA jeszcze nie ma - bo mamy mieć razem ze skierowaniami na RTG wydane, a takowe jeszcze nie są przygotowane. I że "będzie informacja o tym, że są".
...i bądź tu starostą... :) -
<< Asia>>
-
Anonim
a ja mam takie pytanko: dlaczego w ogóle musimy placić za te nowe legitki? przecież stare są dobre, a te nowe to wychodzi na to że naciąganie jest i tyle. na starych/obecnych też mamy zniżkę itp. -
Anonim
no dlatego musimy je wymienić bo od stycznia np. pkp nie bedzie honorowało starych.. no ale fakt faktem.. dlaczego mamy za to płacić? -
Koperek
Dlaczego płacimy to nie wiem. A co do wymiany na elektroniczne wyszło rozporządzenie ministra (nie wiem jakiego), która mówi, że stare są ważne tylko do końca roku. Ta akcja nie jest tylko u nas na uczelni ale w całej Polsce.
A propo pani Basia posiła, żeby te wnioski oddawać jak najszybciej bo bedzie to wyslane z calego wydzialu. Jak oddamy później to bedziemy dłużej czekać. :/
-
<< Asia>>
Jeśli chodzi o poprzednią wypowiedź:
jeśli my (studenci) się spóźnimy z formularzami, wtedy im później zostaną one wysłane przez dziekanat, tym później dostaniemy gotowe legitymacje (a to jest minimum miesiąc czekania). Jeśli wiele osób się z tym spóźni, dostaniemy legitymacje, jak już stare stracą ważność, więc to nie będzie fajnie...
Co do płatności... Niestety (jak było powiedziane wyżej) to nie PW ustala reguły. Podobnie przecież jest ze starymi dowodami osobistymi. Należy je wymienić do końca roku i niestety za to zapłacić. Także trzeba się z tym pogodzić. -
Anonim
no to skoro minister sobie zażyczył wymianę legitymacji to niech on za to zapłaci a nie PW.. co za róznica kto, byleby student nie płacił
a jeżeli chodzi o dowody to qrcze jak zmieniają nazwy ulic to się nie płaci za wymianę.. -
Anonim