Geodezja PW Warszawa [1049]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • youstyna

• 28/05/2007 13:30
    Od 28 maja 2007 roku (poniedziałek) rozpoczynamy dystrybucję haseł do studenckich skrzynek e-mailowych!

Domyślny adres e-mailowy wygląda następująco: imię.nazwisko@stud.gik.pw.edu. pl

Konta te będą w niedługiej przyszłości potrzebne m.in. do otrzymania
    studenckiej wersji systemu Windows.

Aby otrzymać hasło do swojej skrzynki należy przyjść do pokoju samorządu wydziałowego - 135 GG (zwanego potocznie Geoidą;)) w godzinach 12 - 14 i wziąć ze sobą legitymację lub indeks. Wydawanie haseł prowadzone będzie od poniedziałku do piątku.

Zasady korzystania z konta znajdują się na stronie wydziałowej
    http://www.gik.pw.edu.pl w Ogłoszeniach i w dziale Studenci. Więcej informacji - w 135:)

Zapraszamy serdecznie!
  • ღdomilikaღ

• 28/05/2007 18:36
    czy poczta jest równiez dostępna dla studentów studiów zaocznych??

czy będą dostarczane na nią np. wyniki egzaminów kolosów, ale też wykaz przedmiotów do zaliczenia w sesji??
    jakos w regulaminie tego nie wyczytałam :(

i czy adres email to nie jest nrideksu@stud.gik.pw.edu.pl??

Rozumiem że samorząd sobota, niedziela w godzinach 12-14 tez jest czynny!
  • Michał Jachyra

• 28/05/2007 19:58
    Czy ktoś wie kiedy będzie dostępne oprogramowanie darmowe; ) (Windows itp)
  • rudy102

• 30/05/2007 15:48
    to jest pytanie na ktore juz dlugo brak odpowiedzi
  • Wojtek

• 30/05/2007 21:08
    jednym z warunkow otrzymania klucza do darmowego windowsa bylo miedzy innymi powstanie kont studenckich na naszym wydziale. ten warunek zostal juz spelniony. teraz w juz w niedlugiwj przyszlosci powinien ruszyc tez darmowy windows.
    ale poki co zainteresowanie kontami jest ponoc male...
  • Krystian

• 30/05/2007 21:55
    male?
    jak ja bylem we wtorek kolo 12 to kolejka do korytarza siegala...
  • ->Zryty Czosnek<-

• 31/05/2007 17:25
    to i tak jest male zainteresowanie bo studentów jest okolo 1400 :) a to ze okolo 12 bylo 10 osob to jest malo :) a tak niestety jest bo przychodzi moze po 20 - 30 osob dziennie :)
  • rudy102

• 01/06/2007 13:53
    co mi po orginalnym windowsie skoro nie bedzie do niego offica itd. bez ktorych mogl bym sobie komputer tylko do spr. poczty uzywac..........
  • Krystian

• 01/06/2007 19:04
    wg tego programu Office bedzie, a przynajmniej Access.
    tu jest pelny spis programow ktore sa darmowe w ramach licencji:
    http://www.msdn.aspt.pl/lista.html
  • nietoperek

• 01/06/2007 21:44
    No tak... na SIP-ie, Access i Visio się przydaje... przynajmniej do dwóch ćwiczeń. Ale niestety ani Excel ani Word w tej wersji dostępne nie są... :((
  • kkkkkk

• 09/06/2007 02:30
    Worda i exela można mieć z open offica (pakiet trochę wybrakowany w porównaniu do pakietu microsoft ale...) na razie pakiet microsot office nawet w wersji edukacyjnej jest płatny.... wszystkiego na raz nie można ale może niebawem.....
    na bazie tych kont mozna dostac również Autocada wystarczy wysłać zgłoszenie a domena ...edu.. automatycznie przyzna nam hasło ....
    Na wydziale dostępny jest też microstation dla studentów... wiecej informacji jak dokładnie je pozyskać niebawem.

