-
...Agreścik..:*
Dziękuję za odpowiedź. A nie orientujesz się może jak wysoka być ta średnia: 4.0? 4,5? Znasz może przypadki takich ludzi, którzy się przepisali? Czy dziekan jest łaskawy nie niełaskawy w tej kwestii? (może nie lubi przyjmować nikogo z zewnątrz?) -
Święty
Na moim roku chyba tylko 2 osoby przepisały się z zewnątrz w trakcie studiów, ale skąd to nie pamiętam, a ile chętnych było w ogóle to pojęcia nie mam.
Co do średniej to nie sądze żeby była to jakaś sztywna wartość, ale ze średnią 3,5 to może być ciężko przekonać dziekana... Generalnie im wyższa tym lepiej... :)
Swoją drogą to na pierwszym roku chyba najwyższa średnia na 120 osób to było ok 4,2... (na PW na początku studiów nie tak łatwo o dobre oceny) -
debil
Cześć. Jestem w 3 gim.
Wybieram się do Technikum Geodezyjnego na Szanajcy. Ktoś może uczęszczał do tego technikum?
. Potem oczywiście staram się na PW. Czy trudny jest ten kierunek?
Dzięki z góry za odp :) -
-
R Z
Po geodezji trzeba duzo kombinowac samemu. Za granica jest mnostwo pracy a stawki dla geodety z kilkuletnim doswiadczeniem (3 albo 5 chcieli - nie pamietam) siegaja 35funtow/godzine. Ja bym sie nie obrazil... W polsce jest przesyt rynku dlatego, ze uczelnie krakowskie sraja geodetami jak po niemytych czeresniach z przydroznego PGR. Od razu mowie, ze bez ukladow jest ciezko na poczatku, a i potem tez nie ma wiekszych kokosow. Opowiesci o zarobkach rzedu nascie tysiecy miesiecznie bez wlasnej firmy wcisnij miedzy bajki. A i tak tylko nieliczni z wlasna firma tyle moga zarobic, bo rynek jest dosc szczelny dla nowych. Aha. I nie wierz w co ludzie pisza. Geodezja to nie tylko bieganie z lustrem albo z instrumentem i przesiadywanie w skladnicy. Mozna chociazby rzucic okiem na mapy satelitarne, lotnicze, modele 3D, wyceny nieruchomosci, geodezja super-precyzyjna (zaje fajna sprawa, ale w polsce rzadkosc - pracujesz sobie w hangarach i mierzysz statki, samoloty, budujace sie tunele, maszyny wiertnicze), cala geodezja w kopalniach etc... No jest tego od cholery! Tylko trzeba sie zakrecic i wiedziec co sie chce. -
Kamil
Witam, mam pytanie dotyczące geodezji na WAT; ) Z matmą rozszerzoną na 60-70% i geografią 70%, oraz angielski okolo 90% da rade? w końcu to nie PW tylko WAT ? :))