A z pakietu MSDN możliwe jest również pozyskanie visua studio ...

to i tak nieźle ....

powoli pozbieramy informacjie i napiszemy łopatologicznie jak z czego korzystać tylko prosimy o chwilę wyrozumiałości i cierpliwości ... tez mamy sesje :):)
    :/
  • pieśń łagodnych

• 09/06/2007 20:52
    Tylko szkoda ze na tej całej liscie nie ma slowa nic o systemach Vista w wersjach 64bitowych. MSowi nie powinno to robić różnicy. A mi robi dużą...
  • rudy102

• 18/06/2007 21:56
    pyatnie
    po odebraniu tego hasla do skrzynki mozna juz windowsa pobierac czy to jeszcze nie jest dostepne narazie tylko za jakis czas dobiero bedzie mozliwosc dostepu do niego ???

• wieczny malkontent

• 19/06/2007 23:56
    Nie, nie można jeszcze pobierać... Problem z Windowsem jest taki, że nie od nas zależy, kiedy będzie on dostępny. Cały czas coś przy nim majstrują osoby odpowiedzialne ze strony wydziału o udostępnienie pakietu msdn studentom. Na ostatniej piątkowej radzie wydziału dziekan Chmiel mówił, że z jego informacji coś ma się ruszyć w tym tygodniu. Jeśli coś będziemy wiedzieć - damy znać.
  • rudy102

• 21/06/2007 14:42
    w tym tepie szybciej studia skoncze niz go dostane a tk wogole co tam mozna majstrowac ze nie wiem np explorer bedze nie dostepny ...............
  • pieśń łagodnych

• 21/06/2007 20:47
    Majstrują w sensie, że toczą się rozmowy, ewentualnie 'nękania' odpowiedzialnych za to osób. Nie chodzi tu o grzebanie przy systemie :P
  • Krystian

• 27/06/2007 15:06
    nie wiem czy zauwazyliscie, ale mozna juz sciagac Windowsa z tego pakietu msdn. Narazie z tego co patrzylem to dostepny jest tylko XP i Access ale i tak lepsze to niz nic.
  • ancia

• 19/09/2007 22:05
    Hej!
    Chciałabym wiedzieć czy pocztę bedzie można również założyć w tym roku akademickim?? Jesli tak to od kiedy:D

PoZdRoWiEnIa :D
  • K

• 19/09/2007 22:57
    od pazdziernika jak wszyscy wroca do swoich zajec na uczelni
  • ..::Pawełek::..

• 10/10/2007 21:08
    hej jakis czas temu była informacja ,ze oprocz windowsa mozna tez sciagnac wersje studencka AUTOCAD, czy ktos moze wie cos wiecej na ten temat?
  • K

• 10/10/2007 23:31
    na tej stronie http://students3.autodesk.com/?lbon... nalezy zalogowac sie wpisujac meila z domena edu.pl czyli takiego jak od nas dostales i masz dostep do calej gamy programow Autodesk Inventor, Civil 3D, Revit Building, Revit Structure, AliasStudio, AutoCAD

pozdrawiam

• 21/11/2007 21:52
    hmm a skad mozna pobrac windowsz xp? ze tak sie jeszcze zapytam?
  • Krystian

• ...Piotr>>

• 25/11/2007 00:10
    jak ma się adres e- mail do testowej sieci WI-FI PW ?

gdzie można dostać ligin i hasło do sieci?

• 27/11/2007 21:40
    a wracajac do windowsa to skad mozna wziac login i hałso do zalogowania sie na tej stronie? czy to jest po prostu login i hasło do wydziałowej skrzynki pocztowej?
  • Krystian

• 27/11/2007 22:03
    Twoj login to adres skrzynki z numerem indeksu, a haslo powinno byc w mailu od msdn'u na tej wlasnie skrzynce.

• 29/11/2007 00:14
    dzieki
  • Darek

• 29/11/2007 10:14
    a co ze skrzynkami dla 1 roku?? wie ktoś kiedy będą dostępne??
  • K

• 29/11/2007 14:36
    PW Wi-Fi nie jest testowe i nie jest powszechnie dostepne
  • ...Piotr>>

• 30/11/2007 08:58
    No Ba!
    trzeba się zalogować user i login wyświetla się info że studenci niektórych wydziałów mogą korzystać z Wi-Fi. Między innymi studenci GiK do których należę, ( I semestr) nie mam jeszcze skrzynki a kiedy próbowałem się gdziekolwiek ( Dziekanat, "Geoida" ,samorząd studencki) dowiedzieć czegokolwiek na ten temat to nikt nie potrafi udzielić mi prostych odpowiedzieć na proste pytania:

1) Co należy zrobić aby otrzymać Login i Hasło do skrzynki e-mail i jaki jest ten e-mail
    2) Skąd mam wziąć login i hasło do sieci WI-Fi

więc próbuje na forum, może tutaj znajdę odpowiedzi na te tajemnicze bardzo strzeżone informacje których nie mogę uzyskać w żadnej jednostce na PW

Pozdrawiam!
  • Daegurth

• 10/12/2007 19:27
    Przydałoby się coś zrobić z tym wadliwym certyfikatem, bo przez Operę nie da się zalogować w ogóle :/
    I jeszcze małe pytanie do osób, które skorzystały z MSDNAA i ściągnęły/próbowały ściągnąć XP z SP2 - czy tylko mi ciągle wywala to:
    Error Code: SDC00400
    Unable to complete the download, which is typically caused by:

(a) an error in the configuration of the download package, usually due to a bad hosting location (to ja nie wnikam, jak Mircosoft może mieć źle serwer hostujący skonfgurowany - ale z drugiej strony to Microsoft)
    (b) no Internet connection found
    (c) Internet connection lost (Neostrada chodzi cały czas)
    (d) a firewall or proxy server between the client station and hosting location, or (firewall tylko Widnowsowy - wyłączenie nie pomogło)
    (e) insufficient disk space to download. (9GB dla pliku 600MB)

Zmartwił mnie też punkt 4 całego procesu:
    4. Launch Install
    A co jeśli ja chcę to sobie na płytę nagrać, bo instalować będę na innym komputerze? (Opcji dostarczenia na płycie nie znalazłem. Zresztą podejrzewam, że koszty wysyłki mogłyby się okazać droższe, niż kupno w sklepie w Polsce windy, jeśli to z USA miałoby iść).
    Z góry dzięki za pomoc.
  • Kamil

• 20/11/2008 11:32
    Jakoś nikt w tym roku nie wspominał zbyt wiele o mailach wydziałowych.
    Czy istnieją już takie dla studentów pierwszego roku?
    Gdzie należy się zgłaszać po loginy i hasła? Nadal pokój 135?
  • Krystian

• 20/11/2008 18:03
    Z mailami dla pierwszego roku jest problem, gdyz wydawane sa one centralnie, a to stwarza zawsze jakies problemy, wiec trzeba na nie jeszcze poczekac.
    Jesli beda juz dostepne napewno damy znac.
    Cierpliwosci; )
  • Tomcze

• 28/12/2008 18:12
    Czy może ktoś poinformować mnie kto jest adminem naszych kont wydziałowych?
    Chciałbym założyć sobie grupy dyskusyjne, ale ktoś mądry wykombinował, że dla sieci spoza akademików jest to niemożliwe dla studenta naszego wydziału. Okazuje się bowiem, że serwera gik.pw.edu.pl nie ma na liście obsługiwanej przez news.student.pw.edu.pl
    Jakimś cudem udało mi się znaleźć info o tym, że tylko admin może mi pomóc, osoby wiedzące kto zacz (a i jego samego we własnej osobie) proszę o kontakt
    Swoją drogą ciekawe kto to tak przyjemnie wymyślił
  • najata

• 28/12/2008 19:20
    A czy to nie ktoś od informatyki? Ja bym "podejrzewała" p. Artura Wilkowskiego, tzn. on na pewno jest "kontaktem" naszego wydziału, jeśli chodzi o MSDNAA i przypisanie do nich maili.

Stroną wydziałową za to zajmuje się chyba p. Ostrowski, maila można sprawdzić tamże, chociażby jest kontakt do niego jako webmastera.

Tak bym typowała, że któryś z nich. A prawie na pewno któryś z nich powinien wiedzieć, kto się tym będzie mógł zająć :)
  • Darenciusz

• 15/01/2009 10:38
    No i jak tam z mailami dla pierwszoroczniaków ?? Dalej nic nie wiadomo ??

Pozdrawiam.
  • Koperek

• 16/03/2009 19:31
    co zrobić jak ktoś zapomniał hasełko do poczty?
  • Krystian

• 19/03/2009 00:24
    w 135 Ci wydadza drugie.
| |

Grono Wydziału Geodezji i Kartografii Politechniki Warszawskiej :] http://www.gik.pw.edu.pl/ <--...

Politechnika Warszawska

• do
Grona tematyczne:

Fotki

Miejsca grona (4)